به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین بینیاز، معاون پژوهش جامعهالمصطفی، مراسم گرامیداشت هفته پژوهش مؤسسه آموزش زبان و فرهنگشناسی، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش، موفقیت مؤسسه زبان و فرهنگشناسی را در اخذ رتبه برتر کارایی پژوهشی واحدهای جامعهالمصطفی در سال 96، به همه دانشپژوهان، استادان و مسئولان مؤسسه تبریک گفت.
وی در ادامه با عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه(س)، خاطرنشان کرد: در بین امامزادگان، چند شخصیت دارای جایگاه شاخصی هستند و تالیتلو حضرات معصوم(علیهمالسلام) به شمار میآیند، مانند حضرت ابالفضلالعباس(ع)، حضرت زینب کبری(س) و حضرت فاطمه معصومه(س)، که در زیارتنامه ایشان میخوانیم به دلیل مقام رفیعشان، به درجه شفاعت رسیدهاند.
معاون پژوهش المصطفی ادامه داد: لقب معصومه را امام رضا(ع) به این بانوی بزرگوار اعطا فرمودند و باید توجه داشت که سخنان امامان معصوم(علیهمالسلام) خالی از مبالغه و تردید است؛ حضرت فاطمه معصومه(س) در پاکی و طهارت در حدی بودند که این لقب را از معصوم(ع) دریافت کردند.
وی با اشاره به ارزش و عظمت حضور مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در قم، خاطرنشان کرد: در روایات مختلفی بر اهمیت زیارت این بانوی گرامی اسلام تأکید شده است که اگر کسی با معرفت به زیارت ایشان شرفیاب گردد، بهشت بر وی واجب میشود.
حجتالاسلام والمسلمین بینیاز انتشار علوم الهی را از قم به سراسر عالم، از برکات حضور حضرت فاطمه معصومه(س) دانست و خاطرنشان کرد: زندگی و مصائب حضرت فاطمه معصومه(س) شباهت زیادی به دو بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب(س) دارد؛ ولی به واسطه ارادت و احترام مردم قم به ایشان، خداوند متعال این شهر را امالقرای فکر دینی و علمی جهان در آخرالزمان قرار داد.
وی در ادامه سخنان خود، هفته پژوهش را فرصتی گرانبها برای توجه و بازشناسی و اهتمام بیشتر به پژوهش خواند و گفت: همه برنامههای هفته پژوهش، در حقیقت، برای توجه بیشتر به پژوهش است؛ پژوهش در سراسر جهان مهم است و در دو قرن اخیر نیز اهمیت بیشتری یافته است؛ بدون پژوهش، امکان توسعه و پیشرفت هیچ کشوری فراهم نخواهد بود؛ پژوهش، موتور محرکه پیشرفت در هر کشور و منطقهای است و بدون آن در هیچ جا نمیتوانیم به رشد و کمال دست یابیم.
معاون پژوهش المصطفی، با اشاره به تأکید آیات و روایات اسلامی به پژوهش و تفکر، ابراز داشت: ایران اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحت هدایت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، به جایگاهی دست یافته است که داعیه تمدنسازی در جهان است.
وی با تأکید بر نقش برجسته حوزههای علمیه برای جامه عمل پوشاندن به بازسازی تمدن اسلامی، تأکید کرد: جامعهالمصطفی به دلیل جایگاه بینالمللیاش، نقش مهمی در این عرصه دارد و این نقش، بیانگر مسئولیت مهم دانشپژوهان، استادان و مدیران این نهاد علمی است.
حجتالاسلام والمسلمین بینیاز با اشاره به اینکه جامعهالمصطفی براساس نگاه تمدنساز، به دنبال جایگاه مرجعیت علمی در جهان است، گفت: امروز المصطفی براساس عقلانیت، اعتدال، عدالت و بر مبنای آیات قرآن و معارف اهلبیت(علیهمالسلام)، حرکت خود را آغاز نموده و با همت استادان، طلاب و مسئولان، به سرانجام خواهد رسید.
وی با اشاره به نظریات مختلف درباره تمدنسازی اسلامی، ابراز داشت: در میان همه نظریات، معتقدیم اسلام در همه ساحتهای تمدنی صاحبنظر است و میتوان به تمدن اسلامی دست یافت و این نظریه، با اصل خاتمیت اسلام و رسالت پیامبر گرامی اسلام(ص) سازگار است؛ رسول گرامی اسلام(ص) در جامعه جاهلیت عرب، در دو دهه، تمدنی پایهریزی نمودند که تا قرنها پیشتاز جامعه بشری بود؛ اکنون، زمینه تمدنسازی اسلامی بیشتر از هر زمانی فراهم است.
معاون پژوهش المصطفی با تأکید بر نقش مؤسسه زبان و فرهنگشناسی در تحقق اهداف تمدنساز جامعهالمصطفی، تصریح کرد: المصطفی مجموعهای از بخشها و مؤسسات را ایجاد نموده است که اگر هر یک وظیفه خود را درستی ایفا نماید، پازل مرجعیت علمی المصطفی تکمیل خواهد شد.
شایان ذکر است رونمایی از مجموعه مقالات همایش بینالمللی «جریانشناسی فرهنگی در عرصه بینالملل» و تقدیر از پژوهشگران برتر، از دیگر برنامههای این مراسم بود.