به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین ملکی در جمع معاونین تهذیب مدارس علمیه قم اظهار داشت: امروز غیر از حوزه علمیه جای دیگری را سراغ نداریم که در سنگر تهذیب با تفکر دفاع از کیان، فصل دیگری برای خود ترسیم کرده باشد و این سنگر و تفکر دفاع از کیان فصل روحانیت است.
استاد حوزه علمیه افزود: امروز 60 رشته از رشته های حوزه در دانشگاه تدریس می شود؛ اما آنچه ما را از صف دیگر جدا می کند تقوا، زهد و ورع ماست.
وی با بیان اینکه کارهای ترویجی و تبلیغی صرفاً باید به صورت خِرد جمعی انجام گیرد، ادامه داد: کار ترویجی به صورت انفرادی به سرانجام نمی رسد و نتیجه ای در برنخواهد داشت؛ انسجام در اجرای فعالیت ها و برنامه ها آثار و برکات ارزشمندی را برجای می گذارد.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی تاکید کرد: مدیران مدارس می بایست با کمک معاونین تهذیب به صورت هفتگی شورای تهذیب را تشکیل داده و علاوه بر رصد وضعیت طلاب مدرسه، فعالیت های اخلاقی و تربیتی مدرسه را مورد ارزیابی قرار دهند.
معاون تهذیب حوزههای علمیه کشور، نقطه نظرات مدیران و معاونین مدارس علمیه در رفع مسئله اخلاقی و تربیتی طلاب را مؤثر دانست و با بیان اینکه ترویج اخلاق و اخلاق مداری دستورالعملی و آییننامهای نیست؛ بلکه یک کار عملی است، گفت: در صورتی که مدیران، اساتید و کارکنان مدارس عملکردشان اخلاقی باشد طلبهها نیز از روش، منش و اخلاق آنها الگوبرداری خواهند کرد.
وی با بیان اینکه تذکرات لسانی موجب تقویت مسائل اخلاقی طلاب میشود، گفت: حل مشکلات اخلاقی بستگی به رفتارهای اخلاقی مدیران و اساتید مدارس در نحوه برخورد با طلاب دارد؛ هرچقدر اساتید با طلبه اخلاق مدارانه تر رفتار کند تأثیرگذاری آن نیز بیشتر خواهد بود.
حجتالاسلاموالمسلمین ملکی، دیدن انسانهای محبوب و خلاق را مهمترین عامل ایجاد انگیزه در رغبت طلاب در فراگیری دروس دانست و گفت: هر چقدر طلاب با انسانهای خلاق و موفق آشنا شوند قطعاً در جذب معنویت و تهذیب آنها نیز اثر خواهد گذاشت.
معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه گفت: تنها نهادی که امروز به صورت دغدغه مند و با همه توان و ظرفیت در مقابل هجم عظیمی از فتنه ها و دشمنی های اعتقادی، فرهنگی و همه جانبه دشمن ایستادگی و مقابله می کند، حوزه علمیه است.
انتهای پیام 313/17