چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
۹دی

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین سهیلی اصفهانی گفت: حماسه ۹ دی یک خیزش مردمی است و اگر در برخی روایات نیز به این مسئله اشاره شده که نباید از فتنه ها کراهت داشت، از این جهت است که این فتنه ها می توانند مغز و حقیقت باطل را برای مردم عیان کنند.

حجت الاسلام و المسلمین صالح سهیلی اصفهانی به مناسبت فرارسیدن سالروز حماسه 9 دی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در اصفهان، با اشاره به مقدمه خطبه 50 نهج البلاغه که در آن امیرکلام حضرت علی(ع) در خصوص ریشه های فتنه نکاتی را بیان داشته اند، اظهار کرد: بر اساس فرمایش حضرت در این خطبه، ابتدا و شروع فتنه ها از دو مطلب آغاز شده و ریشه می گیرد.

وی افزود: اولین ریشه فتنه تبعیت و پیروی از هوی و هوس ها و دومین ریشه آن ابداع و اختراع احکامی است که در دین نبوده و مخالف با کتاب و سنت است و بر همین اساس حضرت یک محور اساسی برای تشخیص راه حق از باطل را بیان می کنند.

 کارشناس دینی عنوان کرد: اگر حق از باطل و باطل از حق به طور کامل جدا باشند و جبهه های حق و باطل از یکدیگر مشخص و روشن باشند، برای اهل شک و تردید این جبهه ها مخفی نمی ماند و فتنه موجب می شود که جبهه حق و باطل برای اهل شک و تردید مشخص شود.

وی اضافه کرد: جنگ میان حق و باطل همیشگی و دائمی است چرا که هر یک از این جبهه ها طرفدارانی دارند و زمانی این جنگ به پایان می رسد که یکی از این دو جبهه به پیروزی برسند و البته این جنگ در زمان های مختلف اشکال متفاوتی نیز پیدا می کند، هم چنان که در صدر اسلام پیامبر اکرم(ص)، علم توحید را برپاداشته بودند و در برابرشان مشرکین نیز علم کفر را به پاداشتند، در آن زمان جبهه حق از باطل به طور کامل مشخص و قابل تشخیص بود.

حجت الاسلام و المسلمین سهیلی با اشاره به ادامه کلام حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) تشخیص حق از باطل را در شرایطی دشوار بیان کرد و افزود: زمانی تشخیص حق از باطل مشکل می شود که مقداری از حق و مقداری از باطل گرفته می شود و با یکدیگر مخلوط و ممزوج می شوند و در همین نقطه شیطان بر اولیاء خود سلطه پیدا می کند و همین مخلوط شدن حق و باطل است که ایجاد فتنه می کند.

وی خاطر نشان کرد: بر همین اساس است که می گویند در فتنه انسان نباید کاری انجام دهد که باطل ازاو سواری بگیرد و از خوبی های فتنه همین مسئله است که مخلوط شدن حق و باطل را به حدی می رساند که مردم متوجه می شوند طرفداران حق در کجا قرار دارند.

مدرس حوزه عبرت های گرفته شده از حماسه 9 دی و حوادث پیش از آن را نمونه ای مناسب از این موضوع دانست و ادامه داد: حماسه 9 دی یک خیزش مردمی است و اگر در برخی روایات نیز به این مسئله اشاره شده است که نباید از فتنه ها کراهت داشت از این جهت است که این فتنه ها می توانند مغز و حقیقت باطل را برای مردم عیان کنند.

وی افزود: در قضیه 9 دی نیز همین اتفاق رخ داد، هم چنانی که در ابتدای آن قضایا فضا برای عده ای نامشخص و مشوش بود، اما بعد از مدتی که طرف مقابل بیانیه های مختلفی بر خلاف و برضد قانون اساسی و ولایت فقیه صادر کرد بسیاری از حمایت آنها دست کشیدند.

وی اضافه کرد: علت این موضوع نیز آن بود که فتنه به بلوغ رسیده بود و مانند غده سرطانی که به بلوغ رسیده و زمان برداشتن آن می شود زمان ریشه کنی فتنه نیز رسید و در حادثه عاشورا شاهد آن بودیم که افرادی که طرفدار جبهه فتنه بودند به طور علنی مخالفت خود را با قیام عاشورا نشان دادند و مشخص شد که آنها به دنبال طرفداری از مردم نیستند؛ بلکه به دنبال مطامع خود می باشند.

حجت الاسلام و المسلمین سهیلی توجه به عبرت های فتنه 88 و حماسه 9 دی و لزوم آمادگی و هوشیاری برای سال 98 را که رهبر انقلاب نیز در بیانات خود به آن اشاره داشته اند، مهم و قابل تأمل عنوان کرد و ادامه داد: رهبر انقلاب اشاراتی داشته اند، مبنی بر این که آمریکایی ها ممکن است سال 97 جنجال کنند، اما سال 98 فتنه اصلی را به انجام برسانند و به دلیل آن که ممکن است مردم طی زمانی که از فتنه 88 گذشته دچار فراموشی شده باشند این فتنه نیز ممکن است در جای خود مناسب باشد.

وی هم چنین به روایت دیگری از نهج البلاغه اشاره کرد که در ضمن آن امیرمومنان(ع) می فرماید: «به طور قطع دچار بلا و غربال خواهید شد تا در این غربال آن که پایین است بالا بیاید و آن که بالا است به پایین رود و کسانی که کوتاهی کردند، مشخص شوند تا حق از باطل جدا شده و در ادامه می فرماید: این را بفهمید که حق از باطل و طرفداران حق از پيروان باطل جدا می شوند».

محقق دینی  با اشاره به عوامل نجات از فتنه ها خاطر نشان کرد: اگر به مسایل جاری در فتنه به صورت جزئی نگاه کنیم به طورقطع دچار ناامیدی می شویم و نمی توانیم ارتباط آنها را با جریان اصلی فتنه تشخیص دهیم ولی اگر یک نگاه جامع و به اصطلاح نگاه از بالا به مسائل پیدا کنیم به طور قطع همه رخدادهای جزئی در یک فتنه را جریان شناسی کرده و نه تنها از سقوط در ورطه فتنه در امان می مانیم بلکه می توانیم خیر بودن نتیجه آن را هم باور کنیم.

وی افزود: برای پیروزی در فتنه ها باید همواره شاخص را در نظر بگیریم و کسانی که اهل صبر و بصیرت باشند می توانند علم جبهه جق را به دوش گیرند و این علم اکنون بر دوش ولایت فقیه است و از آنجایی که مقام ولایت فقیه تحت عنایات امام زمان(عج) می باشد، به طور قطع ایشان مسیر را خوب شناخته اند و در آن قرار دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha