جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
آیت الله عبادی

حوزه/امام جمعه بیرجند گفت: باید در جامعه بیان شود که مخاطب وقتی می خواهد با کتاب یا جایگزین های کتاب اعم از نرم افزار، فضای مجازی، سخنرانی و یا هرچه انسان را به نحوی تحت تاثیر قرار می‌دهد، روبرو شود، بداند چه محتوایی استفاده می کند و آثارش چیست.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» از بیرجند، حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی امروز در دیدار با مسئول امور کتابخانه های آستان قدس رضوی در بیرجند، اظهار داشت: کتاب معنی عامی دارد که در تبلیغات برای کتاب، معنی عامش قابل قبول نیست که هرچه کتاب  به فروش رفت مطلوب باشد.

وی افزود: در گذشته تبلیغ می کردند که هر کتاب به یک بار خواندنش می ارزد که این حرف هم اشتباه بود.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه کتاب گاهی حکم غذا را دارد و می توان از آن تغذیه کرد و گاهی حکم دارو و یا زهر را دارد، عنوان کرد: باید مشخص شود چه کتابی این آثار را دارد.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی متذکر شد: باید در جامعه بیان شود که مخاطب وقتی می خواهد با کتاب یا جایگزین های کتاب اعم از نرم افزار، فضای مجازی، سخنرانی و یا هرچه انسان را به نحوی تحت تاثیر قرار دهد، روبرو شود بداند چه محتوایی استفاده می کند و آثارش چیست.

وی تصریح کرد: آنقدر این مسئله مهم است که در روایات داریم «هرکس به سخنی گوش دهد درواقع او را عبادت می کند، اگر منبع الهی دارد، عبادت خدا می شود و اگر منبع نفسانی و شیطانی دارد عبادت ابلیس می شود».

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید به مخاطبین تفهیم کرد که کتاب به معنای عامش باید قداست داشته باشد و ببینیم چه کتابی را می شود مطالعه کرد، گفت: نکته دوم این است که باید مخاطب بداند هر کتابی باید در سطح استفاده ی استفاده کننده باشد را مطالعه کند والا نمی تواند بهره بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی بیان داشت: اگر سطح کتاب از سطح مخاطب پایین تر باشد وقت او ضایع شده و اگر بالاتر باشد نمی تواند محتوا را بفهمد و حتما باید تناسب خواننده با کتاب را رعایت کند.

وی با اشاره به اینکه کتاب باید مطابق با سطح سواد و سنی شخص باشد، گفت: رعایت این همسطح بودن درواقع حداکثر استفاده کردن می شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی شروع و پایان مطالعه کتب یک نویسنده را مهم دانست و افزود: افرادی روی این قضیه کار کرده اند، به عنوان مثال روی کتب شهید «مطهری» کار شده که سیر مطالعاتی کتاب های ایشان باید چطور باشد که البته این نباید منحصر به آثار ایشان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی در ادامه با بیان اینکه در هر رشته مفیدی باید بهترین کتاب انتخاب شود، تبیین کرد: یعنی دو خصلت در نویسنده باشد، تا بهترین کتاب در هر رشته ای انتخاب شود.

وی اضافه کرد: نکته اول این است که نویسنده باید در هر بحثی که به آن می پردازد مهارت کافی داشته باشد که اگر اینگونه نباشد نوشته ممکن است کلی آسیب به مطالعه کننده برساند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی ادامه داد: نکته دیگر این که نویسنده باید تعهد کافی داشته باشد و اگر تعهد نباشد، ممکن است نویسنده چیزهایی به خورد مردم بدهد که سم است.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی اظهار داشت: برابر گزارشات در ایران مطالعه اندک است و رسانه ها از جمله رسانه ملی باید مردم را در تشویق به مطالعه کمک کنند.

وی با بیان اینکه 24 ساعته کانال ها و شبکه های مختلف و دیگر رسانه ها فعالیت دارند و مطالب غیرمفید زیاد دارند، خاطرنشان کرد: لازم است ده ها مسئله که مردم نیاز دارند برایشان باز شود و ازجمله آنها همین مطالعه است که کمتر برای مردم بیان می شود.

انتهای پیام/م

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha