به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، حجتالاسلاموالمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، امروز در سومین مرحله از دوره آموزشی «ولایت فقیه و کارآمدی حکومت دینی» به بیان مهمترین رهآورد انقلاب اسلامی پرداخت و اظهارداشت: بزرگترین و مهمترین رهآورد انقلاب اسلامی، تکوین و شکلدهی گفتمان انقلاب است.
وی، «گفتمان انقلاب» را به معنای ایجاد تحریک در میان آحاد مردم برای نیل بهسوی هدفی متعالی توصیف کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین واعظی ادامه داد: گفتمان انقلاب امری نوپدید نیست و با قیام امام خمینی(ره) شروع نشده است! بلکه ریشه آن عصاره گیری از روح اسلام، مکتب اهلبیت و پیام قران است.
قدرت اصلی انقلاب، گفتمان معنایی است
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با بیان اینکه امام خمینی(ره) زنده کننده اسلام راستین در عصر حاضر بود، گفت: قدرت اصلی انقلاب اسلامی، قدرت معنایی و ایجاد گفتمان معنایی آن است.
مؤلفههای قدرت در سطح جهان
وی به بیان مؤلفههای قدرت در سطح جهان پرداخت و افزود: «قدرت سخت»، «قدرت نرم» و «قدرت معنایی» سه مؤلفه اصلی قدرت در جهان است که دشمن در دو قدرت «سخت» و «نرم» از ما قویتر است.
حجتالاسلاموالمسلمین واعظی، «قدرت سخت» را قدرت اقتصادی و نظامی دانست و گفت: اگرچه از حیث قوا و قدرت نظامی جزء کشورهای پیشرفته و قدرتمند هستیم؛ اما متفکرین «قدرت اقتصادی» و «قدرت نظامی» را در یک مؤلفه به نام «قدرت سخت» میدانند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با بیان اینکه قدرت نرم، همان مسائل و شبکههای گسترده رسانهای است، به قدرت معنایی انقلاب اشاره کرد و اذعان داشت: ازآنجاییکه قدرت معنایی انقلاب، برگرفته از فطرت بشری است، تصریح کرد: دشمن نمیخواهد چنین صدایی که مطابق با فطرت بشری حرف میزند، در سطح جهان محکم، مستمر و نویدبخش مستضعفان و محرومین جهان باشد؛ چراکه این قدرت آنها را به حرکت در میآورد.
ویژگیهای تمدن غرب
وی به ویژگی تمدن غرب اشاره کرد و گفت: «بشر ساز بودن همه ابعاد» مهمترین ویژگی تمدن غرب بوده و این تمدن بر اثر اندیشههای خود آئینی بشر، شکل گرفته و میگوید؛ «بشر خود آئین و مختار است و میتواند بدون نیاز به هیچ مرجعی از جمله دین و وحی، البته با تکیه بر دانش خودش، همه امور را سامان دهد».
تئوریهای سیاسی مدنیت معاصر، سکولار است
حجتالاسلاموالمسلمین واعظی، با بیان اینکه همه تئوریهای سیاسی که در مدنیت معاصر بروز کرده، سکولار است، اظهارداشت: امروز گفتمان انقلاب اسلامی، راست قامت مقابل تمدن غرب و سکولاریسم ایستاده و میگوید دین و وحی برای این آمده تا انقلابی در عقل ایجاد و آن را شکوفا سازد؛ به همین دلیل نباید دین را از شئونات اجتماعی جدا کرد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، گفتمان انقلاب اسلامی در عرصه سیاست و اجتماع را اینگونه بیان کرد: نظام مردم سالاری دینی باید مبتنی بر ولایت فقیه باشد؛ چراکه در دنیای مدرن نظریات سیاسی برپایه خود آئینی و بدون عنایت به دین، ولی و مرجعیت شکل گرفته است اما نظام مردمسالاری دینی قائل به نظر ولایت فقیه است.
تفاوتهای نظریه «مردمسالاری مبتنی بر ولایت فقیه» با دیگر نظریات غربی
وی به تفاوت نظریه مردمسالاری مبتنی بر ولایت فقیه با دیگر نظریات سیاسی پرداخت و گفت: ما دو نظریه سیاسی مخالف با نظریه مردمسالاری مبتنی بر ولایت فقیه داریم! که یکی از آنها نظریه «لیبرال دموکراسی» و دیگری نظریه «خلافت» است.
حجتالاسلاموالمسلمین واعظی، با بیان اینکه نظریه «خلافت» مطرحترین تئوری سیاسی در جهان اسلام است، اظهارداشت: اختلاف ما با نظریه خلافت اهل سنت در این است که «اهل سنت خلیفه را فقط زعیم سیاسی و مدیر جامعه اسلامی میدانند. اما شیعیان ولایت فقیه را از باب نائب امام دانسته و امام را زعیم دین و دنیا مردم میدانند».
وی به دومین تفاوت نظریه «مردمسالاری دینی مبتنی بر ولایت فقیه» با نظریه «خلافت» پرداخت و افزود: ما شیعیان اعتقاد داریم که «خداوند حکیم و علیم بوده و حکمتش اقتضاء میکند تا برای بشری که نیازمند هدایت تشریعی است، نبی و امام جعل کند» اما اهل سنت بر این باور هستند که «بر خدا چنین چیزی لازم نیست و پروردگار امر خلافت را به امت واگذار کرده و آنها تصمیم گیرنده هستند».
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در بخش پایانی این دوره، اختلاف نظریه «مردمسالاری مبتنی بر ولایت فقیه» با نظریه «لیبرال دموکراسی» را مورد بررسی قرار داد و گفت: اولین تفاوت اسلام با لیبرالیسم در انسانشناسی است! بهنحویکه لیبرالیسم نگاه خود آئینی و خود مختاری به بشر دارد. اما اسلام انسان را عبد خدا میداند.
دولت باید اسباب رشد معنوی جامعه را فراهم آورد
حجتالاسلاموالمسلمین واعظی، اضافه کرد: در لیبرالیسم، نظام سیاسیای مطلوب است که حقوق فردی انسان را پاس بدارد و وظیفه دولت را صرفاً صیانت از حقوق فردی میداند! اما در نگاه اسلام، انسان علاوه بر داشتن حقوق و کرامت انسانی، صاحب فضائل اخلاقی هم بوده و دولت باید به غیر از اینکه به فکر صیانت از حقوق فردی، امنیت و رفاه انسان باشد، اسباب رشد معنوی انسان را نیز فراهم کند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه دولت فقط مسئول معیشت مردم نیست، اظهارداشت: دولت تسهیل گر اخلاق و معنویت در جامعه و شکوفا گر ابعاد دیگر انسان است. از طرفی در نظام لیبرالیسم «عدالت اجتماعی» معنایی ندارد! اما در اسلام هدف اجتماعی بعثت انبیاء «عدالت اجتماعی» و «اقامه قسط» است.
انتهای پیام./