به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله حسینی بوشهری صبح امروز در همایش وقف و حوزه های علمیه در مدرسه عالی دارالشفا گفت: باید معترف باشیم که پس از سی و شش سال از انقلاب، حرکت مورد انتظار در حوزه وقف صورت نگرفته است ولی در چند سال اخیر این حرکت شتاب بیشتری پیدا کرده است.
وی افزود: همه ما سخن از استقلال حوزه مطرح می کنیم؛ این استقلال شامل استقلال سیاسی و مالی است؛ در رابطه با استقلال مالی باید کارهای زیادی انجام شود؛ زیرا زمینه های زیادی برای تحقق بخشیدن به این استقلال وجود دارد؛ شورای عالی حوزه های علمیه در هر جلسه ای بر این مساله تاکید می کند.
وقف از سنن دیرپای بشریت است
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: وقف از سنن دیرپای بشریت است، زیرا فطرت بشری با جاودانگی در هم تنیده است؛ قرآن جاودانگی را با ارتباط انسان با خدا میسور می داند به همین دلیل است که خداوند وقف را از راه های این وصل به خدا و جاودانگی انسان قرارداد.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: امروزه مراکز مهم دانشگاهی و درمانی و حتی بخش عمده ای از وزارت خارجه آنها به وسیله وقف اداره می شود که در این زمینه باید بگوییم که آنها از ما جلوافتاده اند؛ وقف چیزی است که نزد خداوند محفوظ است و خداوند نسبت به آن عنایت لازم را دارد.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهارکرد: از طلاب و مبلغانی که به سفر تبلیغی می روند انتظار داریم در این عرصه کار کنند و اگر هر کدام از حوزویان بتوانند یک موقوفه به موقوفات حوزه اضافه کنند، دیگر هیچ نیاز مالی در حوزه وجود نخواهد داشت.
نیات برخی واقفین با نیازهای جامعه امروز همخوانی ندارد
وی افزود: یکی از مبانی که در مسیر موقوفات موجود وجود دارد آن است که نیات واقفین با نیازهای جامعه امروز همخوانی ندارد؛ اگر به گونه ای عمل کنندو واقفان را توجیه نمایندکه در چه زمینه هایی وقف کنند، بسیاری از نیازهای جامعه حل می شود.
بسیاری از موقوفات حوزوی در اختیار نیست
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: هنوز بسیاری از موقوفات حوزوی وجود دارد که در اختیار ما نیست و این مسئله در کنار مشکلاتی نظیر هزینه های آموزشی و ازدواج و زندگی و مسکن و... طلاب می تواند با در اختیارگرفتن این عرصه در عرصه اصلی خود بسیاری از این مشکلات را حل کند.
فرهنگ وقف نهادینه شود
آیت الله حسینی بوشهری گفت: نقش آموزشی رسانه ها در حوزه وقف را نباید دست کم بگیریم؛ زیرا می توانند این فرهنگ را در جامعه نهادینه کند؛ در حوزه وقف غفلت های بسیاری شده است که باید در منابر و تبلیغ حوزویان این مساله بیش از پیش مورد نظر واقع شود.
مبارزه با تهاجم فرهنگی از طریق وقف
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهارکرد: توسعه فضای معنوی و مبارزه با تهاجم فرهنگی و توسعه فضای فرهنگی و علمی و دینی با گسترش وقف ایجاد می شود؛ باید موقوفاتی برای ساخت و نگهداری و اداره مدارس علمیه ایجاد شود.
وی افزود: در این رابطه می توان با تهیه جزوات و کتب تخصصی، مبلغان را نسبت به ارایه مطالب و مباحث علمی در این حوزه یاری کرد تا بتوانند این مسایل را به جامعه منتقل کنند.
دستگاه قضایی ورود پیدا کند
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: گاهی اوقات یک فرودگاه وقف حوزه است و امروزه در دست ما نیست که در این رابطه باید دستگاه قضایی در این حوزه ورود کند.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: در کتب آموزشی به خصوص سطوح ابتدایی باید به مساله وقف اشاره کرد؛ در کنار آن می توان با برگزاری مسابقات ارزشمنددر حوزه وقف نسبت به ترویج این معرفت اسلامی پرداخت.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهارکرد: نظارت بر حسن اجرای وقف از دیگر لوازمی است که باید در این حیطه مورد توجه قرار گیرد؛ این کار را می توانیم با نشر کتب و مقالات علمی و برنامه سازی رسانه ای دنبال کرد.
وی افزود: امیدواریم هر ساله که این جلسه را برگزار کنیم، بتوانیم گزارشی را ارایه دهیم که چه اقداماتی در این حوزه انجام شده است زیرا می توانیم به راحتی نواقص را در این حوزه جبران کنیم و به شرایط ایده آل برگردیم.
نظر شما