به گزارش خبرگزاری «حوزه»، صالحی امیری صبح امروز در دیدار با آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با اشاره به این که دومیلیون و هفت هزار جلد کتاب در کتابخانه ملی کشور وجود دارد، اظهار داشت: 38 هزار نسخه خطی، 34 هزار نسخه سنگی و 5 میلیون نشریه از روز اول انتشار تا به امروز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ساختمان اسناد و کتابخانه ملی از معماری ناب ایرانی اسلامی برخوردار است، تصریح کرد: این ساختمان به همت مرحوم حبیبی احداث شد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به تحولات اخیر منطقه و ظهور داعش، ابراز داشت: با توجه به تحولات اخیر عراق و سوریه دغدغه جدی نسخه های خطی را داریم چرا که داعش نسخ را می سوزاند و از بین می برد و برای نسخی که از عراق می آید، متاسفانه سامان خوبی نداریم.
صالحی امیری با تاکید بر این که باید سرمایه گذاری کنیم و نسخ خطی را از مردم خریداری کنیم، تصریح کرد: کشورهای عربی و غربی نسخ خطی ایران را از دلال ها به قیمت گزاف خریداری می کنند.
وی افزود: تقریبا همه نسخه های خطی ما بعد از ورود اسلام به ایران است که به دو زبان فارسی و عربی می باشد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه 34 هزار جلد فهرست نسخ خطی در اختیار داریم، ابراز داشت: طبق برآورد ها، حدود نیم میلیون نسخه خطی در ایران، نیم میلیون نسخ خطی متعلق به ایران در آسیای میانه و نیم میلیون نسخ خطی در هند و پاکستان وجود دارد..
بیشتر نسخ خطی ایران در خارج از کشور
صالحی امیری با بیان اینکه بیشتر آثار نسخ خطی در خارج از کشور است، گفت: این نسخ، سامان یافته نیست و پراکنده است و هیچ کشوری مثل ایران نسخ خطی ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه چندصد میلیون برگ سند در سازمان جمع آوری و حفظ می شود، تصریح کرد: این اسناد باید تبدیل به پژوهش هایی شود که نسل های جدید بدانند در گذشته چه اتفاقاتی رخ داده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: برای جمع آوری تاریخ شفاهی پهلوی با 57 تن از رجال اصلی پهلوی در حدود 1100 ساعت مصاحبه شده است و از زبان آن ها در خصوص پهلوی صحبت شده که حدود 50 جلد خواهد شد و تاکنون 4 جلد رونمایی شده است.
صالحی امیری بر لزوم جمع آوری تاریخ مرجعیت بعد از پیروزی انقلاب تاکید کرد و اظهار داشت: در این زمینه کار تحقیقاتی در حال شکل گیری است تا کار علمی متقنی انجام شود و برای نسل های بعد آثار و خدمات مراجع تقلید باقی بماند.
وی با بیان اینکه روزانه 3 هزار جوان کارشناسی ارشد و دکتری از کتابخانه ملی ایران بازدید می کنند، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی پیشانی فرهنگی نظام است و به دنبال گسترش فضای آن هستیم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: یادمان مراجع تقلید در سازمان افتتاح شده است و از مراجع بزرگوار خواستاریم قلم، لباس و آثار و دست نوشته های خود را به سازمان اهدا کنند تا به رویت جوانان بازدیدکننده برسد و نسل جوان بداند این مراجع چه خدماتی داشته اند.
انتهای پیام/313/33