به گزارش خبرگزاری «حوزه»از اصفهان، حجت الاسلام جواد محدثی، امروز در نخستین همایش کتاب سال حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه اخلاق تالیف و نگارش از جمله موضوعات مهمی است که مولفین و محققین به ویژه طلاب و روحانیون باید به آن توجه داشته باشند.
وی افزود: از اوصاف اولیه نویسندگی، اعتقاد فرد به نویسندگی و کار نگارش است، کسی که ذاتاً اعتقادی به نویسندگی نداشته باشد، مطلب جامعی نخواهد نوشت و پیشرفتی نیز نخواهد کرد.
این استاد حوزه اذعان داشت : باید باور کنیم کار نویسندگی، کار ارزشمند و اثر گذار است و لذا در این زمینه اعتماد به نفس از ضروریات مهم است.
وی خاطر نشان کرد: جرات و جسارت برای ورود به عرصه نویسندگی ، همچنین دوری و پرهیز از غرور و شناخت اولویت ها، خلاء ها و ضرورت ها در عرصه نویسندگی و نگارش مطالب از جمله اوصافی است که باید توسط نویسندگان رعایت شود.
حجت الاسلام محدثی، تکیه بر پر محتوا بودن آثار دینی و پرهیز از سطحی بودن مطالب ، همچنین داشتن روحیه کمال جویی و سخاوت در بخش انتقال علم ، داشتن روحیه علم پروری و الگو گیری از نویسندگان موفق و مسلح بودن به روحیه نقد پذیری و اصلاح پذیری را از جمله اصولی دانست که یک نویسنده جوان برای رسیدن به قله های موفقیت در عرصه نگارش باید رعایت کند و خود را ملزم به انجام آن بداند.
وی با بیان اینکه بر طبق روایات و احادیث علم چیزی است که اگر ما همه هستی خود را در اختیار آن قرار دهیم، آن تنها بخشی از آن را در اختیار ما قرار می دهد، گفت: کوتاهی و غفلت در عرصه علمی پذیرفتنی نیست چرا که ما را به مقصود نمی رساند.
این مولف حوزوی، یاد آور شد: یادداشت مطالب روزانه، خطورات ذهنی و پرهیز از قلم هنجار شکنانه و رعایت امانت در نقل قول ها از جمله اموری است که موجب قوت قلم نویسنده می شود.
وی در پایان به برخی از رذایل و آفت های نویسندگی چون کسب شهرت به واسطه نگارش، داشتن دیدگاه دنیا طلبانه و مادی گرایانه به نویسندگی و همچنین خود شیفتگی و سرقت ادبی اشاره و در این زمینه توضیحاتی ارائه کرد.
انتهای پیام/
نظر شما