چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ |۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 6, 2024
 درس خارج فقه آیت الله العظمی مکارم

حوزه/امسال هیچ مساله ای جز مساله سیاسی مانع حج ایرانی ها نشد، چرا که آنها در عراق، یمن و سوریه شکست خوردند، می خواهند انتقام آن را در حج گیرند.

به گزارش خبرنگار خبر گزاری«حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با بیان این که امسال مسلمانان ایران بر اثر کارشکنی سعودی ها موفق به حج نشدند، گفتند: من بارها گفته و تاکید کرده ام، اداره حرمین شریفین از نظر اصولی  به دو دلیل نباید بر عهده عربستان باشد.

ایشان بیان داشتند: دلیل اول این که حرمین شریفین متعلق به همه مسلمانان است، لذا لازم است علمای اسلام اجماع کنند و گروهی که آگاه و عالم  به مسائل حج باشند را تعیین و حج و عمره و اداره حرمین شریفین را مدیریت کنند و دلیل دوم اینکه تجربه نشان داده است عربستان به تنهایی قادر به مدیریت مناسک حج نیست.

*همه مسلمین در رفتن به حج مساوی هستند

ایشان افزودند: همه مسلمانان در حج و خانه خدا مساوی هستند این تصریح قرآن است، از نظر منطق قرآن باید مدیریت حج به همه تعلق داشته باشند چه آنهایی که ساکن هستند و چه آنهایی که از دیگر نقاط و سایر کشورها اعزام می شوند.

این مرجع تقلید ابراز داشتند: در مراسم راهپیمایی اربعین که چندین برابر جمعیت می روند ، اتفاقی نمی افتد، اما در مراسم حج که از نظر تعداد جمعیت قابل قیاس نیست، همه ساله شاهد حوادث دردناکی هستیم.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: البته بی تدبیری سعودی ها تنها منحصر به سال گذشته نبود و در گذشته نیز به کرات شاهد وقوع حوادث تلخ بوده ایم؛ لذا نباید مدیریت حج را تنها به دست سعودی ها بسپاریم چرا که آنان از انجام این وظیفه مهم ناتوان هستند.

*انتقاد از سیاسی کاری عربستان در حج

ایشان با انتقاد شدید از سیاسی کاری مقامات عربستان گفتند:  امسال هیچ مساله ای جز مساله سیاسی مانع حج ایرانیان نشد، آنها در عراق، یمن و سوریه شکست خوردند، می خواهند انتقام آن را در حج بگیرند، شرایطی می گذارند که ما نمی توانیم آن شروط را قبول کنیم.لذا باید از آنان سوال کرد، مگر حرمین شریفین، کعبه، مکه و مدینه ملک شخصی شما است که این گونه رفتار می کنید؟ این اماکن مقدسه متعلق به عموم مسلمانان است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پایان از انجام مطالعاتی در زمینه مدیریت حرمین شریفین خبر دادند و گفتند: در این زمینه مطالعاتی انجام شده و اساسنامه ای نیز در حال تکمیل و درصدد ارائه به علما و اندیشمندان جهان اسلام است تا ان شاءالله این وضع نابسامان سامان پیدا کند.

این مرجع تقلید در ادامه به تبیین اهمیت تهذیب نفس و یادآوری مرگ و عالم آخرت پرداختند و با اشاره به حدیثی از سفارشات جبرئیل(ع) به پیامبر اسلام(ص) گفتند: جَآء جَبْرَئِيلُ علیه السلام إلَی‌ النَّبِيِّ صَلَّی اللَهُ عَلَيْهِ وَ ءَالِهِ وَسَلَّمَ فَقَالَ: يَا مُحَمَّدُ عِشْ مَا شِئْتَ فَإنَّكَ مَيِّتُ! وَ أَحْبِبْ مَنْ شِئْتِ فَإنَّكَ مُفَارِقُهُ! وَاعْمَلْ مَا شِئْتَ فَإنَّكَ مَجْزِيُّ بِهِ! وَاعْلَمْ أَنَّ شَرَفَ الْمُؤْمِنِ قِيَامُهُ بِالْلَيْلِ، وَ عِزَّهُ اسْتَغْنآئُهُ عَنِ الناس.

معظم له در توضیح این حدیث که درجلد هفدهم بحارالانوار آمده است گفتند: متاسفانه امروزه مسائل اخلاقی و دینی در معرض خطر است، رسانه های فاسد و مفسد، فضاهای مجازی منجلاب مانند، جوانان را آلوده می کنند؛ در چنین شرایطی باید هم خودمان مراقب باشیم و هم به دیگران هشدار دهیم.

*اساتید حوزه از بیان مباحث اخلاقی در حوزه غفلت نکنند

ایشان با دعوت از همه اساتید حوزه درباره اهمیت بیشتر به درس اخلاق در حوزه گفتند: توجه و بیان درس اخلاقی در حوزه  باید به یک سنت عمومی تبدیل شود، اساتید حوزه  به این مساله مهم توجه کنند و در هفته یک روز و لو چهار شنبه ها را به نکات اخلاقی اختصاص دهند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha