سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
آیت الله محسن اراکی

حوزه/ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بر لزوم توجه به عناصر فقه اجتماعی در ارایه برنامه جامع ویژه بانکداری اسلامی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه،آیت‏ الله محسن اراکی پنجشنبه شب در مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) در حسینیه شهدای قم با انتقاد از بانکداری فعلی در کشور گفت: بانکداری امروز کشور با معیارهای اقتصاد اسلامی مغایر است.

وی با ذکر این مطلب که بانک‎ها به جای حمایت از اقتصاد خرد جامعه و توان افزایی آنها به شکلی مدیریت می کنند که سرمایه‎های کوچک مردم را گرفته و به آنها سود بدهند افزود: بانک ها به جای مردم، خود در حوزه اقتصاد وارد می شوند، اما ورودی که به تولید کار و اشتغال و ثروت در جامعه منجر نمی ‏شود.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر این مطلب که این سیستم باید تغییر کند و به فرهنگ اصیل فقه اقتصادی اسلام بازگردد گفت: پس از چهل سال از سیطره این سیستم، این ضعف بزرگ در اقتصاد ما حاکم شده است و دیگر نباید به آن ادامه داد.

وی نظام بانکداری اسلامی را برپایه فقه اجتماعی دانست و نه فقه فردی گفت: فقه اجتماعی همه شئون جامعه و حکومتی را نیز در بر می‎گیرد؛ فقه اجتماعی برای حوزه بانکداری اسلامی طرح کلان و جامع دارد.

آیت‎الله اراکی بیان کرد: قرآن کریم مردم را به کار و تلاش و فعالیت خرد اقتصادی سوق داده است؛ اقتصاد پویا اقتصادی است که اجازه و بستر را برای فعالیت خرد اقتصادی فراهم می‎کند تا همه مردم به جای اندوخت پول در بانک به دنبال کار و تلاش اقتصادی باشند تا با اندک تکانه خارجی و داخلی زمین گیر نشود.

وی گفت: زمین دارای گنجینه‎های فراوانی است که متاسفانه کشف نشده باقی مانده اند و یکی از ماموریت‎های مهم امام زمان استحصال این گنجینه‎ها از دل زمین است؛ در حالی که در عصر انسان بدون امام زمان حتی یک درصد از آنها نیز کشف نشده است.

وی افزود: امروزه بر اساس آمارهایی که بر اساس جهل آنها به این خزائن است، بیان می شود که زمین گنجایش تامین غذای بشر را ندارد در حالی که این زمین ده برابر گنجایش امروز جهان نیز توان تولید غذا دارد؛ نتیجه این آمارها و توصیه های استکباری، کاهش موالید است درحالی که با بچه دار نشدن مشکل اقتصاد حل نمی‎شود.

استاد حوزه بیان کرد: امام از سوی خداوند متعال به عنوان مامور اجرای عدل در جهان و رشد هر آنچه در دست بشر است، خواهد بود؛ امام مامور احیای زمین است.

آیت‏‎الله اراکی بیان کرد: در قرآن کریم و روایات، بیان شده است که قدرت سیاسی به عنوان یک امانت در دست انسان است؛ در اسلام چیزی به نام سلطنت و فرمانروایی وجود ندارد و هرچه هست امانت است؛ این امانت نیز باید به دست امام باشد.

وی گفت: امام علی(ع) در زمان خانه نشینی خود 500 چاه حفر کردند و زمین‎های اطراف آن را آباد کردند و سپس این چاه را وقف عام کردند؛ هنوز هم تعدادی از این چاه ها در مدینه به عنوان چاه‎های علی(ع) موجود داست.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: یکی از ماموریت‏های امام آن است که شرایطی را برای کار و فعالیت همه بشر فراهم کند تا زمین به آبادانی واقعی خود برسد.

وی گفت: مدیریت مهدوی شرایطی را ایجاد خواهد کرد که مردم برای پرداخت زکات خود متحیر می شوند زیرا مستحقی در جامعه باقی نمی‎ماند؛ در این عصر امام دستور گشایش درب بیت المال را می‎دهند تا مردم از آن استفاده کنند ولی کسی به آن رجوع نمی‎کند.

وی افزود: قطعا اگر اجازه داده میشد که امام علی(ع) پس از پیامبر که به خلافت مسلمین برسند چنین شرایطی بر جامعه حاکم می‎شد؛ فلسفه سیاست دین شناخت امامی است که بر جامعه مدریت می کند که هم عادل و هم عامل به عدل است.

عضو خبرگان رهبری گفت: امام علی(ع) محبوبترین شخص نزد خداوند بودند زیرا بر اساس روایاتی که در منابع اهل سنت وجود دارد زمانی که پیامبر به معراج رفتند خداوند با صدای امام علی(ع) با ایشان سخن گفت چون این صدا محبوب ترین صدا نزد پیامبر بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha