به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله نوری همدانی، پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با تأکید بر اینکه ظلم نباید در جامعه اسلامی وجود داشته باشد، اظهار داشتند: ظلم به معنای تجاوز از حق است و یکی از کتاب های بسیار خوبی که باید مطالعه کرد و مسئله ظلم نیز در آن آمده، کتاب اقتصادنا شهید آیت الله سید محمد باقر صدر است.
معظم له ابراز داشتند: ایشان نابغه ای در حوزه بوده که کتاب فلسفتنا و اقتصادنا را به رشته تحریر آورده و مطالب بسیاری درباره فقر، جهل و ظلم در کتاب اقتصادنا ایشان آمده است.
ایشان با اشاره به اینکه یکی از مباحث موجود در کتاب اقتصادنا، مسئله انفال است، خاطرنشان ساختند: انفال به معنای هرچیزی است که صاحب شخصی ندارد، همانند تمام معادن، اراضی موات، جنگل ها، نیزارها، قله کوه ها، بستر رودخانه ها و ... که ذاتا برای پیامبر و امام معصوم بوده و در زمان غیبت امام نیز باید در اختیار نائب امام قرار بگیرد.
این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: نائب امام باید با در دست داشتن انفال، برنامه ریزی کرده تا فقر ریشه کن شود؛ اگر تا به امروز به آنچه اسلام گفته، عمل می شد، فقری وجود نداشت.
حضرت آیت الله نوری همدانی در ادامه به بخشی از نامه 62 نهج البلاغه اشاره کردند و گفتند: حضرت فرمودند: «إِنِّي وَ اللَّهِ لَوْ لَقِيتُهُمْ وَاحِداً وَ هُمْ طِلَاعُ الْأَرْضِ كُلِّهَا مَا بَالَيْتُ وَ لَا اسْتَوْحَشْتُ؛ وَ إِنِّي مِنْ ضَلَالِهِمُ الَّذِي هُمْ فِيهِ وَ الْهُدَى الَّذِي أَنَا عَلَيْهِ لَعَلَى بَصِيرَةٍ مِنْ نَفْسِي وَ يَقِينٍ مِنْ رَبِّي، وَ إِنِّي إِلَى لِقَاءِ اللَّهِ لَمُشْتَاقٌ وَ [لِحُسْنِ] حُسْنِ ثَوَابِهِ لَمُنْتَظِرٌ رَاجٍ؛ وَ لَكِنَّنِي آسَى أَنْ يَلِيَ [هَذِهِ الْأُمَّةَ] أَمْرَ هَذِهِ الْأُمَّةِ سُفَهَاؤُهَا وَ فُجَّارُهَا، فَيَتَّخِذُوا مَالَ اللَّهِ دُوَلًا وَ عِبَادَهُ خَوَلًا وَ الصَّالِحِينَ حَرْباً وَ الْفَاسِقِينَ حِزْباً/ به خدا سوگند، اگر با ايشان روبرو شوم، من تنها باشم و آنها روى زمين را پر كنند، نه باك دارم و نه هراس، زيرا به آن گمراهيى كه آنان در آن غرقه اند و آن هدايتى كه خود بدان آراسته ام، نيك آگاهم. و از جانب پروردگارم با يقين همراهم. من به ديدار خداوند و ثواب نيكويى كه مرا ارزانى دارد، اميد بسته ام و منتظر آن هستم. ولى اندوه من از اين است كه مشتى بيخردان و تبهكاران اين امت حكومت را به دست گيرند و مال خدا را ميان خود دست به دست گردانند و بندگان خدا را به خدمت گيرند و با نيكان در پيكار شوند و فاسقان را ياران خود سازند.