به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه» از قزوین، حجت الاسلام اسدالله مهر آرا، عصر امروز در جلسه با اساتید مدرسه علمیه سردارین، ضمن انتقاد از اداره کل میراث فرهنگی استان قزوین، گفت: مسجد مدرسه علمیه سردارین و گنبد این مدرسه روز به روز در حال ریزش و تخریب صدردر صدی بوده و امکان هرگونه سانحه برای طلاب، اساتید و همچنین همسایه های مجاور این مدرسه وجود دارد.
مدیر مدرسه علمیه سردارینقزوین خاطرنشان کرد: بارها با ارسال نامه پیگیر شده ایم، ولی هیچ گونه پاسخی داده نشده است. چرا باید حادثه ای جبران ناپذیر اتفاق بیفتد، تا مسئولین به فکر جبران خسارات بیفتند.
حجت الاسلام مهر آرا بیان کرد: با توجه به بارندگی های اخیر، تخریب این مسجد بیش از پیش شده که باید مسئولین راهکاری بیندیشند، چرا که منابع مالی جهت ساخت این مسجد قدیمی در این مدرسه تامین شده است.
مدیر مدرسه علمیه سردارین قزوین تصریح کرد: طلاب و اساتید این مدرسه برای ادای فریضه نماز نمی توانند وارد این مسجد شوند که دیوارهای آن و همچنین کف آن رو به ریزش احتمالی است.
حجت الاسلام مهر آرا بیان کرد: از مسئولین میراث فرهنگی استان قزوین تقاضا داریم در بازسازی و احیای مسجد این مدرسه تلاش داشته باشند، چرا که در صورت بروز هر حادثه ای، مسئولین میراث فرهنگی مقصر خواهند بود.
مدیر مدرسه علمیه سردارین قزوین عنوان کرد: در حال حاضر این مدرسه 70 نفر طلبه علوم دینی در حال تحصیل دارد و 5 نفر از طلاب نخبه و ممتاز این مدرسه موفق به دریافت مجوز تدریس شده اند.
تاریخچه مدرسه سردارین
مدرسه علمیه سردارین یکی از زیباترین مدارس علمیه شهر قزوین و از شاهکارهای هنری و معماری دوره قاجاریه است که در انتهای خیابان تبریز محله دیمج واقع شده و بانیان آن ۲ برادر به نامهای «حسین خان» و «حسن خان» از سرداران فتحعلی شاه قاجار که در سال ۱۲۳۱ هجری قمری این مجموعه تاریخی را در دو طبقه احداث کردند.
درِ ورودی این بنای تاریخی در سمت شمال واقع است که به هشتی وسیعی منتهی میشود وبه ۲ شبستان راه پیدا میکند و سردرِ زیبا و باشکوه مدرسه با کاشیکاریهای مینایی است و نقوش گل و بوته، پرندگان و خطوط اسلیمی زینت یافته و دارای کتیبهای از سنگ مرمر و به خط نستعلیق ممتاز به قلم شیخ محمدعلی بن شیخ عبدالرحیم که در آن تاریخ و بانی بنا مشخص شده است وصحن مدرسه با شکل مستطیل و ۱۴۴۰ مترمربع مساحت ساختمانی دو طبقه دارد که اِز آن با سنگ و بقیه با آجرتراش و کاشیهای رنگارنگ تزئین شده است.
گرداگرد حیاط مدرسه در قسمت گلویی با خط زیبای نستعلیق به رنگ سفید روی کاشی بنفش، اشعار محتشم کاشانی درج شده است و در وسط حیاط مدرسه حوضی سرپوشیده و در جنوب مدرسه مهتابی بزرگی است که به اندازه یک متر از کف حیاط بلندتر است و از جانب شرق و غرب هماندازه مدرسه است که برای استراحت یا انجام مراسم تعزیه احداث شده است و ۳۲ باب حجره در بخش شرقی و غربی ۲ گوشواره که متصل به ایوانهای کوچکی است، بنا شده است.
انتهای پیام
نظر شما