پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ |۱۵ ربیع‌الاول ۱۴۴۶ | Sep 19, 2024
گزارش تصویری-همایش مطالعات انقلاب اسلامی در حوزه های علمیه خواهران

حوزه/دکتر حکیمی گفت: انقلاب موجب نوعی تولد دوباره در زنان شد و شجاعت و شهامت در آنان ظهور و بروز نمود چنانچه این روحیه قبل از انقلاب در زنان دیده نمی شد.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» از گرگان، دکتر محمد حکیمی، در نشست بصیرتی با موضوع "نقش زنان در پیروزی و حفظ انقلاب اسلامی" که از سوی مدرسه علمیه عالی الزهرا سلام الله علیها گرگان و با حضور طلاب این مدرسه برگزار شد، با استناد به آیه ای از سوره مبارکه نساء، زن و مرد را از دیدگاه اسلام دارای یک حقیقت واحد یعنی انسان دانست و بیان کرد: زن و مرد در اسلام از نظر هویت و جنسیت مساوی اند و هیچ تفاوتی از این جهت با همدیگر ندارند چنانچه از جمله "... و خلق منها زوجها" این نکته به خوبی فهمیده  می شود.

وی در پاسخ به این سوال که "چرا ما جهان سومی ها عقب مانده ایم و غربی ها پیشرفت کرده اند؟" گفت: مسائل اجتماعی تک عامل نیست بلکه عوامل زیادی در آن موثر است، از جمله؛ سوء مدیریت، استعمار و استثمار و جهل و مهم نبودن زن.

استاد دانشگاه با توجه دادن بر تاریخ قبل از انقلاب که زنان در جامعه جایگاهی نداشتند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نیمی از جامعه را زنان تشکیل می دهند، اما اجازه بیرون آمدن و تحصیل و اشتغال به فعالیت های اجتماعی-فرهنگی به آنان داده نمی شد.

 حکیمی، حضور زنان در مسائل اجتماعی-سیاسی را یکی از مهمترین اتفاقات انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: امروز زنان در کنار مردان و دوشادوش آنان به فعالیت های مختلف مشغولند؛ رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی در این زمینه می فرمایند: «انقلاب به زنان ما خدمت کرد همچنان که زنان به انقلاب خدمت کردند».

وی همچنین با استناد به کلام امام خمینی رحمة الله علیه، مقام زنان و مردان ما را بالاتر از مقام مردم صدر اسلام برشمرد و گفت: نگاه غرب زدگی به زن یعنی نگاه آزادی زن به معنای بی بند و باری و همچنین عدم مشورت با زنان از عواملی است که در دوران قاجار و قبل از آن جامعه را  به سمت عقب ماندگی سوق می داد.

استاد دانشگاه با اشاره به نگاه حکومت پهلوی به زن اضافه کرد: نگاه حکومت پهلوی به زن یک نگاه کالایی بود، چنانچه هم اکنون نیز در جامعه غربی از زن به عنوان کالایی برای رسیدن به منافع مالی خود استفاده می کنند.

حکیمی خاطرنشان کرد: غرب زدگی، دوری زن از معنویت و دین از مهمترین اهداف غربی ها بود که قبل از انقلاب در جامعه ما وجود داشت.

وی ادامه داد: در انقلاب اسلامی نگاه به زن، نگاهی قرآنی است، به این معنا که زن و مرد هر دو با هم مساوی اند؛ استاد مطهری در این زمینه می فرمایند: «زن و مرد هر دو انسانند، حقوق مساوی دارند ولی مشابه نیست، زن و مرد تنها به لحاظ جسمی و روحی باهمدیگر تفاوت دارند».

پژوهشگر فعال شهر گرگان به نقش زنان در انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: زنان مانند مردان در انقلاب اسلامی حضور داشتند، چنانچه حضور آنان موجب تحریک مردان شده و مردان را نیز به صحنه می آوردند.

حکیمی تصریح کرد: انقلاب موجب نوعی تولد دوباره در زنان شد و شجاعت و شهامت در آنان ظهور و بروز نمود چنانچه این روحیه قبل از انقلاب در زنان دیده نمی شد.

وی ابراز کرد: دمیدن روح آگاهی، ایمان و معنویت در زنان از دیگر دستاوردهای انقلاب در حوزه بانوان بود؛ انقلاب موجب شد زنان از فرهنگ غرب زده پهلوی به فرهنگ قرآنی-معنوی روی آورند، چنانچه هویت اصلی خود را بدست آوردند؛ مقام و جایگاه زن در اسلام چنان است که امام خمینی رحمه الله علیه می فرمایند: «مردان از تربیت زنان است که به معراج  می روند».

استاد دانشگاه به بیان نمونه های متعددی از نقش زنان در گسترش و ترویج دین مبین اسلام پرداخت و حضور زنان را یکی از عوامل پیشرفت در مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دانست.

حکیمی نظم پذیری و مدیریت قوی بانوان را نشان دهنده روحیه هنرمندانه، کمالانه و قوی در زنان برشمرد و الگوگیری از زنان بزرگی همچون حضرت زهرا، حضرت خدیجه، حضرت زینب و نیز حضرت مریم و آسیه سلام الله علیهم تاکید کرد.

وی در پایان ضمن بیان قوانین مربوط به زنان با استناد به آیاتی از قرآن کریم در بحث دیه، ارث، مهریه و ...به سوالات طلاب پاسخ داد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha