جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
طبیعت و محیط زیست

حوزه/ حجت الاسلام سروری گفت: فصل بهار فصل تجدید حیات و زندگی از سرگرفتن طبیعت است؛ فصل نشاط و خرّمی زمین است؛ فصلی است که زمین در شرایط تازه و جدید قرار می گیرد و مستعد می شود که بزرگترین موهبت های الهی یعنی حیات و زندگی به او اضافه شود.

حجت الاسلام سروری حجت الله سروری در  گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، اظهار کرد: هر یک از موجودات زنده زمین از  فصل بهار به نوعی بهره مند می شوند. بهار، فصل حیات بخش و الهام دهنده است، و تحول عالم طبیعت در این فصل خود بسیار درس  آموزنده ای ست، نکته ها و رمزها و حقیقت هایی را  در خود حمل می کند.

این نویسنده حوزوی بیان کرد: فصل بهار، فصل تجدید حیات و زندگی از سرگرفتن طبیعت است؛ فصل نشاط و خرمی زمین است؛ فصلی است که زمین در شرایط تازه و جدید قرار می گیرد و مستعد می شود که بزرگترین موهبت های الهی یعنی حیات و زندگی به او اضافه شود؛ در قرآن کریم از این حالت زمین، از این تجربه حیاتی که برای این موجود رخ می دهد، مکرر یاد شده است.

اولین درس بهار

کارشناس دینی خاطرنشان کرد: سهم ما انسانها از بهار، تفكر و تدبر است؛ اولین درسی که از بهار ما می توانیم بگیریم تغییر کردن است؛ می توان روح و جان سرد و بی احساس خود را به لطافت و سرزندگی طراوات و سخاوت، گرمی و امید وشادابی تبدیل کرد، می توان حس خوب بودن و رخت و جامه ی نو شدن را به روح روان تجربه کرد.   

سروری بیان کرد: اولین سعادت و خوشبختی ما این است که امسال تصمیم بگیریم خودمان را پالایش کنیم و دستور خدا و حرف خدا را زمین نگذاریم؛ این مساله به خودی خود یک تغییر بسیار مثبت است.

قدرت الهی؛ درس دوم بهار

نویسنده کتاب پنجره ای به زندگی بیان کرد: درس دومی که از بهار می گیریم ایمان و باور است که طبیعت را به این زیبایی اندام سبز پوشانده است، چه قدرتی در کار است؟ ایمان به خالق و پروردگار، ایمان تاثیر مهمی در زندگی دارد ایمان باعث می شود که انسان امید پیدا کند .

وی افزود: اگر ايمان در وجود انسان شكل گرفت بالاترين سرمايه را انسان در اين دنيا بدست آورده است، ايمان پشتوانه اخلاق، عفت، پاكدامني، عدالت است همه اين مسائل اخلاقي پشتوانه اش ايمان و اين باور است.

این محقق حوزوی تصریح کرد: علاوه بر ايمان به خدا ايمان به رستاخيز و زنده شدن دوباره انسان شكل مي گيرد. در بهار خيلي سهم والايي خداوند متعال براي ما قرار داده است، همه اش خوردن و آشاميدن  نيست، تدبر در خلقت است كه ما را به آفرينش رهنمود كند، ما را به ايمان و تقوا برساند و به اين باور برساند كه همين طور كه طبيعت مرده جان مي گيرد و زنده مي شود همه انسان ها مي ميرند و روزي زنده مي شوند؛ اين سهم عالي انسانها از بهار است

این استاد حوزه اظهارکرد: اگر در این عالم تفکر کنیم قطعا خدا را می بینیم؛ انسان به صحرا، كوه و دشت و به هر كجا نگاه كند قدرت، وجود و هستي او را مي بينند خوب اين يكي از بركات بهار براي ما انسانهاست.

وی گفت: نکته جالب تر اینکه اصلا نوروز روز ایمان به پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) و ائمه معصومین(علیهم السلام) است؛ «وَ أَنْ يُؤْمِنُوا بِرُسُلِهِ وَ حُجَجِهِ» روز نوروز روزی است که خدا پیمان گرفته هم خدا را پرستش کنند و هم ایمان به پیغمبران الهی پیدا کنند به حجت خدا ایمان بیاورند «وَ أَنْ يُؤْمِنُوا بِالْأَئِمَّةِ علیهم السلام» در واقع چنین روزی است که به امامان معصوم ایمان بیاورند.

درس سوم از بهار یاد معاد است

این استاد حوزه بیان کرد: خداوند در سوره فاطر آيه 9 مي فرمايد كه اين بهار خودش يك رستاخيز و يك قيامت كوچك است كه هر ساله اين قيامت كوچك را انسان با چشم خودش مي بيند مي فرمايد«وَاللَّهُ الَّذِي أَرْسَلَ الرِّيَاحَ» خدا بادها را مي فرستد «فَتُثِيرُ سَحَابًا» اين ابرها را به حركت در مي آورد. سپس خداوند بیان می دارد که «فَسُقْنَاهُ إِلَى بَلَدٍ مَّيِّتٍ» ما به اين ابرها دستور مي دهيم در سرزمينهاي خشك ببارد «فَأَحْيَيْنَا بِهِ الْأَرْضَ» اين زمين بعد از اين باران كه مي آيد سرسبز مي شود «بَعْدَ مَوْتِهَا» اين زمين بعد از مردن زنده مي شود؛ حالا آن نتيجه اي كه خدا مي خواهد بگيرد به ما تدبر و دستور تفكر بدهد مي فرمايد آن است که «كَذَلِكَ النُّشُورُ» نشور يعني خروج و زنده شدن، قيامت هم هينجور است اين رستاخيز كوچك شما هر سال داريد مي بينيد چرا رستاخيز بزرگ را شما انكار مي كنيد؟

حجت الاسلام و المسلمین سروری افزود:  خداوند هرساله جلوی دیدگان ما، جهان مرده را زنده مي كند و هر ساله می توان گفت: یک رستاخیر کوچک را می بینیم.

درس چهارم  از بهار درس توحید است

این نویسنده حوزوی بیان کرد: يكي از درس هاي بزرگي كه قرآن مجيد به ما انسانها از بهار مي دهد، خداشناسي، توحيد و قدرت خداي تبارك و تعالي است؛ تمام اين طبيعت به حركت و جنبش در مي‌ آيد و نشان مي دهد هرچه هست از اوست.

درس پنجم بهار تاکید بر سنت های خوب و با ارزش

این استاد حوزه اظهارکرد: یکی از اصحاب امام صادق(علیه السلام) به نام مُعلی بن خُنیس می گوید من روز نوروز خانه امام صادق(علیه السلام) آمدم. امام فرمودند «فَقَالَ أَ تَعْرِفُ هَذَا الْيَوْمَ» آیا امروز را می شناسی؟ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ گفت جانم به فدایت فرمودند «هَذَا يَوْمٌ تُعَظِّمُهُ الْعَجَمُ» این روزی است که عجمها و ایرانیان بزرگ می دانند«وَ تَتَهَادَى فِيهِ» در این روز هدیه به همدیگر می دهند، «فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقُ علیه السلام وَ الْبَيْتِ الْعَتِيقِ الَّذِي بِمَكَّةَ»؛ واو قسم است «الْعَتِيق» یعنی خانه قدیمی، اولین خانه ای که در این کره خاکی برای مردم ساخته شد خانه خدا بود.

 «حَتَّى تَفْهَمَهُ» تا تو حقیقت نوروز را درک کنی، ببینید این نوروز چه حقیقتی دارد؟ معلوم می شود این عید نوروز مورد تایید اسلام قرار گرفته است. «يَا مُعَلَّى» خطاب به معلی بن خنیس می کنند «إِنَّ يَوْمَ النَّيْرُوزِ»ما به فارسی نوروز می گویم «هُوَ الْيَوْمُ الَّذِي أَخَذَ اللَّهُ فِيهِ مَوَاثِيقَ الْعِبَادِ أَنْ يَعْبُدُوهُ» نوروز روزی است خدا عهد و پیمان از بندگان گرفته که او را عبادت کنند او را بشناسند و بندگی کنند.

این نویسنده حوزوی اظهارکرد: خدایی که همه چیز به دست اوست جهان مرده را لباس سبز می پوشاند؛ تدبیر عالم به ید قدرت اوست این روز خداشناسی و توحید است و روزی که خداوند از انسانها عهد گرفته که فقطِ فقط بنده او باشند و او را بپرستند؛ «وَ لَا يُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً» هرگز به خدا شرک نیاورند.

وی گفت: انسان باید به این نتیجه برسد که از بت، کاری ساخته نیست؛ امروز بخش عظیمی از جهان و از جمله هندوستان و کشورها دیگر اینها مشرک هستند و بت پرستی می کنند که هیچ قدرتی ندارد؛ به دست خود انسان ساخته شده است می فرمایند نوروز روزی است که خدا را بندگی کنند او را بشناسند و شرک به خدا نیاورند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha