پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ |۱۵ ربیع‌الاول ۱۴۴۶ | Sep 19, 2024
استادانصاریان

حوزه/ مفسّر، محقق و پژوهشگر علوم ومعارف قرآن کریم در آستانه ماه مبارک رمضان در دیدار صدها نفر از دانش آموختگان جامعه المصطفی العالمیه، توصیه های تربیتی – تهذیبی و اخلاقی را مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، استاد حسین انصاریان ظهر امروز ( هفتم اردیبهشت ماه ) در دیدار جمعی از  دانش آموختگان و محققان غیر ایرانی و اساتید این مرکز آموزشی در قم اظهارداشت: بر اساس آیات نورانی قرآن کریم و روایات ائمه معصومین(ع)  انسان اشرف مخلوقات پروردگار بوده و به جهت عقل و اختیاری که دارد مسئول است.

استاد اخلاق و تربیت حوزه علمیه با بیان روایتی از امام حسن مجتبی(ع) افزود: حضرت می فرمایند؛ "وقفوهم انهم مسئولون"، این مسئولیت می تواند عام و خاص باشد بطوری که مسئولیت عام برای همه مردم است ومسئولیت خاص زمانی است که انسان وارد حوزه قرآن و اهل بیت(ع) می شود که ارزش و مسئولیتی بالا دارد.

*مسئولیت های ارزشی روحانیت از نگاه استاد انصاریان

نویسنده کتاب ارزشمند«اوصاف اولیای الهی» با اشاره به اینکه ما در لباس روحانیت چهار مسئولیت ارزشی و سنگین  داریم، اظهارداشت: «کسب معرفت؛ تحصیل قوی، عاشقانه و هنرمندانه علم باید فقط برای خدا باشد نه چیز دیگری تا تبدیل به عالمِ مقبول و ارزشی از دیدگاه قرآن و اهل بیت(ع) شویم».

استاد انصاریان با بیان اینکه نتیجه تحصیل این است که انسان محبوب خدا می شود و به دنبال آن نتیجه کار او شهادت و رضایت الهی است، افزود: علم انتقال الفاظ از کتاب نیست، بلکه باید به دنبال نورِعلم بود. خلوص و برایِ خدا بودن همچنین تحصیل علم موجب رسیدن به علم‌نوری می شود.

استاد اخلاق حوزه علمیه به دومین مسئولیت روحانیت اشاره کرد و گفت: «پاکسازی دل، جان، اعضا و جوارح با عبادت خالصانه، عبادتی مطهر است و دل و جان انسان را تطهیر می کند»، عالمان ربانی وابسته به عبادت بودند و متوجه زمان‌ نمی شدند و نگران تمام شدن وقت عبادت می شدند.

نویسنده کتاب «تفسیر حکیم» با بیان اینکه وقتی خداوند می خواهد از پیامبران تعریف کند می فرمایند "و کانوا لنا عابدین"، افزود: چرا امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند: من به مسجد رفتن را بیش از بهشت رفتن دوست دارم ؟ چون رفتن به مسجد  برای کسب رضایت خداست ولی بهشت موجب رضایت خود انسان است و امام رضایت خدا را بر منفعت خود ترجیح می دهند.

استاد انصاریان گفت: به علامه طباطبایی(ره) گفتند: چه چیز شما را به این مقام  رساند؟ فرمود: نماز شب و گریه بر سیدالشهدا(ع).

مفسّر، محقق و پژوهشگر علوم و معارف اسلامی به سومین مسئولیت روحانیت اشاره کرد و افزود:« بکارگیری علم در پرتو نورعمل برای نجات انسان ها از شرور آخرالزمان، همانگونه که حیّ توانا می فرمایند:"من احیاها فکانما احیا الناس جمیعا"، هدایتِ یک گمراه که قلب و دل او مرده، مطابق با حیات همه بشریت است.

خطیب توانای حوزه علمیه «خدمت به خلق الهی در بالاترین سطح» را چهارمین وظیفه و رسالت روحانیت برشمرد و گفت: "خیر الناس انفعهم للناس".

انتهای پیام  ۳۱۳/۱۷

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha