پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۵ شوال ۱۴۴۵ | Apr 25, 2024
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی

حوزه/ رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) انقلابی بودن را خط قرمز حوزه علمیه دانست و گفت: انقلابی ماندن حوزه یک اصل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ظهر امروز 9 تیرماه 1398 در حاشیه بازدید از رسانه حوزه، با بیان این که انقلابی بودن خط قرمز حوزه های علمیه است، بیان داشت: انقلابی بودن حوزه، یکی از مسائل مهم است و اگر فردی بخواهد قلمی یا حرفی بزند که طعنه به انقلابی بودن حوزه باشد، مورد نقد است و حوزه این امر را بر نمی تابد.

وی معرفی حوزه های علمیه به ویژه حوزه علمیه بعد از انقلاب را که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حوزه انقلابی است، مهم ارزیابی کرد و افزود: انقلاب معلول حوزه، آثار حوزه و متولد حوزه است و باید این حوزه انقلابی و با بصیرت باشد.

آیت الله فاضل لنکرانی انقلابی ماندن حوزه را یک اصل برشمرد و  افزود: متأسفانه در همین حوزه، برخی مفهوم انقلابی را منحرف کرده و برای اشخاص یا گروه های خاصی سینه می زنند که این صحیح نیست.

خبرگزاری و نشریه افق حوزه یکی از نقاط تحول حوزه های علمیه است

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خبرگزاری حوزه و نشریه افق حوزه را یکی از نقاط تحول حوزه های علمیه عنوان کرد و گفت: قبل از انقلاب، حوزه اگر تلاش می کرد نهایتا می توانست نشریه ای علمی منتشر و در اختیار مردم قرار دهد، ولی به برکت انقلاب اسلامی امروز شاهد فعالیت گسترده مجموعه وسیع خبرگزاری و نشریه افق حوزه هستیم.

وی افزود: قبل از انقلاب اخبار و بیانات علما و مراجع تقلید مورد توجه واقع نمی شد و فقط برخی موضع گیری ها منتشر می شد که نوعی جفا به مراجع تقلید بود، ولی بعد از انقلاب الحمدلله بیانات و دیدگاه های این بزرگان مورد توجه واقع شده است و جا دارد بیشتر به آن پرداخته شود.

بازدید آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی از رسانه رسمی حوزه

حوزه افکار و دیدگاه های علما و بزرگان تراز اول را در سطح وسیع منتشر کند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر این که مجموعه خبرگزاری حوزه و افق حوزه نباید خود را محدود و محصور به حوزه قم کند، ادامه داد: این مجموعه باید در مسیر حوزه های تشیع حرکت کرده و افکار و دیدگاه های علما و بزرگان تراز اول را پیدا و در سطح وسیع منتشر نماید.

همه مطالب مراجع  روی میز خبرگزاری حوزه مورد اندیشه واقع شود

آیت الله فاضل لنکرانی افزود: ما در هیچ مجموعه آموزشی و علمی در دنیا نمی توانیم کسانی یافت کنیم که مثل مراجع ما وقت گذاشته باشند برای مسائل علمی و دینی و فکرشان با عملشان مطابقت داشته باشند و همین طور در هیچ مجموعه علمی نداریم که یک مرجع در سن صد سالگی روزی چند ساعت استفتاء جواب دهد، با مردم ارتباط داشته باشد، بیانیه دهد و در همه مناسبت ها حضور مهم داشته باشد.

وی ارتباط با افراد تراز اول حوزه و حفظ و تقویت این ارتباط را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: جا دارد همه مطالب مراجع و بزرگان حوزوی روی میز خبرگزاری قرار گرفته و مورد اندیشه واقع شود و به نوعی نگرش و نگرانی های مرجعیت نسبت به جامعه و مسائل فرهنگی و اجتماعی منتشر گردد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار رهبری معظم انقلاب را یکی از همین مراجع دانست که تراز و سعه فکری و افکار ایشان بسیار گسترده تر از مراجع و دیگران است، گفت: جا دارد موفقیت های علمی، خدمات اجتماعی و فرهنگی و زندگی ساده مراجع که مه از زندگی متوسط طلاب پایین تر است به جامعه اطلاع داده شود.

عضو جامعه مدرسین خبرگزاری و افق حوزه را ظرف و بستری برای انتشار افکار مرجعیت برشمرد و ادامه داد: افکار و اندیشه های مرجعیت، بزرگان و حتی اساتید حوزه باید بسیار روشن مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی یکی از خلأهای مهم امروز حوزه را عدم ارتباط طلاب با مراجع عنوان کرد و گفت: اگر ارتباطی بین طلاب و بزرگان حوزه برقرار نشود موفقیتی حاصل نخواهد شد و خبرگزاری و نشریه افق حوزه می توانند در این برقراری ارتباط فعالیت های خوبی را داشته باشند.

آیت الله العظمی خامنه ای، رهبری سیاسی و مرجع بزرگ دینی است

عضو جامعه مدرسین،‌ رهبر معظم انقلاب را رهبری سیاسی و همچنین مرجع بزرگ دینی برشمرد و ادامه داد: رهبری انقلاب امروز با بصیرت و شجاعت حرکات دشمنان را شناسایی و توطئه های آنان را خنثی می کند و این عنایت و لطف الهی به انقلاب اسلامی و کشور جمهوری اسلامی است.

وی در ادامه بیان داشت: رسانه حوزه نباید برای طلاب حوزه های علمیه دغدغه ای(حداقل علمی) باقی بگذارد و ضروری است فعالیت خود را به گونه ای توسعه دهد که طلاب احساس کنند به هر مقداری که در حوزه درس بخوانند به همان مقدار برای جامعه مفید هستند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این که جایگاه روحانیت در جامعه باید هم برای خود طلاب و هم برای مردم تبیین شود، تا به اهمیت این جایگاه واقف شوند، تصریح کرد: یکی از اهداف مهم امروز، شناساندن حوزه و جایگاه روحانیت به دانشگاه ها، مراکز علمی، جامعه، مردم و همه اقشار است.

بازدید آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی از رسانه رسمی حوزه

روحانیت یک وجود تنزل یافته از انبیاء و اهل بیت(ع) است

وی روحانیت را یک وجود تنزل یافته از انبیاء و اهل بیت(ع) برشمرد و تأکید کرد: باید جایگاه روحانیت در بین خانواده ها، مردم و جامعه، فرهنگ سازی شود تا شاهد موفقیت های چشمگیر باشیم.

وی با بیان این که دشمن امروز از غفلت مردم استفاده کرده و با ترویج افکار غلط آنها را نسبت به روحانیت بدبین می کند، گفت: باید وجود حوزه و روحانیت را خوب برای مردم معرفی کنیم که بدانند همه مسائل دینی و اجتماعی آنها از روز ولادت تا پایان عمر برای این که در مسیر صحیح قرار بگیرد باید به روحانیت عرضه شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: همان طور که حوزه باید بنا بر توصیه رهبر معظم انقلاب ارتباط خود را با نظام تقویت کند و مراقبت ناصحانه اعم از نقد، نصیحت و حمایت داشته باشد، جا دارد قوای اجرایی، تقنینی و قضائی نیز راهکارهایی را برای برقرار ارتباط تنگاتنگ با حوزه های علمیه اندیشیده و عملیاتی کنند و خود را غنی نسبت به حوزه ندانند.

وی اظهار داشت: بر همان اساس که نهادها و قوا انتظار دارند حوزه فقه حکومتی را به جامعه ارائه کند، قوا نیز راهکارهای ارتباط قوی با حوزه را تعریف کنند و از حوزه در بحث قانون گذاری، قضایی و اجرایی مشورت بگیرند.

آیت الله فاضل لنکرانی با ابراز تأسف از این مسأله که جایگاه حوزه برای نظام و برخی مسئولان نظام هنوز مشخص نیست، افزود: یکی از دلایلی که تکلیف موقوفات حوزوی بعد از گذشت 40 سال از انقلاب هنوز معلوم نشده است، همین مشخص نشدن جایگاه حوزه برای نظام است.

وی بیان داشت: اگر موقوفات حوزوی احیاء شود، نیازی به بودجه های دولتی نیست و این بودجه دولتی شاید یک دهم منافع موقوفات حوزوی که دولت باید احیا کرده و تحویل حوزه دهد، نیست.

با تهمت زدن  به حوزه به دنبال خدشه زدن  بین روحانیت و مردم هستند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که می خواهند با در مظان اتهام قراردادن حوزه، ارتباط بین مردم و روحانیت را خراب کنند، خاطرنشان کرد: شبهات مطرح شده توسط برخی افراد در مورد بودجه های دولتی حوزه، برای این است که می خواهند راه ورود خمس به حوزه را ببندند و به تبع آن ارتباط بین مردم و حوزه را خدشه دار کنند.

وی با اشاره به این مطلب که روح مسأله خمس، ارتباط مردم با روحانیت است، تا مردم در کنار آن سوالات و شبهات خود را نیز مطرح کرده و پاسخ بگیرند، گفت: این ارتباط موجب می شود حوزه و روحانیت نیز بیشتر در جریان مشکلات فردی و اجتماعی مردم قرار گرفته و راه حل هایی اتخاذ کنند.

کارهای جهادی  مشی اصلی روحانیت

آیت الله فاضل لنکرانی کارهای جهادی را مشی اصلی روحانیت دانست و اظهار داشت: در قضیه سیل اخیر این مورد را به وضوح مشاهده کردیم. اساس کار این است که مردم احساس کنند و ببینند که روحانیت نگران آنها هستند و دغدغه دین، زندگی و معیشت مردم را دارند نه دغدغه جایگاه و مقام برای خود.

وی یکی از راهکارهای دشمنان برای تضعیف روحانیت را، ضعیف کردن روش ها و کتب روحانیت عنوان کرد و افزود: دشمن به دنبال القای ناکارآمدی این روش ها و کتب است که باید بگوییم بیش از 1400 سال است که دین اسلام و مکتب تشیع با همین روش ها و کتب حفظ شده است و حوزه نیز پرچمدار این مسیر بوده و خواهد بود و حوزه تبلور حدیث ثقلین(قرآن و اهل بیت علیهم السلام) است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: هزاران سال است که شیعه باقی مانده است، آیا غیر از این راه، راه دیگری وجود داشته؟ آیا ما برای فهم دین غیر از راه صاحب جواهر، شیخ انصاری و دیگر بزرگان راه دیگری داریم؟ مگر راه این ها غیر از راه تخصصی مراجعه به قرآن و اهل بیت(ع) است؟!

رهبری فرموده اند این راه اشتباه است

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)  تصریح کرد: این اواخر هم این مسأله منتشر شد و رهبری هم فرمودند، «این راهی که یک عده ای می روند این راه اشتباه است»؛ ولی باز هم لجاجت می کنند و می گویند خبرهای بی پایه و اساس، در حالی که مستند این ها موجود است.

وی افزود: آن کسی که از قول رهبری نقل کرده به من فرمود. به ایشان گفتم این مطلب  را بنده از قول شما از قول رهبری بگویم؟ گفتند: بگو. ولی باز هم لجاجت می کنند، من نمی خواهم بگویم این ها از ایادی دشمن هستند، دشمن یک پشتوانه های قوی تری درست می کند، ولی این افراد مجری می شوند.

حوزه قوی تر از گذشته به راه خود ادامه خواهد داد

آیت الله فاضل لنکرانی بیان داشت: اگر سازمان های جاسوسی آمریکا، انگلیس و اسرائیل و دیگر دشمنان جمع شوند و بخواهند قوی تر از این هم با علمیت حوزه و سرمایه های حوزه برخورد کنند به موفقیت نخواهند رسید، نمی دانم چرا این افراد با سرمایه های حوزه این گونه برخورد می کنند؛ ولی بدانند حوزه قوی تر از گذشته به راه خود ادامه خواهد داد.

وی با اشاره به تحریم رهبر معظم انقلاب از سوی دولتمردان آمریکا، گفت: حوزه علمیه قم باید در این راستا یک حرکتی انجام می داد، چون قبل از این که ایشان رهبر سیاسی جامعه باشد، مرجع دینی است و این مرجعیت دینی قابل توجه جامعه جهانی است.
آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: به نظر، دشمنان با این تحریم می خواستند هیمنه رهبری را بشکنند و از تأثیرگذاری ایشان بکاهند، چون از درایت رهبری عصبانی هستند و الا تحریم رهبری با توجه به این که ایشان دارایی قابل توجه و تجارتی ندارند، کاملا بی معنا است.

خبرنگار: محمد باقر محجوب

313/60

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha