دکتر عبدالوهاب فراتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با بیان این که مسایل قومیتی و مذهبی در هند به خصوص علیه اقلیت مسلمانان و ظلم و ستمی که به آن ها می شود، سابقه تاریخی دارد، اظهار داشت: این قضایا البته مساله جدیدی نیست و طی ۱۵۰ سال گذشته هندوها تلاش زیادی کردند که مسلمانان را در منطقه هند و کشورهای اطراف منزوی سازند و در همین سال ها به عنوان مثال مشاهده کرده ایم که هندوها با مسلمانان میانمار چه رفتارهای ظالمانه و غیرانسانی و نژاد پرستانه ای داشته اند و جلوی دوربین ها به شکل علنی آن ها را کشته و یا زنده زنده می سوزانند.
وی افزود: متاسفانه این سیاست در هند دنبال می شود و در دوران اخیر صحبت ها و نوع عملکرد آقای مودی، نخست وزیر فعلی هند نیز در تشدید این تنش ها و مناقشات بسیار اثرگذار بوده است.
عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به تصویب قانوان عدم اعطای تابعیت به مسلمانان در هند گفت: آن ها به این وسیله می خواهند که به تدریج جمعیت هندوها نسبت به مسلمانان افزایش می یابد، چه آن که مهاجرانی از کشورهای افغانستان و پاکستان و بنگلادش که مسلمان نیستند می توانند به راحتی از هند تابعیت بگیرند و حال آن که مسلمانان دیگر کشورها این حق را ندارند مگر این که ثابت کنند پیش از جدایی بنگلادش و پاکستان از هند، اصالتاً هندی بوده اند.
وی بیان داشت: در این روزها نیز پس از اعتراضات مسلمانان هند، شاهد برخوردهای وحشیانه و خطرناک از سوی هندوها علیه مسلمانان هستیم و این در حالی است که جمعیت مسلمانان هند بیش از دویست میلیون نفر است و در واقع بعد از اندونزی، بزرگترین جمعیت مسلمانان در دنیا را تشکیل می دهند.
فراتی گفت: در این جا این بحث است که اولاً خود مسلمانان هند می توانند وارد اعتراضات و تظاهرات خیابانی شوند و نسبت به تصویب این قانون اعتراض کنند، اما این مساله به نظر می رسد که چندان موثر واقع نشود، چرا که ارتش دست هندوهاست و هندوها در سرکوب مسلمانان از کسی نمی ترسند و سفر اخیر ترامپ به هندوستان نیز به نوعی اخذ اجازه جهانی برای سرکوب مسلمانان در شرایط جدید قلمداد می شود.
وی افزود: از سویی مسلمانان هند می توانند از طریق فشار بر دادگاه عالی هند و رایزنی با احزاب و گروه های سیاسی این کشور کاری کنند که این مصوبه لغو شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین افزود: با این وجود، مسلمانان خارج از هند در این قضایا مسئولیت بیشتری دارند و نباید نسبت به این مباحث به هیچ وجه منفعل و بی تفاوت باشند، کما این که اگر قضیه برعکس بود و مثلاً مسلمان ها، هندوها را می کشتند، شاهد بودیم که چگونه همه دنیا را علیه مسلمانان تحریک می کردند و لذا ما هم باید مجامع جهانی و حقوق بشری را در این خصوص حساس و هوشیار کنیم.
وی ابراز داشت: از سوی دیگر به هر حال هند با همه کشورهای اسلامی ارتباطات تجاری و سیاسی و نظامی گسترده ای دارد و از این حیث کشورهای اسلامی باید از این روابط خود استفاده کرده و به دولت مودی فشار بیاورند تا قانون اخیر را برداشته و از فشار به مسلمانان بکاهد.
فراتی گفت: همچنین مردم مسلمانان در همه جای دنیا از طریق فضای رسانه ای و بستر فضای مجازی باید به دولت هند اعتراض کرده و افکار عمومی را متوجه حقایق امروز هندوستان کنند، ضمن آن که از دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران انتظار می رود که در این باره فعال تر عمل کند تا مانع از برخوردهای ظالمانه علیه مسلمانان هندی شود.
۳۱۳/۸