دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۶
امام‌زاده‌ عبدالله، مرقد پدر و فرزندی از نوادگان امام کاظم(ع)

حوزه/ شهر همدان دارای بقاع متبرکه متعددی است، امام‌زادگان بزرگواری که مزار مطهرشان همچون نگینی بر تارک این شهر می‌درخشد.

00:00
00:00
Download

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از همدان، امام‌زاده‌ها در ایران نه تنها به‌عنوان مکان‌هایی مقدس و زیارتی مورد توجه هستند، بلکه جایگاهی ویژه در حفظ هویت دینی، فرهنگی و اجتماعی کشور دارند، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر اهمیت و نقش معنوی امام‌زاده‌ها تأکید کرده‌اند و این اماکن را کانونی برای گسترش فرهنگ اهل‌بیت (ع) و تقویت ایمان مردم دانسته‌اند، ایشان همچنین امام‌زاده‌ها را پناهگاهی امن برای دل‌های پر از امید و مکان‌هایی برای انس با خداوند معرفی کرده‌اند که نقش بسزایی در ایجاد همبستگی اجتماعی و معنوی دارند.

وجود امام‌زاده‌ها در ایران، به‌ویژه در دوره‌های مختلف تاریخی، همواره نقشی کلیدی در تقویت اعتقادات مذهبی و هدایت مردم به سوی ارزش‌های اسلامی داشته است، حضور مردم در این اماکن نه تنها فرصتی برای انجام اعمال عبادی، بلکه مجالی برای ارتباط قلبی عمیق‌تر با اهل‌بیت(ع) و بهره‌گیری از تعالیم آن بزرگواران است و لذا این جایگاه خاص، امام‌زاده‌ها را به یکی از محورهای اصلی معنویت و فرهنگ در جامعه ایرانی تبدیل کرده است.

از این رو خبرگزاری حوزه در همدان قصد دارد تا در پرونده‌ای به معرفی امامزادگان در این استان بپردازد.

امام زاده عبدالله

امامزاده عبدالله در وسط میدانی با همین نام در مرکز شهر همدان واقع شده که در آن دو مزار وجود دارد، این مزارها متعلق به پدر و پسری سادات با نام‌های احمد و عبدالله است که نسبشان به امام موسی کاظم (ع) برمی‌گردد، گردشگری مذهبی یکی از شکل‌های گردشگری است که با اعتقادات و باورهای مذهبی بازدیدکنندگان یا قدمت و جاذبه تاریخی مکان‌های مذهبی گره خورده و ریشه در تاریخ ایجاد مذاهب دارد و ظرفیت عظیمی را برای جذب گردشگر در مناطق مختلف ایجاد می‌کند.

این امام‌زاده نه تنها یک مکان زیارتی، بلکه به دلیل معماری زیبا و تاریخچه غنی، جاذبه‌ای گردشگری نیز محسوب می‌شود و سالانه مسافران زیادی به این مکان مقدس جهت زیارت مشرف می‌شوند.

بر اساس منابع تاریخی موجود پدر ایشان، احمد شعرانی اولین فرد از این سلسله موسوی بود که به همدان مهاجرت کرد، احمد شعرانی در حدود سال ۲۹۴ هجری به دست قرامطه که اعتقادات گمراه‌کننده داشتند، به شهادت رسید.

این آستان مقدس نقش مهمی در زندگی مردم همدان دارد و به عنوان یکی از مراکز زیارتی و معنوی، محلی برای آرامش روحی و انجام نذورات مردم می‌باشد، همچنین امام زاده عبدالله در برگزاری مراسم‌های مختلف مذهبی و فرهنگی یکی از مراکز اصلی در شهر همدان محسوب می‌شود.

مردم شهر همدان رسم دیگری هم دارند که عروس و داماد برای سعادتمند شدن در زندگیِ آینده‌شان دور این امامزاده طواف می‌کنند، حتی در کنار ضریح یک اتاق عقد تدارک دیده‌اند.

معماری امامزاده عبدالله در همدان

بنای کنونی امامزاده عبدالله همدان به‌جای بنایی کوچک که متعلق به دوران قاجار بود، ساخته شده، بنای قبلی طاق سنگی چهارضلعی با گنبدی از شیروانی بود و در حال حاضر این مکان بسیار گسترش پیدا کرده به‌طوری که گنبد و دو گلدسته طلائی رنگ بقعه امامزاده از فاصله‌های دور به‌وضوح خودنمایی می‌کنند، این بنا دارای مساحتی در ۵۷۰۰ مترمربع است که در دو طبقه ساخته شده و شامل گنبد، بارگاه، صحن، رواق و گنبدخانه می‌باشد.

گنبد این بنا به رنگ فیروزه‌ای و با کاشی‌های معرق تزئین شده است، در داخل بارگاه، ضریح مطهر امامزاده عبدالله قرار دارد که از نقره ساخته شده و ضریح روی مزار، مشبک، آهنی و نوساز است.

در رواق‌های امامزاده عبدالله، آیات قرآنی و احادیث بر روی کاشی نوشته شده است و صحن امامزاده عبدالله نیز وسیع و با درختان چنار سایه‌دار است، امامزاده عبدالله همدان دارای امکانات متعددی از جمله حجرات، کتابخانه، موزه زائرسرا، قسمت‌های اداری، سالن‌های جلسات و مراسم مذهبی است.

همچنین کرامات شفاهی درباره این امامزاده بسیار است، اما از سخن‌های معتبر در شأن این امامزاده می‌توان به این دو سخن اشاره کرد: "آیت‌الله علی دامغانی به هنگام بامداد، امام عصر(عج) را ملاقات می‌کند، درحالی‌که از این بقعه خارج می‌شده است" و مرحوم آیت الله عندلیب زاده نیز نقل کرده که "پس از فراغت از شناسایی بقعه و نگارش شجره در عالم رؤیا دیدم از کنار این مزار عبور می‌کنم، دو سید بزرگوار را مشاهده کردم که از این بقعه خارج شدند و یک جعبه پر از شیرینی‌های ویژه به من مرحمت فرمودند و دیدم درون شیرینی‌ها جواهراتی بس زیباست".

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha