سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۸
نامه مجمع نمایندگان طلاب به دکتر قالیباف / گرانی و بی‌ثباتی قیمت‌ها معیشت مردم را بسیار سخت کرده است

حوزه/ مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار ورود جدی مجلس به مسئله کنترل تورم و مبارزه با گرانی ها شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، متن نامه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در روزگاری که نظام‌های اقتصادی جهان و داخل به آزمون‌های پیچیده‌ای دچار آمده‌اند، مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، با احترام و ارادت به ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، جناب آقای دکتر قالیباف، ضمن قدردانی از تلاش‌های ارزنده شما در خدمت به ملت شریف ایران اسلامی، بر خود وظیفه می‌داند تا نکاتی حائز اهمیت در زمینه کنترل تورم و مبارزه با گرانی را به استحضار شریفتان برساند.

امروزه، پدیده تورم و بی‌ثباتی قیمت‌ها، سایه‌ای سنگین بر زندگی معیشتی مردم انداخته و قدرت خرید اقشار مختلف جامعه را به طرز چشمگیری کاهش داده است. این وضعیت، به‌ویژه بر روی زحمت‌کشان و خانواده‌های کم‌درآمد، هفته‌ها و ماه‌ها بار سنگینی از نگرانی و ناامیدی را تحمیل کرده است. لذا ضروری است که با عزم و همتی همگانی، این معضل به‌ویژه در ماه‌های پیش‌رو، به‌صورت جدی مورد رسیدگی قرار گیرد.

اقدامات عملی و فوری:

ما بر این باوریم که برای مبارزه با این معضل پیچیده اقتصادی، باید به یک برنامه عمل جامع و مدون متکی باشیم. این برنامه باید شامل اقدامات زیر باشد:

تنظیم بازار و نظارت جدی بر قیمت‌ها: مجلس شورای اسلامی می‌تواند با تدوین قوانین و مصوبات کارآمد، نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط را ملزم کند تا به طور مستمر و دقیق بر روی قیمت‌ها نظارت داشته باشند و تخلفات را به سرعت بررسی و مجازات کنند.

حمایت از تولید داخلی: ایجاد و تقویت زیرساخت‌های تولید و رفع موانع کسب‌وکار می‌تواند ضمن افزایش کیفیت تولیدات داخلی، به کاهش هزینه‌ها و در نتیجه، کنترل قیمت‌ها کمک شایانی کند.

توجیه و فرهنگ‌سازی اقتصادی: اطلاع‌رسانی شفاف و صحیح در خصوص سیاست‌های اقتصادی و ارتقای شفافیت در عملکرد نهادهای دولتی، می‌تواند آرامش خاطر را به مردم بازگرداند و از هیجانات کاذب جلوگیری نماید.

تقویت نظام حمایتی از اقشار آسیب‌پذیر: تأمین اجتماعی و سیاست‌های حمایتی از خانواده‌های نیازمند باید در متن کارگروهی جدی و مداوم قرار گیرد تا حداقل معیشت این گروه از جامعه حفظ شود.

ما بر این عقیده‌ایم که با همت و اراده جمعی، می‌توان بر مشکلات موجود فائق آمد و بر اقتصاد کشور چهره‌ای نوین و ماندگار بخشد. در این مسیر، مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم نیز خود را متعهد به حمایت از روندهای مثبت و مؤثر متوجه به معیشت و رفاه مردم می‌داند.

در پایان، از جناب آقای دکتر قالیباف و سایر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست داریم تا با نگاهی خیرخواهانه و دلسوزانه به حل معضلات اقتصادی کشور بپردازند و با اتخاذ تدابیر لازم، نه تنها بار مشکلات معیشتی کاهش دهند، بلکه امید را به دل‌های مردم بازگردانند.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته

مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۱۷
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۲
  • رسول ملکیان اصفهانی IR ۰۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
    با عرض سلام و احترام یکی از آنها حکمرانی و مسکن است که وضعیت زیر را دارد. 📝📝« فقر مسکن در ایران و سازمان‌های بی کارکرد و بودجه‌خوار » ❌رییس مجلس گفت: بعد از گذشت ۴۵ سال نتوانستیم مشکل مسکن را حل کنیم آن هم در شرایطی که انباشتگی بزرگ از سرمایه‌هایی داریم که باید صرف پیشرفت کشور شود. فرض اینکه هر خانواده یک سوم درآمدش را برای خانه دار شدن پس انداز کند، اگر در دهک‌های پایین باشد ۸۰ سال طول می‌کشد خانه دار شود پس فرد از دنیا رفته و صاحب خانه نمی شود. این میزان برای قشر متوسط در شهرهای بزرگ حداقل ۵۰ سال است حال اینکه میانگین زمان خانه دار شدن در سایر کشورها بین ۸ تا ۱۵ سال طول می کشد. به طور متوسط ۵۰ درصد درآمد خانوارها، و در کلان شهرها و شهرهای بزرگ ۷۰ درصد درآمد خانوار، صرف اجاره بها می‌شود ( عصر ایران، ۱۴ آبان ۱۴۰۳). 🔻بر اساس محاسبات گزارش مرکز آمار ایران تورم مسکن در استان‌ها از بهار سال ۱۴۰۰ تا بهار سال ۱۴۰۲، در استان‌های بوشهر و سمنان بیشترین سطح در کل کشور بوده است. از سوی دیگر، تورم مسکن در استان‌های خوزستان و خراسان رضوی کمترین میزان در میان استان‌های کشور بود. تورم مسکن در استان تهران رتبه ششم در کشور بوده است. طبق آمارها قیمت مسکن در بهار ۱۴۰۲ در این استان تقریبا سه برابر این قیمت در بهار ۱۴۰۰ شد( اکو ایران، فروردین ۱۴۰۳). 🔺به نقل از صدا و سیما: طبق آمار رسمی به ثبت رسیده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی، نرخ جمعیت زیر خط فقر مسکن در ایران ۱/۸ برابر نرخ متعارف جهانی است. ۴۰ درصد از خانوار ایرانی زیر خط فقر مسکن بسر می‌برند، خانواده‌هایی که بیش از ۳۰ درصد هزینه ماهانه یا سالانه خود را صرف اجاره بها و هزینه‌های مرتبط با تهیه مسکن می‌کنند، فقیران مسکن محسوب می‌شوند. این نرخ در تهران به ۷۰ درصد جمعیت استان رسیده است( آسیانیوز، آبان ۱۴۰۰). ✏️شگفتا که شعار و مطالبه‌ی گروه‌های مبارز و انقلابی چپ‌گرا، هم‌چنان پس از چند دهه به قوت خود باقی است: نان، مسکن، آزادی! داشتن مسکن و سرپناه امن، نیازی ضروری و اساسی است. نمی‌توان آن را نادیده گرفت ولی گویا پنج دهه است که متولیان حکمرانی در ایران تا جایی بدان بی‌توجهی نموده که اکنون یکی از آنان در پایگاه ریاست قوه مقننه اعتراف به شکست و ناتوانی سیاست‌گذاری های جمهوری اسلامی در موضوع مسکن دارد.
    • امکان IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
      فعلا سكان مسكن دست يك خانم هست. اگر زمین رایگان به مردم داده شود، و مصالح از فروش دلاری باز داشته بشوند، ممکن است فرجی شود.
  • رسول ملکیان اصفهانی IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
    فاجعه آنجاست که هر میزان درآمد خانواده به شکل کاذب و غیرمتعارف صرف مسکن شود، به همان میزان از سهم #خوراک، #درمان، #آموزش و #رفاه خانواده‌ها کاسته شده و زیان‌های غیرقابل جبرانی به سلامت جسم و روان افراد وارد می‌شود. در این میان اعتراف‌هایی مانند بیان رییس مجلس، یک شاهی ارزش نداشته و مسئله اجتماعی آزاردهنده‌ و ویران‌کننده‌ی نداشتن مسکن را برای بسیاری از ایرانیان چاره نمی‌کند. ✏️مسکن، گران‌ترین کالای ضروری ایرانیان برای ادامه‌ی زندگی معمولی در این کشور است، به داده‌های زیر توجه کنیم: ۱- بی مسکنی؛ مطابق گزارش سازمان ملی زمین و مسکن، بیش از ۴ میلیون و نیم خانواده در ایران هیچ مسکنی ندارند( عصر ایران، آذر ۱۴۰۲). ۲- بدمسکنی؛ مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: بیش از نیمی از خانوارهای ایرانی در بدمسکنی به سر می‌برند؛ بدمسکنی در اوایل دهه۹۰ معادل ۳۳ درصد بوده اما در پایان این دهه به ۵۵ درصد رسیده است(همدلی، مرداد۱۴۰۳). ۳- بدمسکنی شامل اشکال مختلفی است: اجاره‌ی اشتراکی آپارتمان ازسوی چند خانواده، پارک خوابی، پشت بام خوابی، اتوبوس خوابی کرایه‌ای، اتومبیل خوابی، و حتی گورخوابی! ۴- بیشترین گروه‌های دچار مشکلات مسکن در ایران عبارتند: افراد بدون شغل و درآمد ثابت و پایدار، زنان سرپرست خانوار، کارگران، بازنشستگان، معلولان. 🔰همه‌ی این مشکلات و مسائل در حالی وجود داشته و دارد که سازمان‌های موازی و متعددی، تولی گری و مسئولیت مسکن را در ایران بر عهده دارند و برای انجام این ماموریت سازمانی دارای اعتبار و منابع فراوان هستند. سازمان‌هایی چون: ⬅️وزارت مسکن و شهرسازی ⬅️بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ⬅️ سازمان ملی زمین و مسکن ⬅️ستاد اجرایی فرمان امام ⬅️ بنیاد مستضعفان و عجیب تر آن‌که هرکدام از این دستگاه‌ها خود تعدادی موسسه و شرکت و زیرمجموعه دارند که آن‌ها نیز در موضوع مسکن در ایران دارای اعتبار و منابع بوده و مشغول فعالیت هستند و برون‌داد همه‌ی این مراکز در طی این چهل و اندی سال، وضعیت حقارت بار و دردناک مردمی است که هم‌چنان به دنبال نان و مسکن و آزادی اند… ✍️ فریبا نظری ۳ آذر ۱۴۰۳
    • ؟! IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
      آفرين! آزادي! در دو بخش نوشته ها، كنار مساله مسكن، آزادي رو هم چپاندید! اگر آزادی نبود شما می توانستید قلم بزنید و انتقاد کنید؟
  • صادق IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
    حل مشکلات اقتصادی مسیر سیاسی دارد که انهم نیاز به اخذ تصمیمات سخت دارد
    • مسیر IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
      البته. و مسیرش ممانعت از ظلم فروشندگانی همانند پتروشیمی ها، کارخانه های سیمان، فولاد و ... هست، اینها بایستی ارزشان را به سرعت وارد بازار کنند، و از دلاری فروشی بپرهیزند، معادن هم باید سهم دولت را به مقدار معقول بدهند نه چندرغازی.
    • پ ب صادق IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      البته. و مسیرش ممانعت از ظلم فروشندگانی همانند پتروشیمی ها، کارخانه های سیمان، فولاد و ... هست، اینها بایستی ارزشان را به سرعت وارد بازار کنند، و از دلاری فروشی بپرهیزند، معادن هم باید سهم دولت را به مقدار معقول بدهند نه چندرغازی.
    • سالار IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      افسوس که مرد تصمیمات سخت نداریم
    • پ ب سالار IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۹
      داريم. اما به شرط آن كه دشمن نپنداریمش. تصمیم سخت، پناه بردن به دشمن و راههای بی غوله اش نیست، بلکه اقتصاد مقاومتی است، ارز یعنی پول دشمن را نباید رها گذاشت تا گرانی به بار آورد و به وسیله بازی افراد با آن معیشت مردم در تنگنا قرار گیرد.
  • رسول IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
    متاسفانه اقتصاد کشور چیزی جز صدور نفت به چین و خرید جنس های نامرعوب از ان چیز دیگری نیست.جای تولید و رقابت و ابداع و نواوری در ان خالی است.اگر روزی چین ملحد جنس به ایران ندهد معلوم نیست اینده اقتصاد کشور چه خواهد شد
    • پ ب رسول IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
      چیزی جز؟! آخه بی اطلاعی تا این حد؟! از صادرات ایران خبر نداری؟ محصولات معدنی، کشاورزی، پتروشیمی، پزشکی و دارویی، نظامی، ماشین آلات، خدمات فناوری و ... یه عالمه صدارات داریم جناب
    • محمد IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
      هر چند صادرات کشاورزی و معدنی وجود دارد ولی مواد نفتی بیشتر از همه است
    • پ ب محمد IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
      حالا شد يه چیزی. از اولین قدم های اصلاح، درست دیدن مساله، و قضاوت منصفانه از وضعیت موجود، هست. البته اگر صادرات ما مشتقات نفتی باشد، نه تنها بد نیست، که خیلی هم خوب هست، اما متاسفانه تولید پالایشگاه ها متناسب با تولیدکنندگی ما پیش نرفته، ما باید الآن هیچ خام فروشی نداشته باشیم، چرا که محصولات مستخرج از نفت و گاز، هم ارزش افزوده بیشتری دارد، و هم امکان تحریمش سخت تر است، چرا که بسیاری از این محصولات، حتی لب مرزهای وسیعمان و توسط مردم قابل مبادله هست.
  • حسن IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
    لازم است کمیته ای از اقتصاددانان مستقل و اگاه و شجاع با استفاده ار تجارب جهانی نسبت به مسیر اینده اقتصاد کشور راهکار نشان دهند
    • پ ب حسن IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
      مسير روشن است، اقتصاد مقاومتي. اقتصاد ما مي بايست از اتكاء به خارج رها شود، نه به شرق وابسته باشد، نه غرب. البته هر كشور شرقي يا غربي كه حاضر به تعامل برابر باشد، و نخواهد از موقعيتش عليه ما استفاده كند، مي تواند شريك تجاري و اقتصادي گردد.
    • حسین IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
      باید به نظر خبرگان اقتصادی بها داد و عمل کرد
    • پ ب حسین IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۲
      انظاری که توان اقتصادی مردم را به اسم تقویت، مدام تضعیف کرده است، به هیچ وجه قابل قبول نیست، خواه نام خبره بر دارندگان شان بگذاریم یا چیز دیگر. هر کارشناسی که بتواند کنترل دلار را منظر نظرش قرار دهد تا نوسانات کاذب نتواند باعث ضربه به توان معیشتی و تولیدی بزند، روی چشم.