جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
آیت الله وحید

حوزه/ حضرت آیت الله وحید خراسانی؛ انسانی که چهل سال از عمر آن گذشته باید ببیند از عمرخود چه سودی برده است، چرا که مابقی عمر نیز بدین نحوی می‌گذرد و باید از آن در جهت جمع آوری توشه برای آخرت استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، این مرجع تقلید در دیدار جمعی از وعاظ جوان کشور که در دفتر معظم له برگزار شد، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار داشتند: ایام دائما در حال گذر است و امروز که یک سال دیگر گذشته همه وجود دارند؛ اما کان لم یکن شیئا مذکورا که هیچ اتفاقی نیفتاده است.

معظم له افزودند: انسانی که چهل سال از عمر آن گذشته باید ببیند از عمر خود چه سودی برده است، چرا که ما بقی ایام عمر نیز بدین نحو می گذرد و باید از آن در جهت جمع آوری توشه برای آخرت استفاده کرد.

ایشان در ادامه آیه‌ " وَأَنذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِيَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ ..." را مورد توجه قرار دادند و گفتند: انسان وقتی با دو آیه مذکور مواجه می‌شود مبهوت می‌گردد ،این دو آیه همیشه باید مد نظر افراد باشد و طبق آن عمل کند.

حضرت آیت الله وحید خراسانی در تشریح انذار گفتند: به چه کسی گفته شده انذار کن؛ به کسی که شخص اول عالم است؛ روز قیامت در قرآن 27 اسم دارد؛ يَوْمَ يَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ ، به خاطر همین قیامت از این جهت قیامت گفته شده است، «یوم الفصل»، «یوم النشور» و یکی از اسماء بیست و هفت گانه قیامت «یوم الحسره» است؛ این حسرت حسرتی است که دامن گیر همه خواهد بود و خوبان متخسر و بدان متحصر خواهند بود.

معظم له افزودند:آفت حسرت آن روز این است که بدها در این حسرت هستندکه چرا خوب نشدیم و خوب ها دراین حسرت که چرا خوبتر نشدیم، می توانستیم یک نفر دیگر را هدایت کنیم اما نکردیم.

حضرت آیت الله وحید خراسانی با بیان مثال هایی از حسرت روز قیامت گفتند: اگریک تارک الصلاه را نماز خوان کنی برای روز قیامت بسیار خوب خواهد بود؛ چرا که روز حسرت روزی است که می‌گویی؛ می‌توانستم یک نفر را توبه بدهم اما ندادم؛ یک شعار اهل بیت(ع) را احیا کنم، اما نکردم که این ها باعث حسرت و ندامت برای روز قیامت می شود.

ایشان با اشاره به داستانی از قرآن کریم درباره حضرت موسی(ع) گفتند: قرآن درباره موسی بن عمران می‌فرماید؛ «و نادیناه من جانب الطور الایمن و قربناه نجیا». به چنین کسی خدا فرمود که یا موسی اگر دو کار کنی برای تو بهتر است از این که صد سال هر روز روزه بگیری و هر شب نیز تا به صبح به نماز بایستی... موسی متحیر شد که این چه کاری است که افضل از صد سال قیام به ایام و لیالی است کلیم الله... پرسید آن دو کار چیست؛ خطاب آمد؛ ان ترد آبقا ان ترشد ضالا " یعنی این که بنده گناه کاری که از درگاه ما گریخته به درگاه ما رد کنی تا توبه بدهی و دوم کسی که امام زمانش را نشناخته او را به امام زمانش آشنا کنی.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha