پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 374303
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۴
کتاب «انقلاب کرامت در بحرین»

کتاب «انقلاب کرامت در بحرین»، مجموعه گفتگو با صاحب نظران و فعالان انقلابی بحرینی، از سوی دفتر نشر معارف وارد بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، سانسور شدن اخبار مبارزات مردم بحرین، عدم اطلاع ‏رسانی و یا اطلاع ‏رسانی ناقص و غیرواقعی توسط رسانه ‏ها، چه داخلی و چه بین ‏المللی، فقط به بی ‏اعتنایی دولت‏ ها و دولتمردان ختم نمی شود، بلکه آنچه این مظلومیت را مضاعف می‏ کند، بی‏ خبری اغلب دوستداران مردم بحرین از پیشینه و تاریخچۀ مبارزات مردم بحرین با خاندان آل‏ خلیفه است.

ایمان نوروزی، پژوهشگر مسائل جهان اسلام و تدوینگر این کتاب به جای جویا شدن حوادث بحرین از زبان تحلیل‌گران تهران‌نشین، به سراغ مردمان بحرین و احزاب و گروه‌های درگیر و نیز رسانه ‏ها و مکتوبات خود انقلابیون رفته است، لذا ارزش مجموعۀ پیش رو، روایت مستقیم کسانی است که خود از نزدیک با مزدوران آل‏خلیفه دست و پنجه نرم کرده‌اند.

 این کتاب که نخستین کتاب جدی در شناخت تحلیل انقلاب مردم مظلوم بحرین است، دریچه هایی جدید از وقایع و حوادث و انقلابیون بحرین پیش روی مخاطبان می گذارد که تاکنون کمتر مورد توجه بوده و قطعاً تغییر دید بسیاری از کارشناسان و مخاطبان ایرانی را در این خصوص به همراه خواهد داشت.

در بخشی از مقدمه پژوهشگر و تدوینگر کتاب می خوانیم: «هیچ کس بحرین را نمی‏ شناسد؛ حتی مدعیان فعال جهان اسلامی‏اش!! در مورد بحرین و شناخت آن، دچار جهل مرکب هستیم؛ حتی کسانی که داعیۀ کار جهان اسلامی دارند. وقتی از استاد عبدالوهاب حسین(آغازگر انقلاب)، علامه عبدالجلیل مقداد و استاد مشیمع نام برده می ­شود، می‌بینید هیچ‌کس آنها را نمی‌شناسد و از میان فعّالان بحرین، تنها به ذکر نام­ هایی هم­چون آیات القرمزی، آیت الله شیخ عیسی و شیخ علی سلمان، اکتفاء می­ شود!

نوروزی در ادامه با طرح سئوال «چرا کمک های ما به بحرین مؤثّر واقع نمی­ شود؟!» می نویسد: عدم شناخت ما از رهبران بحرین موجب می­گرددتا در بزنگاه حوادث خصوصاً وقتی که دادگاه تجدید نظر آل‏خلیفه حکم حبس ابد را برای  جمعی از فعالّان از جمله «استاد عبدالوهاب حسین» به عنوان آغازگر انقلاب اخیر بحرین، «عبدالهادی الخواجه» محور انقلاب بحرین، «حسن مشیمع» رهبر گروه «جنش حق» بحرین و «عبدالجلیل مقداد» به عنوان عالمی انقلابی که درس خارج فقه او در بحرین معروف است تایید می­ کند، هیچ فریادی از ما بلند نشود؛ این مسأله به عنوان نشانه‌ای از عدم شناخت ما از انقلاب بحرین و مردمانش کافی است. این موضوع باعث می­شود که حتی در جامعۀ ایرانی که دغدغۀ انقلاب بحرین، اوج می‌گیرد، هیچ­کس گروه‌ها و شخصیت‌های انقلابی را نشناسد و لذا در حد اطفاء احساسات باقی بماند! و با این وضعیّت هیچ کار موثری در جهت حمایت از انقلاب مردم مظلوم بحرین انجام نگیرد... ما در این کتاب به جای جویا شدن حوادث بحرین از زبان تحلیل‌گران تهران ‌نشین، به سراغ مردمان بحرین و احزاب و گروه‌های درگیر و نیز رسانه‏ ها و مکتوبات خود انقلابیون برویم، لذا در طول یک سال از هر فرصتی که فراهم آمد تا با طلبه‌های بحرینی و برخی از مجاهدین و انقلابیون ـ که یا برای درمان و یا برای شرکت در همایش به ایران سفر نموده بودند گفتگویی کنیم تا از کسانی که خود در کف میدان و درگیر ماجرا هستند، به نقد و بررسی بپردازیم و سعی شده از زاویه دید یک منتقد با آنان گفتگو شود تا بتوانیم دو طرف ماجرا؛ یعنی خط اسقاط و خط اصلاح را واکاوی کنیم.

 برخی از شخصیّت هایی که در پژوهشگر در این کتاب با آنها گفت وگو کرده عبارتند از: دکتر سعید الشهابی؛ دبیرکل حزب احرار و رئیس مجمع تقریب المذاهب لندن. حجت‌الاسلام سیدمرتضی علوی؛ از نزدیکان استاد عبدالوهاب حسین و حرکت وفاء اسلامی. دکتر عبدالرئوف شایب؛ دبیرکل حرکت خلاص. عباس العمران؛ معاون حقوق بشر حرکت احرار. محمد المشیمع؛ فرزند استاد شیخ حسن مشیمع از موسسان وفاق و دبیر کل حرکت حق. حسین عباس؛ خبرنگار و زندانی تحت تعقیب. محمد صالح العریفی؛ دبیرجمعیت بحرینی‌های حقوق بشر در آمریکا. عزیزه عبدالرضا و رباب سینگس از خانواده های مبارز بحرینی، امّ‌عزیز؛ مادر جوان محکوم به اعدام. پدر شهید ابوتاکی و شهید الشیخ و... در ابتدای کتاب هم گفتاری از حجت الاسلام دکتر عبدالمجید ناصری (عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) درباره ریشه های تاریخی و سیاسی بیداری اسلامی در بحرین و در انتها، گفتاری از آیت الله محسن اراکی (دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی) درباره پیروزی حتمی انقلاب مردم بحرین می آید.

کتاب «انقلاب کرامت در بحرین» در 168 صفحه، قطع رقعی، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 6000 تومان، اسفندماه 1394 از سوی دفتر نشر معارف عرضه شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha