به گزارش خبرگزاری «حوزه»، جمعی از علما و مبلغان و فعالان اسلامی ساکن اروپا به ویژه انگلستان که برای شرکت در کنفرانس وحدت به ایران آمده اند، صبح امروز با آیت الله سبحانی دیدار و گفتگو کردند.
حضرت آیت الله سبحانی در سخنانی با اشاره به آیه « وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ» گفتند: این آیه ما را به تمسک به ریسمان الهی فرا می خواند و خداوند متعال در این آیه از واژه حبل استفاده کرده و به جای اینکه بفرماید «واعتصوا بالقرآن الکریم»، فرموده «و اعتصموا بحبل الله جمیعا». استفاده از کلمه «حبل» ما را به تفکر در مفهوم و حقیقت آن فرا می خواند و من گمان می کنم، خداوند متعال می خواهد به ما بفهماند جامعه متفرق و پراکنده همچون جامعه ای است که در چاه افتاده و سرنوشتی جز هلاکت ندارد و در صورتی می تواند نجات پیدا کند که ریسمانی از بالا برای او انداخته شود و او بدان ریسمان دست بیندازد تا نجات یابد.
ایشان افزودند: مسلمانان همه یک امت هستند، یک خدا، یک قبله، یک پیامبر، یک قرآن و یک نماز دارند و با این حال متاسفانه متفرق و پراکنده شده اند و مایه تعجب است، در گذشته کافران مسلمانان را می کشتند، اما اکنون مسلمانان همدیگر را به نام توحید و اسلام می کشند و این یک بیماری خطرناک است که باید توسط علما و اندیشمندان درمان شود.
این مرجع تقلید ادامه دادند: جنگ های صلیبی جنگ میان کافران و مسلمانان بود، عده زیادی در این جنگ ها کشته شدند و ویرانی های زیادی پدید آمد که الجزری در کتاب خود به آن اشاره کرده و می گوید؛ «نمی توانم مصیبت های این روزها را بیان کنم» و اگر او امروز زنده بود و می دید مسلمانان چگونه همدیگر را می کشند، از غصه جان می داد. مسلمانان امروز جامعه ای هستند که در چاه افتاده و نجات نمی یابند مگر در صورتی که علمای مصر و لبنان و ایران جمع شوند و برای این مشکل چاره و درمانی بیندیشند.
*افراطیون و تکفیری ها سرسپردگان استکبارند
ایشان خاطر نشان کردند: امروز افراطیون و تکفیری ها گمان می کنند فقط خودشان موحد هستند و دیگران همه کافر و خارج از دین هستند. این اندیشه را استکبار مطرح کرد و گروه هایی مانند القاعده و داعش برای اجرای آن طراحی و تاسیس نمودند و امیدوارم کنفرانس وحدت اسلامی اقدامی مفید و مؤثر برای تحقق وحدت باشد و صرفا مجموعه ای از سخنرانی ها نباشد، تمام شرکت کنندگان در این کنفرانس همچون سفیرانی باشند که پیام این کنفرانس را به تمام جهان برسانند.
حضرت آیت الله سبحانی در ادامه از علمای مصری حاضر در جلسه خواستند، سلام ایشان را به شیخ الازهر برسانند و افزودند: به یاد دارم ایشان(شیخ الازهر) در ماه رمضان گذشته، هنگام افطار در تلویزیون مصر درباره شیعه و اعتقادات شیعه صحبت کردند و ما از الازهر و منبر آن انتظار داریم منبر وحدت باشد نه منبر تفرقه، ایشان باید از مسلمانان بخواهد در برابر صهیونیست ها متحد باشند، اما ایشان گاهی صحبت هایی می کند که گاه مفید و گاه مضر است.
*پیشنهاد برگزاری کنفرانس «حدود ایمان و کفر»
حضرت آیت الله سبحانی در ادامه یادآور شدند: از الازهر می خواهم کنفرانسی درباره ایمان و کفر برگزار کند و از علمای جهان اسلام دعوت نماید تا در این کنفرانس «حدود ایمان و کفر» را مشخص نمایند، چون در این روزها هر انسانی گمان می کند پیامبر است و حدود ایمان و کفر را بیان می کند و مسلمانان را کافر خطاب می کند.
ایشان تاکید کردند: از الازهر می خواهم کنفرانسی به دور از سیاست برگزار نماید و اساس آن علم، فقه، عقل و اجماع باشد و برای مسلمانان و جهان بیان کند تعریف و حدود ایمان و کفر چیست؟
این مرجع تقلید گفتند: این روزها متاسفانه می بینیم امام جماعت مسجدالحرام در منبر خود تمام مردم ایران را کافر می خواند و منبر این مسجد مبارک و با عظمت را به منبر تفرقه تبدیل کرده است. آیا این منطق اسلام است؟ ایرانی ها اهل اسلام و مسلمان هستند و گام های زیاد و مؤثری در فهم و ترویج اسلام برداشته اند و چه بسیار کتاب ها و منابع اسلامی که به دست ایرانی ها نوشته شده و کتابخانه ها گواه این واقعیت است.
حضرت آیت الله سبحانی یادآور شدند: قصد من از بیان این مطالب تعصب بیجا نیست، بلکه واقعیتی است که در زندگی و تاریخ ایران وجود دارد و شیخ الازهر می تواند این مشکل را برطرف کند و کنفرانسی در بیان «حدود ایمان و کفر» برگزار کند تا سعودی ها و شیوخ آنها نتوانند تمام مسلمانان را این گونه تکفیر کنند.
ایشان گفتند: متاسفانه؛ تکفیری ها این افکار غلط را به فرزندان و کودکان خود نیز آموخته اند و باعث شده اند بر اساس اعتقادات اشتباه و انحراف دیگران که از این شیوخ آموخته اند، مسلمانان را بکشند و این افکار را در کتاب های خود نیز منتشر کرده اند و کار به جایی رسیده برای رسیدن به بهشت و رضایت خداوند مسلمانان بی گناه را می کشند.
گفتنی است در این دیدار شخصیت هایی همچون «سید امیرحسن نقوی» از بیرمنگام، «محمد صادق قریشی» از مؤسسه منهاج القرآن انگلستان، «ظهیر الدین طاهر» از کمبریج، «شیخ سعید الدین» از بیرمنگام (جماعت اسلامی لاهور)، «عارف متین» از بوستون، ابوجعفر از علمای لبنان و رئیس مرکز اسلامی اهل بیت(ع) اسکاتلند، دکتر ایمن از مصر که در بیرمنگام فعالیت می کند، شیخ جعفر علی نجم از انگلستان، شیخ حسن ربانی امام جماعت گلاسکو اسکاتلند، دکتر ریحان احمد رضا امام جماعت و فعال حقوق بشر و سید علی رضا رضوی حضور داشتند.
نظر شما