به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین زارعان، رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در جمع اصحاب رسانه، ضمن تبریک روز معلم، بحث تربیت را از مهمترین رسالتهای این مؤسسه برشمرد و در تبیین فلسفه تشکیل مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی، اظهار داشت: معارف دینی و آموزههای الهی در سه بخش اعتقادات، اخلاقیات و احکام و شریعت خلاصه و تقسیم میشود.
وی با بیان این که در جوامع اسلامی بخش احکام، رفتارها، شریعت و مناسک تا حدود زیادی مورد توجه قرار میگیرد، یادآور شد: متأسفانه بخش مهمی که کمتر بدان توجه میشود، بخش باورها و اعتقاداتی است که فلسفه دین متکفل آن است.
حجتالاسلاموالمسلمین زارعان بخش اعتقادات و باورها، را عرصه پاسخ به شبهات فلسفی و اعتقادی برشمرد و اظهار داشت: در حوزه اعتقادات و باورها عرصه فراگیر مباحث اخلاقی که مرزهای دینی را در مینوردد، جایگاه بخشی نشده، کمتر موردتوجه قرار گرفته است.
رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی ضمن اشاره به فقدان مهندسیهای علمی برای تجلی اخلاق اسلامی در جامعه، خاطرنشان کرد: در سطح جامعه اسلامی بیش از آنچه که در مقام نظر و سطح دانش دچار مشکل باشیم، در مقام رفتار و سبک زندگی دچار چالش هستیم.
وی تصریح کرد: آنچه امروز در جامعه انسانی شاهد آن هستیم، بهویژه در قضیه فلسطین و غزه که بیت الغزل مباحث و مسئله نخست جهان اسلام است، بیش از آن که معارضه نظامی و سیاسی باشد، شاهد بداخلاقی در جوامع انسانی هستیم.
حجتالاسلاموالمسلمین زارعان افزود: امروز در جبهه اسلامی مقابله با رژیم صهیونیستی، شاهد بزرگترین شاخصهای اخلاقی هستیم که در غزوات نبوی نیز روی میداد؛ در مقابل رژیم صهیونیستی بدترین بداخلاقیها را رقم میزند.
رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی با بیان این که در قضیه غزه هر آنچه از بیاخلاقی، بداخلاقی و زیر پا گذاشتن معیارهای اخلاقی به ذهن بیاید، اتفاق میافتد، یادآور شد: امروز شاهد قتلعام فجیع زنان و کودکان هستیم و دایره المعارف پرآوازه بیاخلاقیهای غربی در غزه روی میدهد.
وی به مشکلات سبک زندگی جوامع اسلامی و انسانی اشاره و ضعفهای اخلاقی سطوح مختلف اجتماعی را موردتوجه قرار داد و اظهار داشت: تمام بیملاحظگیها و عدم رعایت حقوق یکدیگر بیش از رضایتمندی، اضطرابهای فراوانی را در زندگی ایجاد میکند؛ در جامعه نیازمند ارتقای تحقق دانشی اخلاق و توجه عملیاتی به این مهم هستیم.
حجتالاسلاموالمسلمین زارعان ضمن اشاره به ظرفیتهای پویای مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی تصریح کرد: مؤسسه اخلاق با تکیه بر توان دانشی حوزههای علمیه و تقویت ارتباطات دانشگاهی، موفق شده رشتههای مرتبط با اخلاق اسلامی را ناظر به نیازهای حوزههای دانشی مختلف راهاندازی نماید. این مؤسسه در زمینه اخلاقی، تربیتی و مشاوره با مجوز وزارت علوم فعالیتهای گستردهای را رقم زده است.
وی با بیان این که مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی همزمان با بحث دانشگاهی فعالیت آموزشی را در قالب مرکز تخصصی حوزوی تعلیم و تربیت اسلامی دنبال میکند، خاطرنشان کرد: پژوهشکده تهذیب، انتشارات اخلاق اسلامی، مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی آلاء و نیز مرکز رسانهای مرآ با محوریت اخلاق و تربیت از مهمترین رویکردهای مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی است.
رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی یادآور شد: در کنار پرورش نیرو و تربیت نیروهایی که مسلط به دانش اخلاق و تربیت هستند، متعهد هستیم تا امتداد اجتماعی بازدهی کارها و اقدامات صورتگرفته را در حوزههای اشتغال آفرینی اخلاقی و ارتقای بازدهیهای معرفتی عرصههای نظری و دانشی اخلاق اسلامی دنبال نماییم.
حجتالاسلاموالمسلمین زارعان گزارشی از پذیرش بالغ بر ۴۰۰ نفر از طلاب سطح ۲ حوزه ارائه و با بیان این که تا کنون ۲۰۰ نفر از این عزیزان پایاننامههای خود را دفاع نمودهاند، ابراز داشت: شکلگیری فعالیت راهبردی میثاق مشترک واحدهای این مؤسسه است که با تمرکز بر کیفی بخشی فعالیتها، این مهم را مبتنی بر نگاه حوزوی - دانشگاهی و علمی - عملی به حوزه اخلاق پیگیری میکند.
وی سیاست حکمت بنیانی را از دیگر اهداف این مؤسسه برشمرد و با بیان این که زمینههای حکمی کار و کیفیتگرایی علمی همواره ملاک قرار گرفته شده است، تصریح کرد: تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در رأس تمام مباحث مؤسسه آموزش عالی اخلاق قرار دارد. بخش اخلاق و معنویت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی محوریترین فعالیت این مؤسسه برای تقویت همراهی حوزه و دانشگاه در عرصه اخلاق اسلامی است.
رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی یادآور شد: این مؤسسه در ترسیم اهداف و شکلدهی رسالتها، مرهون تلاشهای علامه مصباح یزدی است که در خصوص تحول علومانسانی در حوزههای علمیه و بحث اسلامیسازی علومانسانی کارهای ژرفی را رقم زده است.
حجتالاسلاموالمسلمین زارعان در بخش پایانی سخنان خود گزارشی از پذیرش طلاب سطح ۲ در رشتههای اخلاق اسلامی، مشاوره و روانشناسی اسلامی، اخلاق کاربردی و... ارائه نمود و اظهار داشت: طراحی دورههای کوتاهمدت در عرصههای مختلف دانش اخلاق اسلامی از دیگر رویکردهای مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: تربیت اسلامی، اخلاق اسلامی، مشاوره اسلامی، برنامهریزی آموزشی، مدیریت آموزشی و نیز نیازهایی که در بخشی از فعالیتهای حوزه و آموزشوپرورش اعم از برپایی دورههای تربیت مربی کودک و نوجوان و مباحث مربوط به روانشناسی و فعالیتهای ترکیبی دنبال میشود، از دیگر رویکردهای این مجموعه است.
حجتالاسلاموالمسلمین زارعان گزارشی از آزمونپذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه امسال ارائه و بر اهمیت جهتدهی تحصیلی طلاب تأکید نمود و اظهار داشت: پیگیری و ارائه تحصیلات تخصصی در رشتههایی که بازدهی اجتماعی آن ناظر به رسالت دینی حوزههای علمیه در بسترهای مختلف اخلاقی است، از جمله رسالتهای مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی است.