یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
داریوس کراک، رئیس انستیتو روانشناسی دانشگاه اپوله لهستان

حوزه/ رئیس انستیتو روانشناسی دانشگاه اپوله لهستان با اشاره به کارکردهای مثبت و منفی دین در روابط خانوادگی، گفت: اختلافی که در دین‌داری و تفاوت در فهم و سطح دین‌داری وجود دارد برای ارتباط بین اعضای خانواده مفید نیست و حتی گاهی مفاهیم دینی باعث ایجاد مشکلات در خانواده می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، داریوس کراک، رئیس انستیتو روانشناسی دانشگاه اپوله لهستان در کنفرانس بین‌المللی «یافته‌های نوین مناسبات دین و خانواده» شامگاه چهارشنبه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد، در ارائه مقاله خود با عنوان «ارزش‌های دینی و کیفیت سبک زندگی در بستر روانشناسی سلامت» بیان کرد: در ابتدا این پرسش مطرح است که آیا دین باعث بالا رفتن کیفیت زندگی خانوادگی می‌شود یا خیر؟ نکته اول این است که ارزش‌های دینی تأثیر بسیار مهمی در ایجاد روابط عاشقانه و مستحکم در بین اعضا خانواده دارد، نکته دوم این است که رفتارها و باورهای دینی والدین تأثیر بسیار زیادی در رفتار فرزندان در خانواده دارد، در نتیجه این خانواده است که عامل انتقال پرسش‌ها و اهداف و معانی به نسل‌های بعدی است.

وی در رابطه با ارتباط دین و خانواده، گفت: اولین نکته این است که ارزش‌های دینی جایگاه مهمی در زندگی بسیاری از افراد دارد و بحث دوم مفهوم دین داری به معنای یک جستجوی فردی یا گروهی برای بدست‌آوردن امر مقدس است که این امر مقدس در متون مقدس سنتی یافت می‌شود.

استاد دانشگاه اپوله لهستان افزود: نقش دین‌داری در بنیان خانواده بسیار مهم است و باعث استحکام فضای خانواده می‌شود، از طرفی خانواده به عنوان یک گروه اجتماعی، امر مقدس را تعریف می‌کند و این امر مقدس را به مهم‌ترین حوادث زندگی مثل ازدواج و مرگ ربط می‌دهد.

وی در بیان مهم‌ترین کارکردهای دین در زندگی خانوادگی، تصریح کرد: نکته اول این است که دین باعث شکل‌دهی به روابط خانوادگی می‌شود و هم‌چنین مفهومی است برای جلوه‌گر شدن ارزش‌ها بین همسران و ارتباط والدین با فرزندان؛ دین کارکردهای مهم دیگری نیز در خانواده دارد که عبارت‌اند از حمایت، همراهی و استحکام بنیان خانواده و نیز رابطه بین والدین و فرزندان که دین باعث تقویت این ارتباط می‌شود.

استاد روانشناسی در پاسخ به این پرسش که آیا دین همیشه برای زندگی خانوادگی مفید است، گفت: اختلافی که در دین‌داری و تفاوت در فهم و سطح دین‌داری وجود دارد برای ارتباط بین اعضای خانواده مفید نیست و حتی گاهی مفاهیم دینی باعث ایجاد مشکلات در خانواده می‌شود، هم‌چنین دین گاهی منبع اختلاف و درگیری در خانواده است؛ تحقیقات نشان داده که تفاوت‌ها در باورهای دینی، ریسک ایجاد خشونت و تعارض را در خانواده بیشتر می‌کند.

کراک ابراز کرد: کارکردهای دین در خانواده شامل دو دسته کارکردهای مثبت دین در روابط خانوادگی و کارکردهای منفی دین در روابط خانوادگی است، هم‌چنین سه نوع رویکرد دینی در خانواده در ارتباط با رفتار والدین نسبت به فرزندان هم وجود دارد که عبارت‌اند از رویکرد انتقادی، انفعالی و رویکرد تأییدی.

وی در پایان در ارتباط با نتیجه‌گیری از رویکردهای دینی گفت: ارزش‌های دینی و رفتارهای دینی وقتی برای اعضای خانواده مفید واقع می‌شود که سه مؤلفه استحکام شخصی، امنیت در خانواده و نیز برقراری ارتباطات عاطفی بین والدین و فرزندان در آن وجود داشته باشد.

انتهای پیام ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha