تیتر دو
ادامه اخبار یادداشت و مقاله
-
یادداشت | شهید سلیمانی؛ اسطورهای فراتر از افسانههای شاهنامه
حوزه/ تاریخ، گاه اسطورهای واقعی به ما هدیه میدهد، چهرهای که عظمتش در قاب هیچ افسانهای نمیگنجد. شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از همین گوهرهای بیبدیل بود که تاریخ و حماسه را در هم آمیخت و به…
-
یادداشت | جغرافیای درد؛ از غزه تا شام
حوزه/ این روزها که خاورمیانه میان آتش و خون نفس میکشد، ایمان به وعده الهی است که مقاومت را سرپا نگه داشته است.
-
یادداشت | از شادی مصنوعی تا تلخی واقعی
حوزه/ از ماه عسل تا جوکر؛ روایتی از یک برنامهساز که در مسیر سرگرم کردن مخاطب، راه را اشتباه رفته است.
-
یادداشت | چرا با آمریکا مذاکره نمیکنیم؟
حوزه/ رهبر انقلاب نهتنها مخالف تعامل با سایر کشورها نیستند، بلکه همواره بر ضرورت ارتباط با دیگران بهخصوص کشورهای همسایه و حتی مذاکره عادلانه مبتنی بر منافع و احترام متقابل با دیگران تأکید داشتهاند،…
-
یادداشت | تحولگرایی در حوزه علمیه خواهران
حوزه/ تربیت یک بانوی مهذب و اخلاق محور میتواند باعث تربیت حاج آقا روح اللهها و حاج قاسمها شود. ابتکاری که حضرت امام(ره) در تاسیس جامعه الزهرا داشتند برای تداوم انقلاب اسلامی بسیار مهم است.…
-
مقاله | بررسی نسبت میان اهلسنت و فرقۀ وهابیت
حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین حمیدالله رفیعیزابلی، سطح چهار تخصصی کلام اسلامی مؤسسه امامصادق علیه السلام در مقاله ای با عنوان «بررسی نسبت میان اهلسنت و فرقۀ وهابیت» به بررسی این موضوع پرداخته…
-
یادداشت | اغراض پنهان و حمایت فریبنده غرب از آزادی زن
حوزه/ مواجههی ما در مسألهی حجاب باید افشای اغراض پلید غرب در مسألهی حمایت از زنان باشد. جهاد تبیین در این موضوع پردهبرداری از حقیقت ماجرا است. حقیقت ماجرا از طرف نظام سلطه چیزی جز استیلای…
-
مقاله | روششناسی پاسخ به شبهات در سیره اهلبیت (علیهم السلام)
حوزه/ آقای محمد صالح جباری، دانشجوی دکتری قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اسلامی همدان و سرکار خانم صفورا رضایی رادفر در مقاله ای با عنوان «روششناسی پاسخ به شبهات در سیره اهلبیت علیهم السلام» به…
-
یادداشت | پاداش مضاعف تبلیغ در وطن
حوزه/ مردم عوام به عالمان و دانشمندان آشنای خود حسادت می ورزند و خود را از مراجعه و سرسپردگی آنها بی نیاز می دانند. در مقابل امر و نهی و نصیحت عالمان خود سرسختی نشان می دهند آنها را حافظ اسرار…
-
مصوبه جدید رفع فیلتر واتساپ: تزلزل در آینده کلانداده و حاکمیت دیجیتال ایران
حوزه/ رفع فیلتر واتساپ اقدامی ناسنجیده است که پیامدهای آن نهتنها در امنیت ملی، بلکه در توسعه اقتصادی و علمی کشور نیز نمایان خواهد شد. سیاستگذاران باید با درک اهمیت کلاندادهها و استقلال دیجیتال،…
-
۹ دی و خواب خرگوشیِ علوم انسانی
جای بسی تأسف است که بخش قابل توجهی از نخبگان و فعالان علوم انسانی در رابطه با فتنه سال ۸۸ همچنان در خواب خرگوشی بسر می برند و مشخص نیست این غفلت یا انفعال در حوزه فکر و اندیشه چه زمانی به پایان…
-
یادداشت | معجزه حضور
حوزه/ روز نه دی سال ۱۳۸۸ از روزهای فراموشناشدنی تاریخ انقلاب است. روزی که ملت ایران در سایه مدیریت بینظیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، به صورتی یکپارچه با زمانشناسی بینظیر و با حضور…
-
یادداشت | اجلاس نماز و مسئولیت همگان!
حوزه/ وقتی پیام های رهبر معظم انقلاب اسلامی را در سی اجلاس سال های پیش بازخوانی می کنیم مکرر بر توجه به اقامه نماز و نماز اول وقت تاکید و توصیه داشته اند و در پیام اجلاس ۳۱ نیز برای همگان و تاکید…
-
یادداشت | حماسهای به وسعت یک سرزمین
حوزه/ ۹ دی بهعنوان نمادی از بصیرت و آگاهی ملت ایران شناخته میشود، چراکه مردم با درک صحیح از شرایط حساس آن زمان، فارغ از گرایشهای سیاسی، با وحدت و انسجام ملی، صف خود را از دشمنان جدا کردند.
-
بصیرت به چه معناست و چرا باید بصیر باشیم؟
حوزه/ آنچه درباره بصیرت و بینایی حقیقی در فرهنگ حدیث می توان دریافت، به معنای جامعنگری و آیندهنگری علمی و عملی است و کسانی «بصیر» نامیده میشوند که در پرتو بینش صحیح در جهت تأمین منافع مادی…
-
یادداشت | راز ماندگاری حماسه نهم دی
حماسه نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ یکی از حوادث ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی است، روزی که ملّت ولایتمدار و همیشه در صحنه ایران اسلامی با حضور پرشور و شعور خود با آرمانهای امام امت(ره) و مقام معظم رهبری(مد…
-
مقاله | رابطه زندگی جسمانی و حیات روحانی از منظر اسلام
حوزه/ حیات واقعی با زندگی هذیانی و وهمی تفاوت هنگفت دارد. همواره مرگ بواسطه ایستادن قلب نیست گاه این مرگ بواسطه روح صورت میگیرد و مانع تپیدن قلب می شود پس انسان هایی که حیات ندارند عملا با جمادات…
-
یادداشت | رساله عملیه زنان مجتهد برای بانوان
حوزه/ در گذشته، زنان برای دستیابی به علوم دینی به مردان وابسته بودند، اما امروز شاهد تغییرات اساسی در این زمینه هستیم. اکنون اساتید حوزههای علمیه خواهران و اداره این حوزهها به دست خود زنان…
-
یادداشت | همدوشی دانش حوزوی و سواد رسانهای با هدف اثرگذاری مطلوبتر
حوزه/ همدوشی دانش حوزوی و سواد رسانهای، راهبردی مؤثر برای تبلیغ دین در دنیای امروز است. مبلغان دینی با ارتقای مهارتهای رسانهای خود، نه تنها میتوانند از چالشهای رسانهای عبور کنند، بلکه قادر…
-
روایتی زیبا از دیدار رهبر انقلاب در آستانه چهل سالگی جامعةالزهرا(س)
حوزه/ این دیدار به عنوان یک فرصت مغتنم برای تبادل نظر و ارتباط مؤثر بین خانواده جامعة الزهرا (سلام الله علیها) و مقام معظم رهبری به یاد ماندنی شد و چهل سال دوم را ترسیم کرد. چهل سالی که باید…
-
یادداشت | نقش روحانیت و باورهای اعتقادی تشیع در دوران صفوی
حوزه/ ارتباط نزدیک روحانیون با قدرت سلطنت صفوی باعث شد تا این ایدئولوژی مذهبی بهطور مستقیم در سیاستها و تصمیمات دولتی تأثیر بگذارد و بنابراین، دولت صفوی توانست حمایت همگانی مردم را جلب کند.
-
چرا هرچه در زندگیام تلاش میکنم باز هم از بقیه عقب هستم؟
حوزه/ به تازگی در اجتماع و در بین مردم این جمله را خیلی میشنویم که میگویند: هرچه در زندگی تلاش میکنم و کار میکنم باز هم به آن مقصد مالی که مد نظرم هست نمیرسم! به نظر جواب این سؤال و درمان…
-
یادداشت | چرا آمریکا در مهار یمن ناکام مانده است؟
حوزه/ گویش یمنی از سایر لهجههای عربی که دشمنان سنتی این رژیم به آن تکلم میکنند، بهطور قابلتوجهی متفاوت است. این تفاوت زبانی چالشی جدی برای نیروهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است.
-
یادداشت | آیا رفع فیلترینگ جبرانگر فشارهای اقتصادی است؟
حوزه/ قطع نظر از آنکه رفع فیلتر را مصداق رفاه عمومی و آزادی اجتماعی بدانیم یا ندانیم؛ باید آن را با توجه به تحولات منطقه و ابعاد مختلف اقتصادی و فرهنگی بررسی کنیم.
-
یادداشت | قتل دسته جمعی
حوزه/ آمارهای عجیبی درباره سقط جنین منتشر شده که حداقل آنها روزی بیش از ۱۰۰۰ سقط غیر قانونی است که در سال نزدیک ۴۰۰ هزار می شود!
-
یادداشت | چگونه انتقاد و موعظه کنیم؟
حوزه/ برای همه ما اتفاق افتاده است که گاها در اموری وقتی به آن اداره، سازمان یا ارگان مراجعه میکنیم، بعضی افراد در پاسخگویی دچار ضعف هستند. پس از خارج شدن از آن محل با خود میگوییم؛ چه بد کارمندی…
-
یادداشت علمی | راز یک عبارت اصولی از شیخ انصاری
حوزه/ در تاریخ فقه شیعه، گاهی نوآوریها شگفتانگیزند. شیخ اعظم انصاری نشان داد چطور میتوان از چند دلیل ضعیف که هر کدام به تنهایی ناکارآمدند، یک استدلال قوی ساخت؛ روشی که بعدها به "تعاضد حلقوی"…
-
یادداشت | چرا از زندگی ناراضی هستیم؟
حوزه/ افزایش رضایت از زندگی، فرآیندی تدریجی و مستمر است که نیازمند تلاش و تغییر در سبک زندگی است. با شناخت علل نارضایتی و اعمال تغییرات مثبت در زندگی، میتوان به سطح بالاتری از رضایت و خوشبختی…
-
آیا ساخت گنبد و بارگاه مشروع است؟ / اهل سنت چه میگویند؟
حوزه/ مذاهب اهل سنت بر خلاف وهابیت، بنای بر قبور را حرام نمی دانند و پیروان ایشان بر روی مزار امام خود گنبد و بارگاهی ساخته اند و این عمل را مشروع می دانند؛ لذا بر خلاف وهابیت، مذهب شافعیه بنای…
-
یادداشت | علل عدم نابودی جمهوری اسلامی
حوزه/ یکی از علل بقاء جمهوری اسلامی ایران، ساختارهای امنیتی و نظامی قدرتمندی است که جمهوری اسلامی در طول سالها ایجاد کرده است. به عنوان نمونه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توانست در جنگ تحمیلی،…
-
۵ نکته به بهانه توفیق سریال پرمخاطب شبکه دو سیما؛
"آقای قاضی" و لبخند رضایت مردمی
"آقای قاضی" ناظر به نیازهای زمانه مخاطب تولید و عرضه شده و به همین خاطر نیز مخاطبان انبوه رسانه ملی، استقبال بسیار خوبی از آن به عمل آورده اند که خود این مساله می تواند نقطه امیدبخشی برای مدیران…
-
یادداشت | نام مبارک زهرای مرضیه(س) در آسمان چیست؟
حوزه/ دختر عظیم الشأن پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله را در آسمان «منصوره» و در زمین «فاطمه» مینامند.