وی با اشاره به برگزاری کنگره ۴هزار شهید روحانی به صورت همزمان در سراسر کشور، گفت: روحانیون در عملیاتهای متعددی در دفاع مقدس حضور چشمگیر داشتند، به نحوی که رزمندگان انگیزه خود را از روحانیون رزمنده میگرفتند و با تکیه بر قدرت ایمان علیه باطل مبارزه میکردند.
وی تاکید کرد: شایسته و بایسته است که همچون عاشورا دسته جات مذهبی برای شهادت امام صادق(ع) در شهر راه بیفتد و مجالس وعظ و روضه برقرار باشد، اما افسوس که این چنین نیست.
وی عنوان کرد: هریک از امامان در دوران خود به هر نحو که میشد برای اسلام و تشیع فعالیت میکردند، اما فرصتی که برای امام صادق(ع) با نابودی بنیامیه ایجاد شد، بی بدیل بود.
وی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) برنامه فرهنگی مبتنی بر کرسی علمی و تدریس علوم آل محمد(ص) را در مدینه برقرار کرد، خاطر نشان کرد: حضرت از این موضوع آگاه بودند که در مدت حکومت بنی امیه، هزاران خرافه و بدعت ایجاد شده و اختلاف شدیدی بین مسلمین پایه گذاری شده و چهره نورانی اسلام را زنگار شبهات گرفته بود.
وی با بیان اینکه این شاگردان۴۰۰ اصل از فرمایشات امام صادق(ع) را احصا کردند، اظهار داشت: بعد از آن این موارد در چهار کتاب تلخیص شد که امروز تحت عنوان اصول کافی، تهذیب، استبصار، من لایحضر، در اختیار ما قرار دارد که اساس و بنیان فتاوای مراجع است.
وی ابراز کرد: امروز وظیفه همه روحانیون تشویق و ترغیب و جذب جوانان به اسلام است و لذا ضروری است تا طلاب در مقابل شبهات دینی ایستادگی کنند، که تحقق آن را در عرصه بیان حقایق تحت عنوان جهاد تبیین میتوان انتظار داشت.