حجت الاسلام والمسلمین محمود محمدی عراقی مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم، در حاشیه برگزاری کنگره بزرگداشت مرحوم آیت الله العظمی سید محمد سعید حکیم در نجف، طی گفت و گویی با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این کنگره گفت: مرحوم آیت الله حکیم شخصیتی چند بعدی داشتند که بعد علمی آن فقط یکی از این ابعاد بود؛ ایشان در فقه و اصول به تمام معنای کلمه صاحب نظر بودند. ایشان اساتید بزرگی همچون پدر بزرگوارشان و همچنین جد مادریشان داشتند که از قله های مرجعیت در عالم تشیع بودند.
وی افزود: با ملاحظه و بررسی آثار این عالم بزرگ به ابتکار و نوآوری علمی ایشان می توان پی برد؛ تألیف کتاب الکافی فی الاصول نمونه ای از این ابتکارات است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی خاطرنشان کرد: بعد اجتماعی شخصیت مرحوم آیت الله حکیم خیلی جای تأمل دارد؛ ایشان نسبت به مسلمانان و بخصوص شیعیان در سراسر جهان توجه داشتند.
وی مکاتبات و نامه نگاری های آیت الله العظمی حکیم با مسلمانان دنیا را از نشانه های توجه ایشان به اقشار مختلف مسلمانان جهان دانست و گفت: به یاد دارم در زمان سقوط شوروی سابق ایشان برای شیعیان آذربایجان نامه نوشتند.
مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم تصریح کرد: یکی از نامه های ایشان خطاب به شیعیان بلتستان پاکستان بود؛ در همه این مکاتبات دغدغه و حساسیت مرحوم آیت الله حکیم نسبت به وضعیت جوامع اسلامی و شیعی پیداست و این هم یکی دیگر از ابعاد شخصیتی ایشان بوده است.
وی با اشاره به فعالیت های اجتماعی آیت الله العظمی حکیم افزود: در کلمات و فرمایشات این عالم بزرگ توجه به این عرصه کاملاً هویداست؛ ایشان در زمان بازسازی مسجد سهله عنایت ویژه ای به این موضوع داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی بیان داشت: این فقیه بزرگ آخرین مرجع تقلید از خاندان حکیم بودند؛ از جهت مبارزات سیاسی هم واقعاً شخصیتی برجسته و ایستادگی ایشان در مقابل حزب بعث کاملاً استوار و محکم بوده است.
وی گفت: ایستادگی مرحوم آیت الله حکیم در مقابل رژیم بعث و ۸ سال زندانی که متحمل شدند نشان از روحیه مبارزاتی ایشان دارد؛ این روحیه مثال زدنی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در لزوم تقویت ارتباط حوزه های علمیه قم و نجف اظهار کرد: به نظر من در سال های اخیر با اینکه وسایل ارتباطی ارتقا یافته و رفت و آمدها آسان شده است، اما متأسفانه ارتباطات بین علما و حتی ارتباط های علمی در حد مطلوب وجود ندارد؛ این در حالی است که در گذشته با وجود اینکه رفت و آمدها خیلی سخت تر از امروز بوده، اما با بررسی مکاتبات علما با یکدیگر و سفرهای آنان ارتباطهای مستمر و زیادی را می بینیم.
وی در پایان با تقدیر از حرم امام حسین(ع) در برگزاری این کنگره عنوان داشت: این کار بسیار خوبی است که شخصیت های علمی حوزوی را از ایران، سوریه، لبنان، خود عراق و سایر کشورها دعوت نموده و در یک جا جمع کردند تا چند روز با همدیگر دیدار داشته باشند؛ باید به این موضوع و چنین گردهمایی هایی بیش از پیش پرداخته شود.
نظر شما