به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، امروز در همایش خانوادگی نهضت تبلیغات اسلامی قزوین که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، گفت: خداوند در آیه ۳۹ سوره احزاب میفرماید «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَکَفَی بِاللَّهِ حَسِیبًا» یعنی این سنّت خداست در حق آنان که تبلیغ رسالت خدا کنند و از خدا میترسند و از هیچ کسی جز خدا نمیترسند و خدا برای حساب به تنهایی کفایت میکند.
وی ادامه داد: خدای متعال یک جماعتی را بسیار مورد توجه قرار داده است، این جماعت کسانی هستند که مبلغان رسالتهای الهی هستند، رسالتهای الهی چه چیزی است که مبلغان آن تا این اندازه مورد توجه خداوند قرار گرفتهاند؟ در انجام رسالت مواجهه با معاندین، مخالفین، دشمنان و بحث استقامت و مقاومت مطرح است، به همین خاطر اینگونه افراد که رسالات الهی را انجام میدهند فقط از خدا واهمه داشته و غیر از خدا از هیچ کسی ترسی ندارند، چون طرف خود را خدای متعال میبینند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: اولین مبلّغ، رسول اکرم (ص) بود، خداوند در آیه ۶۷ سوره مائده فرموده «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِین» یعنی ای پیغمبر، آنچه از خدا بر تو نازل شد به خلق برسان که اگر نرسانی تبلیغ رسالت و ادای وظیفه نکردهای، و خدا تو را از شر مردمان محفوظ خواهد داشت، و دل قوی دار که خدا کافران را به هیچ راه موفقیتی راهنمایی نخواهد کرد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: وقتی آیه ۳۹ سوره احزاب و آیه ۶۷ سوره مائده را کنار هم قرار بدهیم به خوبی متوجه میشویم که مبلغ بزرگ، رسول اکرم (ص) است، حال این رسالتها چه هستند که مبلغین را به مخاطره و زحمت میاندازند؟
وی بیان کرد: وقتی شیعه و سنی به آیه ۶۷ سوره مائده میرسند میگویند «نَزَلَتْ فِی عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ»، این درباره امام علی (ع) نازل شده است، ما میدانیم که پیام این سوره رسالت معرفی امیرالمومنین (ع) است، ماموریت رسول خدا این است که امیرالمؤمنین (ع) را معرفی کند، یکی از رسالتها که اگر بخواهیم آن را با ادبیات رهبر فرزانه انقلاب به صورت امروزی بیان کنیم همان است که ایشان از آن تحت عنوان جهاد تبیین سخن میگویند، یعنی ما بیاییم مبانی مورد نیاز را برای خودمان و دیگران تبیین کنیم، اساسیترین این مبانی، ولایت است، این یک مبنا است ولی یک مبنای معمولی نیست، اگر این مبنا نباشد نماز هم نیست، روزه و حج و جهاد هم فایده ندارد.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین تصریح کرد: در روایات آمده دوام اسلام بر ولایت است، دین بر پنج ستون نماز، روزه، زکات، حج و ولایت بنا گذاشته شده است، از امام باقر (ع) سؤال کردند کدام یک از این ستونها مهمتر هستند؟ حضرت فرمود ولایت افضل آنهاست؛ اگر ولایت نباشد نماز و روزه صحیح نیست، حج فقط دور سنگی گشتن است و دور حقیقت دین گشتن نیست، سپس امام باقر (ع) برای اینکه فکر نکنیم شأن بقیه ستونها پایین است، به نماز، روزه، حج و زکات پرداختند و از اهمیت هر یک سخن گفتند، در نهایت مجدد به بحث ولایت پرداختند و فرمودند اگر ولایت نباشد اگر همه شبها را نماز بخواند، همه روزها را روزه بگیرد، همه ساله به حج مشرف شود و همه مال خود را به جای زکات در راه خدا بدهد، اما ولایت نداشته باشد و نداند که در امور دین با چه کسی هماهنگ است ذرهای ثواب نزد خدا ندارد.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: پیغمبر، مبلّغ است و مهمترین عنوان تبلیغ او، مسئله ولایت و امامت است، در آیه ۶۷ سوره مائده دو بار واژه تبلیغ به کار رفته، یکجا «بَلِّغْ» و یکجا «َبلَّغْتَ» آمده است، پیامبر وقتی خطبه غدیر را میخواند چند بار میگوید «َهل بلَّغْتَ» یعنی آیا رساندم؟ سپس میگوید حاضرین این حقیقت را به غایبین برسانند یعنی میخواهد در کلام خود موازنه ایجاد کند اگر این حاضرین میآمدند این حقیقت را ابلاغ میکردند آن نسل آگاه میشد، اما بعد آن چه؟ پیامبر فرمود قرار نیست فقط در یک نسل روشنگری بشود، باید پدران و مادران فرزندان خود را از این مهم مطلع کنند، این یک مبنا و رسالت از رسالتها تحت عنوان رسالت ولایت و امامت است
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: این رسالت آنقدر مهم است که امام خمینی (ره) با همین عنوان ولایت الهی و ولایت ایمانی به میدان آمدند؛ گویا امام راحل پای این آیه سوره بقره آمدند که «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنوا یُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النّورِ وَالَّذینَ کَفَروا أَولِیاؤُهُمُ الطّاغوتُ یُخرِجونَهُم مِنَ النّورِ إِلَی الظُّلُماتِ أُولئِکَ أَصحابُ النّارِ هُم فیها خالِدونَ» یعنی خداوند، ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آوردهاند؛ آنها را از ظلمتها، به سوی نور بیرون میبرد. اما کسانی که کافر شدند، اولیای آنها طاغوتها هستند؛ که آنها را از نور، به سوی ظلمتها بیرون میبرند؛ آنها اهل آتشاند و همیشه در آن خواهند ماند.
وی اظهار کرد: ما از هر زاویهای انقلاب امام خمینی (ره) را مورد بررسی قرار دهیم میبینیم که محور کار امام جایگزین کردن ولایت خدا به جای ولایت طاغوت بوده است، امام این کار مهم و اساسی را انجام داد، نتیجه کار امام را به خوبی میبینیم، همه اینها را مرهون لطف خداوند هستیم. امام جمعه قزوین بیان کرد: در سازمان تبلیغات و همه کسانی که رسالت مشابه سازمان تبلیغات دارند باید به صورت همافزا در میدان باشند، رسالت ما این است که همه با وحدت و یکپارچگی دست به دست هم دهیم و دشمن، شیطان و جهل را از میان برداریم و رسالتهای الهی را برای مردم تبیین کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی خاطرنشان کرد: خداوند در آیه ۶۷ سوره مبارکه توبه خداوند در شناساندن جامعه منافقین میفرماید «الْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ بَعْضُهُمْ مِنْ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمُنْکَرِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَیَقْبِضُونَ أَیْدِیَهُمْ نَسُوا اللَّهَ فَنَسِیَهُمْ إِنَّ الْمُنَافِقِینَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» یعنی این منافقین فقط کنار هم چیده شدهاند اما دلسوز هم نیستند، آبروی هم را نمیخواهند، موفقیت یکدیگر را دوست ندارند، همچنین آیه ۴ سوره منافقون نیز کمک میکند این آیه را بفهمیم، خداوند در آیه میفرماید «کَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ» یعنی منافقین مثل چوب خشک هستند، چوب خشک را باید به دیوار تکیه دهی تا بایستد، درخت با استفاده از ریشه روی خودش تکیه میکند، اما منافقین ریشه ندارند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: خداوند در آیه ۶۷ سوره توبه میفرماید منافقین به منکر فرمان میدهند و از خوبیها جلوگیری میکنند، این گاهی بین ما مسلمان ها هم دیده میشود، خیلی عجیب است گاهی به جای اینکه بیاییم امر به معروف کنیم، عملاً کاری میکنیم منکر تقویت و معروف ضعیف شود، خدا این روز را نیاورد، ولی گاهی رگههایی از این معنا دیده میشود در حالی که «همافزایی» و «وحدت» از ویژگیهای مهم مؤمنین است.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین اظهار کرد: خداوند از آیه ۶۷ تا ۷۰ سوره توبه سرنوشت و روحیات منافقین را بیان میکند، سپس در آیه ۷۱ همین سوره راجع به مومنین سخن میگوید و میفرماید «وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاءُ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَیُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَیُطِیعُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَئِکَ سَیَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ» یعنی مومنین با ولایت همراه هستند، رشته اتصال آنها ولایت و امامت است، یعنی اینها امت هستند، چوب خشک نیستند، همافزا هستند، دست همدیگر را میگیرند و برای تحقق رسالتهای الهی به یکدیگر کمک میکنند. امام جمعه قزوین بیان کرد: بنابراین از آیه ۶۷ سوره مائده متوجه شدیم که مهمترین رسالت تبلیغی، ولایت است، زیرا خدا به پیغمبر فرمود اگر این ولایت را اعمال نکنی، هیچ کاری را نکردهای، خداوند این را در سال آخر رسالت پیامبر گفت، یعنی زمانی که پیغمبر هر چه از دستش بر آمده انجام داده بود، یعنی خداوند همان موقع که میخواهد از پیامبر تقدیر کند، میفرماید اگر تکلیف ولایت و امامت را گویا هیچ کاری نکردهای.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: همین که بدانیم و توجه داشته باشیم جایگاه ولایت و امامت را به عنوان یکی از رسالتها که خدا به صیغه جمع فرموده، بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام /
نظر شما