شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰
کتاب «سخنان حسین بن علی(ع) از مدینه تا کربلا» به چاپ بیست و دوم رسید

حوزه/ چاپ بیست و دوم کتاب «سخنان حسین بن علی(ع) از مدینه تا کربلا» اثر آیت الله محمدصادق نجمی به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، چاپ بیست و دوم کتاب «سخنان حسین بن علی(ع) از مدینه تا کربلا» اثر آیت الله محمدصادق نجمی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۴۱۶ صفحه روانه بازار نشر شد.

نهضت بزرگ کربلا، صفحه تابناکی در تاریخ بشری است که هماره، فراراه رهپویان حقیقت و آزادگی و عدالت است. چگونه باید زوایای گوناگون این قیام را شناخت؟ بی‌تردید مهمترین راه، مطالعه سخنانی است که حسین بن علی(ع) از مدینه تا کربلا، ایراد فرموده و در ضمن آنها فلسفه قیام و بسیاری از مسائل دیگر را به روشنی تشریح کرده است.

با مطالعه و تأمل در آن سخنان می‌توان وجوه مختلف نهضت حسینی، حوادث و جریان ها و نیز چهره های حق و باطل را بازشناخت. این سخنان حضرت در منابع گوناگون تاریخی پراکنده و مطالعه آنها برای همه میسور نبود تا اینکه نویسنده کتاب حاضر، همه آنها این کلمات و سخنان را از منابع دست اول تاریخی، در یکجا گرد آورد و گنجینه ای از معارف دینی، سیاسی و تاریخی را به آسانی در اختیار گذاشت.

منظور از سخنان حسین بن علی(ع) که در این مجموعه جمع آوری شده، تنها متن سخنان آن حضرت در مسیر آن حضرت از مدینه تا کربلا است اما مطالب زیادی که به صورت نقل به معنا در طول سفر عراق از امام نقل شده، از موضوع این کتاب خارج است.

ساختار اثر

این اثر در چهار بخش تالیف شده است؛ در بخش اول که به «سخنان امام حسین (ع) از مدینه تا مکه» اختصاص یافته، سخنانی از جمله خطاب به استاندار مدینه، در پاسخ مروان بن حکم، در کنار قبر رسول خدا(ص)، پاسخ ام سلمه در پاسخ محمد حنفیه، وصیت نامه امام حسین(ع)، سخنان امام(ع) به هنگام خروج از مدینه، هنگام ورود به مکه، در پاسخ عبدالله بن عمر، نامه‌ای به بنی هاشم، نامه حسین بن علی(ع) به مردم بصره، نامه آن حضرت در پاسخ نامه‌های مردم کوفه، نامه به مسلم بن عقیل، خطبه حضرت در مکه، در پاسخ به ابن عباس، در پاسخ عبدالله بن زبیر تبیین شده است.

«سخنان امام حسین(ع) از مکه تا کربلا» عنوان دومین بخش از این اثر است که در پاسخ محمد حنفیه، در پاسخ به عبدالله بن جعفر و عمرو بن سعید،، پیشنهاد شترداران، دومین نامه به مردم کوفه، در مسیر کوفه، در پاسخ حضرت زینب(س)، در منزل ثعلبیه، در منزل شقوق در منزل زباله، در بطن عقبه، سخنرانی امام بعد از نماز ظهر و عصر در شراف، در پاسخ حر، در پاسخ ابوهرم، در پاسخ طرماح بن عدی و یارانش، سخنی با عبدالله بن حر جعفی، در پاسخ عمرو بن قیس و پسر عمویش، در نزدیکی کربلا است.

نویسنده در سومین بخش از این کتاب به «فرمایشات آن حضرت در کربلا» پرداخته که در این میان می توان به سخنان ایشان به هنگام ورود به کربلا، خطبه امام(ع) پس از ورود به کربلا، نامه به محمد حنفیه، در پاسخ نامه ابن زیاد، با عمر بن سعد، گفتار امام(ع) در عصر تاسوعا، سخنان حسین بن علی(ع) در شب عاشورا، حماسه دیگری از زبان حسین بن علی(ع)، شعر امام(ع) و وصیت آن حضرت به خواهران و همسرانش در شب عاشورا ، قرائت امام(ع) در شب عاشورا، رویای امام(ع) در شب عاشورا، دعای امام در صبح عاشورا، اولین سخنرانی امام(ع) در روز عاشورا، دومین سخنرانی در روز عاشورا، نفرین امام(ع)، سخنی با عمر سعد، خطاب به هرثمه، در پاسخ عمرو بن حجاج، خطاب به یارانش هنگام شروع جنگ، عوامل خشم خدا، سخنان امام(ع) هنگام شهادت یارانش، هنگام وداع، حماسه امام(ع) در میان میدان شهادت، منشور جهانی از قتلگاه کربلا، آخرین مناجات حسین بن علی اشاره کرد.

در چهارمین و آخرین بخش از این اثر «خطبه حسین بن علی در منی» تشریح شده که در این راستا، نگاهی اجمالی به محتوا و چگونگی نقل این خطبه شریف در منابع حدیثی، انگیزه‌ ایراد این خطبه از سوی حسین بن علی(ع)، کیفیت ایراد این خطبه، متن خطبه، ترجمه آن، نکات و نتایج در این خطبه شریف، پاسخ عملی به این خطبه، انقلاب اسلامی ایران پاسخی بر خطبه حسین بن علی(ع)، عکس العمل کفر جهانی تبیین شده است.

برشی از اثر

* رویای امام(ع) در شب عاشورا (ترسیم واقعیت به صورت رویا)

آنچه بنا بود به زودی واقع شود، در خواب و به صورت رویا برای امام(ع) ترسیم گردید و او نیز به همان صورت به یاران صدیق و فداکار خود بیان فرموده است تا مسئله از آنان مخفی و مستور نماند.

شهادت در فردای همان شب، خصوصیات قاتل و مبتلا بودن وی به مرض برص، که به صورت «سگ سیاه و سفید» ترسیم شده، مهمان رسول خدا بودن، استقبال فرشتگان از روح زنده بزرگ شهید اسلام و ذخیره کردن خون وی، که باید همیشه در عروق پیروانش جوشان بماند، همه این حقایق در همان خواب - به صورتی که نقل گردید - نشان داده شده و روز عاشورا تحقق پذیرفته است.

علاقه مندان برای بهره مندی از تخفیف ۱۰ درصدی خرید این کتاب می توانند به سایت مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha