به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی شاهرودی در سومین قسمت از مجموعه برنامه «حسینیه پاسخ» که از سوی تلویزیون اینترنتی پاسخ وابسته به مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه تولید و پخش شد، دلایل پویایی، اثرگذاری و ماندگاری واقعه عاشورا پرداخت و گفت: وقایع مختلفی همچون واقعه حرّه تا قبل از عاشورا نیز اتفاق افتاده است، اما هیچکدام همچون قیام امام حسین(ع) در تاریخ اثرگذار نبود. پاسخگویی با حسن نظر و دقیق به شبهاتی که در رابطه با این واقعه تاریخی مطرح می شود می تواند بر اثرگذاری آن بر نسل بشر بیافزاید.
وی افزود: یکی از شبهاتی که مطرح می شود درباره پوشش و حجاب خانم های کاروان عاشوراست. برخی می گویند چگونه ممکن است لباس های شخصیت هایی همچون حضرت زینب سلام الله علیها را در اسارت و بردن ایشان به سمت شام به غارت برده باشند؟
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: نکته ای که در اینجا مهم است و باید آن را مورد توجه قرار داد این است که همه حقایق واقعه عاشورا نباید به صورت باز و در بین عامه مردم بیان شود؛ به اصطلاح بیان مکشوف همه جزئیات واقعه عاشورا مصلحت نیست.
وی بکاء و اشک ریختن برای امام حسین(ع) و یارانش را چیزی غیراصل دانست و گفت: در برگزاری مراسم عزاداری عاشورا تباکی هدف و اصل است و ما نباید برای ایجاد بکاء دست به هر اقدامی بزنیم و تا جایی پیش برویم که حتی به دروغ گفتن و یا پایین آوردن شأن اهل بیت(ع) متوسل شویم.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ایجاد غصه و نفس مهموم را در عزاداری برای امام حسین(ع) کافی برشمرد و تصریح کرد: اینکه ما بخواهیم با پر و بال دادن و گاهی با دروغ گفتن به گریه و اشک برسیم، مورد تأیید عقل و شرع نبوده و اهل بیت(ع) این کار را از ما نمی پسندند.
وی با اشاره به غارت گری خیمه ها توسط دشمنان سیدالشهدا(ع) پس از واقعه عاشورا افزود: بعد از شهادت آقا سیدالشهدا(ع) خیمه ها را غارت کردند و خود افراد غارتگر نیز از این کار شرم داشتند؛ فاطمه بنت حسین نقل می کند که داشت اموال خیمه ها را غارت می کرد و مثل باران گریه می کرد. به او گفتند پس چرا داری گریه می کنی؟ گفت چگونه گریه نکنم وقتی دارم دختران پیامبر را غارت می کنم؟ گفتند خب غارت نکن. گفت اگر من غارت نکنم دیگران غارت می نمایند.
این کارشناس دینی بیان داشت: در این که غارت کرده اند شکی نیست. بسیاری از افرادی که به کربلا آمده بودند برای همین غارت و دزدی اموال آمده بودند. پس از انجام این غارت و پرخاش حضرت زینب(س) نسبت به عمر بن سعد او دستور داد اموال به غارت رفته را برگردانند، اما هیچکدام از آن اموال بازگردانده نشد.
وی گفت: پس از غارت اموال، لباس های نامناسب و مندرسی که در شأن اهل بیت(ع) نبود به آن ها داده شد. از این به بعد اهل بیت(ع) پوشش داشتند اما پوششی که در شأن آن ها نبود.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی اظهار کرد: حجاب نداشتن اهل بیت(ع) در واقعه عاشورا و در اثر غارت گری صحت ندارد و اگر هم یک لحظه این اتفاق افتاده است بلافاصله پوشش صورت گرفته و در مسیر کوفه و شام اهل بیت(ع) پوشش داشته اند.
وی با اشاره به نقل ام ایمن در زمان بستری بودن امیرالمؤمنین(ع) عنوان داشت: حضرت زینب(س) در زمانی که مولا علی(ع) ضربت خورده بودند نزد ایشان آمده و عرض کردند که ام ایمن حدیثی را برای من نقل کرده است؛ حضرت علی(ع) فرمودند این حدیث درست است و من گویا می بینم که شما را در حالت اسارت به همین شهر کوفه وارد می کنند و شما به شدت نگرانید، اما دخترم آن زمانی که شما وارد کوفه می شوید خداوند در روی زمین بندگانی عزیزتر از شما نخواهد داشت و حفظ خواهید شد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: در تمام طول این مسیر خداوند اهل بیت(ع) را حفظ کرد و اتفاقی که موجب از بین رفتن شأن ایشان باشد وقوع نیافت.
وی ادامه داد: باید دانست که یزدیان هرچند انسان های خبیثی بودند اما ادعای مسلمانی داشته و می دانستند که این اسرا خاندان رسول الله(ص) هستند؛ دوماً ابهت و عظمت اهل بیت(ع) به هر حال آن ها را تحت تأثیر قرار می داد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره صاحب کرامت بودن حضرت زینب(س) و امام زین العابدین(ع) خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در این مورد وجود دارد این است که اگر در طول مسیر حادثه ای از سوی یزیدیان واقع می شد که موجب وهن اهل بیت(ع) بود، قطعاً امام می توانستند با نگاهی آنان را به سنگ تبدیل کنند.
وی گفت: با توجه به این نکته مهم ما در مقتل خوانی هایمان نباید شأن اهل بیت(ع) را پایین بیاوریم؛ مظلومیت بود، اما توأم با قدرت و عظمت اهل بیت(ع).
این کارشناس دینی بیان داشت: وقتی که به یکی از ائمه(ع) جسارت و اهانت می شود به یک نقاشی شیر گفته می شود که "یا اسدالله خذ عدوالله"؛ پس به دلیل وجود این قدرت و توان تصرف که در ائمه اطهار(ع) بوده است می توان به این نتیجه رسید که اگر در طول مسیر به خاندان پیامبر(ص) توهینی می شد چنین پاسخی در جواب به آن داده می شد و حال که چنین موردی در تاریخ ثبت نشده پس توهینی هم در کار نبوده است.
وی در پایان ضمن تأیید اینکه پس از به شهادت رسیدن امام حسین(ع) غارت اهل بیت(ع) اتفاق افتاده است، افزود: این غارت گری وجود داشته و دلیل بر مظلومیت اهل بیت(ع) است؛ اما با وجود این باید در ذکر مصیبت ها و مظلومیت ایشان دقت کرده و جایگاه و شأن آنان را حفظ نماییم تا از وهن اهل بیت(ع) جلوگیری کنیم.