پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
کتاب امر به معروف و نهی از منکر

کتاب «امر به معروف و نهی از منکر بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اثر حجت الاسلام والمسلمین عباس کوثری در ۸۰ صفحه به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «امر به معروف و نهی از منکر بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اثر حجت الاسلام والمسلمین عباس کوثری است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۸۰ صفحه منتشر شد.

پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهره گیری از آموزه های نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و تدوین فرهنگنامه سبک زندگی، کاربردی ترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزه‌های گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.

در میان مدخل های این فرهنگنامه، بعضی از موضوعات از ویژگی های خاص فرهنگی برخوردار است و عموم افراد جامعه به صورت گسترده با آن سروکار دارند. از این رو، به منظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزه‌های دینی مربوط به این گونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، به صورت کتابچه های مستقل نیز در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.

بر همین اساس، در اثر پیش‌رو شاخصه های مربوط به امر به معروف و نهی از منکر در آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تهیه می شود و در اختیار علاقه مندان قرار می‌گیرد.

ساختار اثر

در این اثر، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی و مفهوم شناسی، اهمیت و وجوب امر به معروف و نهی از منکر تبیین شده است که مکلفان امر به معروف و نهی از منکر (عموم مردم، دانشمندان و حکومت) معرفی شده اند.

نویسنده این اثر در ادامه، «شرایط امر به معروف و نهی از منکر» را تبیین می کند که از جمله این شرایط می توان به شناخت، احتمال تأثیر، عدم مفسده، اصرار بر گناه، و آشکاربودن گناه اشاره کرد.

«آداب امر به معروف و نهی از منکر» از دیگر مباحث این اثر است که در این راستا اخلاص، هماهنگی عمل با گفتار، صبر و استقامت، شروع از بستگان، رعایت مقدار فهم و حال افراد، مدارا، پیشنهاد جایگزین و... توصیه شده است.

همچنین، شیوه های این واجب فراموش شده، تبیین و مراتب آن نیز تشریح شده است.

در ادامه نیز به اقدام عملی سیدالشهدا(ع) برای امر به معروف و نهی از منکر اشاره شده و سپس، لزوم تشخیص درست موارد اقدام عملی مورد تأکید قرار گرفته است.

در پایان نیز عوامل ترک امر به معروف و نهی از منکر تشریح شده که این عوامل عبارتند از: ترس، دنیاطلبی، خجالت و کم رویی، عدم آگاهی از پیامدها، و عدم آگاهی از پاداش.

برشی از اثر

* شیوه های امر به معروف و نهی از منکر

از ابعاد مهم امر به معروف و نهی از منکر، شناخت شیوه ها و ابزارهای آن است که لازم است بر اساس مقتضیات زمان آنها را مورد استفاده قرار داد که برخی از آنها عبارتند از: استدلال و منطق، اختصاص بودجه مالی، نامه نگاری، آشکارساختن ترفندها، بیان انتظارات اسوه های فضیلت، موعظه و ترک جلسه.

علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.

علی فقیه اجارودی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha