سه‌شنبه ۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۲
اسماعیلی: قرارگاه صنایع فرهنگی در وزارت ارشاد تشکیل شد | نوری: جوانان گام دومی کشور را متحول کردند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی متون قاجار و پهلوی را باید به عنوان عبرت در مدارس و دانشگاه‌ها بخوانیم تا بدانیم چه طور از پیشرفت غرب یاد می‌کردند و ما را از طی این مسیر ناچار می‌دانستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، هشتمین دوره نمایشگاه ایران‌نوشت، پیش از ظهر سه‌شنبه یکم شهریور ۱۴۰۱ طی مراسمی با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش افتتاح شد. این نمایشگاه از یکم تا هجدهم شهریور از ۱۰ تا ۲۲ در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب، پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

اسماعیلی: قرارگاه صنایع فرهنگی در وزارت ارشاد تشکیل شد

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: استقلال و خودکفایی پیش از آن که مقوله‌ای اقتصادی، صنعتی یا عمرانی باشد، مقوله‌ای فرهنگی است، زیرا به موضوع هویت ملی بر می‌گردد.

وی با اشاره به دوره ۲۰۰ ساله‌ای که با ترویج فرهنگ حقارت و انحطاط تلاش می‌شد ایرانی فاقد ایده و ابتکار و محتاج نگاه به الگوهای بیرونی نمایش داده شود، خاطرنشان کرد: این روند از اوایل دوره قاجار و به ویژه پس از شکست‌هایی که در جنگ‌های ایران و روس رخ داد، وارد فرهنگ ایرانی شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هویت ملی و نظریه‌پردازی وابستگی را قصه‌ای پر غصه توصیف کرد و افزود: هر چقدر این روند جلو رفت، یک جریان به ظاهر تحصیل‌کرده نظریه‌پرداز وابستگی شدند.

وی اضافه کرد: برخی متون قاجار و پهلوی را باید به عنوان عبرت در مدارس و دانشگاه‌ها بخوانیم تا بدانیم چطور از پیشرفت غرب یاد می‌کردند و ما را از طی این مسیر ناچار می‌دانستند.

اسماعیلی با اشاره به ادامه این جریان در جامعه امروز اذعان کرد: فرهنگ ما از قدرت آفرینش و پیشرفت برخوردار است و جدال با کسانی که بر پیروی و وابستگی اصرار دارند، هنوز هم ادامه دارد.

وی امام راحل(ره) را آزاد کننده ملت ایران از غل و زنجیر وابستگی توصیف کرد و گفت: شعار «ما می‌توانیم» با معجزه انقلاب اسلامی به اثبات رسید و با پایداری ۴۴ ساله آن کتاب قطوری از افتخارات بزرگ بر جای گذاشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص جریان ایران‌نوشت خاطرنشان کرد: حوزه نوشت‌افزار یک زنجیره است که باید آن را در مجموعه‌ای از علل پیشینی و پسینی دید و برای خلق شخصیت‌های مورد اقبال کودکان، تلاش کرد.

اسماعیلی به حوزه بازی و پویانمایی اشاره کرد و ادامه داد: در این حوزه‌ها علی‌رغم کارهایی که تا امروز انجام شده، شخصیت‌های محبوب، از ما نیستند.

وی رسیدن به جایگاه مطلوب را وابسته به همکاری مشترک بخش‌های مختلف دولت دانست و تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش، وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سه رکن اساسی برای تغییر وضعیت فعلی هستند.

اسماعیلی اضافه کرد: اطمینان داریم در دوره‌ای کوتاه، کاری که تا این اندازه پیش رفته، به دستاوردهای بیشتری خواهد رسید و از ایده تا دیده، محصولات و فعالیت‌ها را به هم متصل خواهیم کرد.

وی ابراز امیدواری کرد: فیلم، سینما، سریال و پویانمایی و دیگر اجزاء باید پا به پای هم تا حلقه‌های پایانی به پیش روند تا مجموعه‌ای از نمادهای ایرانی را تا صنعتی‌سازی برسانیم و به اقتصاد فرهنگ کمک کنیم.

اسماعیلی به ایجاد قرارگاه صنایع فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در هر بخش و معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد، بخش‌هایی در رابطه با صنایع فرهنگی فعالند و تلاش داریم در خود وزارتخانه، این بخش‌ها به مجموعه‌ای هم‌افزا تبدیل شوند.

وی به روند خودکفایی کاغذ اشاره کرد و گفت: سال‌ آینده شاهد خواهیم بود که در حوزه نشر، مطبوعات و کتاب مدارس، همه نیاز به کاغذ از تولید داخلی تامین خواهد شد.

نوری: ایران‌نوشت حاصل دغدغه جوانان گام دومی است

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش هم در این مراسم با تسلیت شهادت امام زین‌العابدین(ع) خاطرنشان کرد: صحیفه سجادیه زمینه‌ساز تشکیل دانشگاهی بود که امام باقر و امام صادق علیهما السلام تاسیس کردند و فارغ‌التحصیلان آن در جهان شاخص هستند.

وزیر آموزش و پرورش، وجود عبارت‌های هم‌ریشه با «ابداع» و «اختراع» را هدایت‌گر انسان خواند و خاطرنشان کرد: در سالی که به عنوان «تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نامگذاری شده، باید بدانیم که صحیفه سجادیه علاوه بر این که کتابی اخلاقی است، شیعیان را به ابداع و اختراع نیز فرا می‌خواند.

نوری به آغاز هفته دولت اشاره کرد و گفت: شهیدان رجایی و باهنر به عنوان دو معلم به قله‌هایی رسیدند که قابل وصف نیست.

وی امور تربیتی را درختی تناور دانستند و اضافه کرد: این دو بزرگوار پایه‌گذار علوم تربیتی بودند و همین افرادی که در جامعه پیش‌گام هستند و چنین نمایشگاهی ایجاد کرده‌اند، حاصل ابتکار شهیدان رجایی و باهنر هستند.

وزیر آموزش و پرورش شهیدان رجایی و باهنر را پایه‌گذاران دولت مردمی خواند و تصریح کرد: با وجود آن که دولتی مقروض تحویل گرفته شده بود، با عنایت خداوند تبارک و تعالی کارها بسامان شده و نقش‌آفرینی در زمینه‌های مختلف صورت می‌گیرد.

نوری، نمایشگاه ایران‌نوشت را حاصل تلاش جوانان گام دومی و دغدغه‌مندان هویت ملی توصیف کرد و ادامه داد: دشمن با تفنگ نتوانست هویت ملی ایران را از بین ببرد، ولی در وسایل عادی تلاش کرد مظاهر ابتذال غرب را به نمایش بگذارد. بعدها زمانی که مقام معظم رهبری از تعبیر «شبیخون فرهنگی» استفاده کردند، متوجه شدیم اثرات این کار از هزاران کلمه بیشتر است، خصوصا این که در تصاویر متحرک در قالب فیلم، بازی و اسباب‌بازی هم به کشور وارد شده است.

وزیر آموزش و پرورش استفاده از نمادهای ملی و مذهبی برای تولید نوشت‌افزار را ستود و خاطرنشان کرد: امروز ۵۰ درصد تولیدات، ایرانی است، باید تلاش کنیم این میزان را به صد درصد برسانیم تا جوان ایرانی احساس افتخار کند.

وی ادامه داد: تا سال گذشته حدود پنج هزار تن کاغذ در داخل تولید و ۴۰ تا ۴۲ هزار تن از خارج وارد می‌شد، ولی امسال به همت جوانان گام دومی بدون آن که کارخانه‌ای جدید تاسیس شود، ۳۰ هزار تن از نیاز کشور به کاغذ از تولید داخلی تامین شده و قرارداد تامین پنج هزار تن دیگر در حال انعقاد است.

نوری، افزایش اشتغال و جلوگیری از خروج ارز را سیاست دولت دانست و اضافه کرد: وقتی دانش‌آموز ایرانی بداند کاغذی که روی آن می‌نویسد تولید داخلی است، احساس غرور می‌کند.

عبودتیان: به مردم اعتماد شود

سید احمد عبودتیان، مشاور رئیس جمهور در امور مردمی‌سازی هم در این مراسم با بیان این که حرکت تولید نوشت‌افزار ایرانی و اسلامی بیش از یک دهه سابقه دارد تصریح کرد: تجربه ایران‌نوشت نشان داد که چگونه می‌توان یک الگوی درست را اشاعه داد.

مشاور رئیس جمهور در امور مردمی‌سازی عنوان کرد: با فعالیت‌های صورت گرفته در صنعت نوشت‌افزار، در این حوزه ورق برگشت، به همین شکل هم می‌توان ورق را در تمام حوزه‌های فرهنگی دیگر برگرداند.

وی اضافه کرد: اگر به مردم اعتماد شود و به نیروهای خلاق مردمی بها داده شود، می‌توان به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرد.

علامتی: دشمن بر زندگی کودکان ما تمرکز کرده است

حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در سخنانی گفت: خیلی‌ها باور نمی‌کردند این کار به نتیجه برسد، ولی امروز هشتمین نمایشگاه افتتاح پیدا کرده و کیفیت و تنوع محصولات به هیچ وجه با نخستین دوره آن، قابل مقایسه نیست.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دنیای امروز را «دنیای نمادها» توصیف کرد و ادامه داد: سبک زندگی، گرایش‌ها، تمایلات و زندگی کودکان ما را نمادهایی می‌سازند که از طریق شبکه‌های عظیم سرگرمی در قالب پویانمایی، فیلم، کتاب، تولیدات فضای مجازی و مواردی از این دست، به آنان معرفی می‌شوند.

وی با بیان این که استکبار تمام تلاش خود را برای نهادینه کردن ضد ارزش‌های خود در زندگی کودکان ما تمرکز کرده است، تصریح کرد: راهکار اصلی ما در برابر این وضعیت توجه به صنایع فرهنگی و تولید فاخر ایرانی اسلامی است.

علامتی خاطرنشان کرد: مجمع ایران‌نوشت در حوزه نوشت‌افزار به خوبی وظیفه تولیدات را انجام داده و موفق شده است مدال افتخاری از مقام معظم رهبری دریافت کند، وظیفه ماست که این کار را در سایر حوزه‌ها به انجام برساند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha