به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری حوزه، هفتمین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری از طرف سازمان جوانان حقوق بشر و مرکز حقوق بشر آمریکای لاتین به میزبانی ونزوئلا در شهر کاراکاس برگزار شد.
در این نشست اساتید دانشگاه و شخصیت های برجسته بین المللی به تبادل نظر و گفت و گو پرداختند.
در ابتدای این نشست آقای دکتر رامون آلبرتو مدرو اسکالانته استاد دانشگاه و مدیرکل ترویج و انتشار دانشگاه دولتی بولیواری ونزوئلا برگزاری این نشست را فرصت مغتنمی جهت همکاری های دو جانبه و بیشتر بین سازمان جوانان حقوق بشر و مرکز حقوق بشر امریکای لاتین توصیف کرد. وی در این ارتباط گفت که باید در اقصی نقاط جهان جبهه ای واحد در مقابل آمریکا و جنایات آن تشکیل شود چرا که چهره وحشی و جانی آمریکا برای همه بشریت ثابت شده است.
معاون سابق دانشجویی دانشگاه کاتولیک سانتا روزا با اشاره به ظلم آمریکا به مردم ونزوئلا گفت که با توجه به موقعیت استراتژیک کشور ونزوئلا، آمریکا به ثروت معدنی و به نیروی انسانی این کشور طمع دارد اما توطئه های آمریکایی علیه مردم این کشور با شکست مواجه شده است.
دومین سخنران این نشست آقای آنجل رافائل تورتولرو لیال، استاد دانشگاه، تحلیلگر مسائل بینالملل و سفیر سابق ونزوئلا در فلسطین و قبرس بود.
آقای رافائل تورتولرو در ابتدای سخنانش با اشاره به معرفی خودش به عنوان آخرین سفیر ونزوئلا در اسرائیل گفت: من رئیس آخرین هیئت ونزوئلا در اسرائیل بودم و همچنین اولین کسی بودم که دفتر امور دیپلماتیک را در فلسطین افتتاح کردم
ایشان با اشاره به این موضوع گفت: برای رئیس جمهوری با شاخصههای هوگو چاوز و ملت و دولت ونزوئلا ادامه ارتباط با کشوری که زنان، کودکان، پیر و جوان را به صورت بزدلانهای میکشد سخت و غیرممکن است.
سخنران پایانی این نشست امین انصاری دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر از ایران بود که به عنوان میهمان ویژه در ونزوئلا حضور داشت.
انصاری در این نشست ضمن تشکر از عوامل و مجموعه های همکار که تلاش و پشتیبانی کردند که این نشست به خوبی برگزار گردد به ریشه واژه حقوق بشر آمریکایی و نامگذاری هفته ای به نام حقوق بشر امریکایی توسط مقام معظم رهبری پرداخت.
دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار با کارگزاران نظام، در ارزیابی عملکرد سازمان ملل و تأکید بر لزوم پیگیری چند پرونده مهم از جنایات حقوق بشری امریکا، به چند مورد مشخص از جمله زندان گوانتانامو اشاره کردند.
انصاری گفت: هنگامی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تاریخ سی ژانویه ۲۰۱۸ (ده بهمن۱۳۹۶) در سخنرانی سالانه خود در کنگره آمریکا تصمیم خود برای ادامه فعالیت زندان گوانتانامو اعلام کرد، نشان داد که حقوق بشر آمریکائی کماکان ادامه خواهد یافت.
انصاری گفت: در پی حملات انتحاری ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در نیویورک، دولت آمریکا در دوران ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش، بازداشتگاهی مخوف را در پایگاه دریائی خلیج گوانتانامو ایجاد کرد تا کسانی که در ارتباط با اقدامات تروریستی در نقاط مختلف جهان بازداشت میشوند، در این محل زندانی گردند. ایالات متحده آمریکا ، زندانیان گوانتانامو را ، دشمنان متخاصم خواند. این اصطلاح اصولاً در سیستم حقوقی ایالات متحده آمریکا، به افرادی اطلاق میشد که بدون اینکه کشورشان با آمریکا رسماً در حال جنگ باشد، به اقدام مسلحانه علیه منافع ایالات متحده مبادرت کرده اند. این افراد چون دارای تابعیت آمریکایی نبوده و در حوزه قضایی این کشور قرار ندارند، مشمول حقوق بازداشت شدگان در قوانین آمریکا نمی شوند. به عبارت دیگر به این افراد تفهیم اتهام نمی شود، دسترسی به وکیل مدافع ندارند و مراحل متعارف بازجویی برای آنان رعایت نمی گردد. این زندانیان اگرچه خارجی بوده و تابعیت آمریکائی ندارند اما از حقوق اسیران جنگی هم برخوردار نمی باشند. برای این افراد اعمال هرگونه شکنجه مجاز می باشد، حق ملاقات یا نامه نگاری با نزدیکان خود را ندارند، شرایط زیستی و تغذیه مناسب ندارند و از هرگونه امتیاز حقوق بشری برخوردار نیستند.
دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر گفت: اگرچه اخبار این زندان با سانسور خبری شدید همراه است اما سخنان برخی از افراد آزاد شده از گوانتانامو، بیانگر شرایط سخت و نقض آشکار حقوق بشر در این زندان می باشد.
دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر افزود: در تاریخ ۲۲ ژانویه ۲۰۰۹ میلادی، باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، در دومین روز ورودش به کاخ سفید فرمان تعطیل شدن بازداشتگاه گوانتانامو و همچنین زندانهای مخفی سازمان سیا را صادر کرد، اما هیچ گاه این دستور اوباما محقق نشد و این زندان مخوف همچنان به کار خود ادامه داد.