پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام

حوزه/ آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه صدها مسئله جدید که زندگی امروز با آنها عجین است، وجود دارد که پاسخ آن از حوزه علمیه خواسته می شود، گفت: این طور نیست که علما و حوزه های علمیه در مسائل مختلف فقط به فرض های متعدد ورود داشته اند بلکه مباحث گوناگونی مانند پول، تورم، بورس، بانک، شخصیت حقوقی و... می بایست عالمانه و مدققانه بحث و احکام آن عرضه شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت الله صادق آملی لاریجانی شب گذشته در نشست صمیمی تعدادی از اساتید و مدیران مدارس علمیه مشهد در محل مدرسه علمیه عالی نواب مشهد ابراز کرد: هر روز نیاز به پاسخگویی از سوی حوزه های علمیه بیشتر احساس می‌شود. اکنون که بساط حوزه، جهاد، ازخود گذشتگی و ایثار است، کاری کنیم که نیازهای نظام مقدس جمهوری اسلامی هم که با خون شهدا آبیاری شده و با تلاش عظیم امام راحل و مقام معظم رهبری و مردم به جای کنونی رسیده است، پاسخ داده شود.

وی با اشاره به اینکه باید فقه جواهری مدنظر امام راحل را بر اساس اقتضائات زمان خودش دنبال کنیم، اظهار کرد: می بایست مباحث فقهی، اصولی، تفسیری و... را با دقت، کمال تبع و حوصله پیش برد و به نیازها و ضرورت ها توجه داشت.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه صدها مسئله جدید که زندگی امروز با آنها عجین است، وجود دارد که پاسخ آن از حوزه علمیه خواسته می شود، گفت: این طور نیست که علما و حوزه های علمیه در مسائل مختلف فقط به فرض های متعدد ورود داشته اند بلکه مباحث گوناگونی مانند پول، تورم، بورس، بانک، شخصیت حقوقی و... می بایست عالمانه و مدققانه بحث و احکام آن عرضه شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: حوزه های علمیه جای اصلی طرح مباحث مورد نیاز نهادهای نظام اسلامی هستند و باید به این نظامی که با تقدیم شهدا و جهاد عظیم مردم نیاز خود را بیان می کند، پاسخگو باشند و قدر این نعمت را بدانند.

آیت الله آملی لاریجانی از نظام اسلامی و بنیان آن بر اساس توحید، وحی، امامت، معاد و اجتهاد مستمر و... که در دنیای کنونی به لحاظ فلسفه سیاسی یکتاست، گفت و بر پاسخ گویی حوزه های علمیه به نیازها در عرصه تحقیق های فقهی و مجریان و فقهایی با توجه به لزوم آشنایی به جریان های روز و نظام و حکومت، تاکید مجدد داشت و یادآور شد که فقط با اصل برائت و استصحاب نمی توان کشور را مدیریت کرد.

وی به نیاز نظام اسلامی در بخش های مختلف اجرایی برای حضور مجتهدانی با ویژگی هایی همچون روشن بودن، فهم حکومت، شناخت جریان های سیاسی و واقف بودن به مسائل اشاره و تصریح کرد: خداوند متعال نعمتی را برای این ملت قرار داده که با هزینه ای کلان از خون شهیدان و جهاد ایثارگران حاصل شده است؛ باید آن را قدر دانست به ویژه اینکه شخصی فقیه، عالم، متقی و بصیر به جریان ها در مقام رهبری حضور دارد.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به حساسیت مقام معظم رهبری نسبت به اجرای احکام فقهی، ابراز کرد: معظم له با تیزبینی، تقوای بالا و تجربه های مستمر بیش از ۶۰ سال در راه انقلاب، جهاد و مقاومت در برابر سلطه گران، حضور داشته اند که این امر جز با تأییدهای الهی محقق نمی شود.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی و نیز تحریم هایی که از سوی دشمنان برضد نظام اسلامی روی داده است، تاکید کرد: باید قدر این نظام را دانست و همه تلاش کنیم تا این کشور از گردنه ها به سلامت عبور کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز امیدواری کرد که این مشکلات با پیشگامی مدیرانی جهادی برطرف شود و همچنین کسانی که کوتاهی می کنند، متنبه و آگاه شوند.

وی از اهمیت تحول در علوم حوزوی گفت و آن را لازم دانست و ابراز کرد: بسیاری از مسائل علم اصول چون برجسته نشده اند، مغفول یا گاهی به طور کوتاه مورد بحث قرار گرفته؛ به طور مثال ماهیت حکم در علم اصول به طور مستقل بحث نشده اما ده ها بار به آن مراجعه شده است؛ مانند خروج از ابتلا، ضد، اجتماع امر و نهی و... بحث می شود، اما درباره ماهیت آن مطلبی یکجا و مستقل بیان نشده است در حالی که مباحث مهمی دارد.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به برخی مباحث اصولی و اقوال گوناگون در آن، خاطر نشان کرد: یکی از راه ها، در هم تنیده شدن مبادی و مسائل است.

وی از توجه استادان حوزه خراسان به امور روز ابراز خرسندی کرد و در ادامه به نیاز نهادهای حکومتی به پاسخگویی از سوی حوزه های علمیه اشاره و ابراز کرد: میراث بسیار عظیمی از کار بزرگان حوزه های علمیه در طول تاریخ به جا گذاشته شده و هرچند امروز همانند گذشته، وضع معیشت طلاب و روحانیون دشوار است و نباید توقعات غیرمنطقی داشت ولی با این وجود چهره های نورانی، متعبد و خداجو کار پژوهشی می کنند تا پیام حق تعالی، رسول الله(ص) و اولیای الهی را به مردم برسانند و این بزرگترین جهاد است.

در این نشست حجت الاسلام و المسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان گزارشی از فعالیت های مختلف این حوزه ارائه کرد و دو تن از اساتید دروس خارج و از معاونان علمی و فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان به بیان نکته نظرها و گزارش عملکردها پرداختند.

انتهای پیام/۳۱۳/۲۵

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • کارشناس IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    0 0
    دین برای پاسخ به سوالات ماورایی از جمله چیستی و چرایی مرگ و زندگی به وجود آمده است. تنزل به سیاست و اقتصاد و صنعت و ...، دین را مایۀ مضحکه ساخته و یک توهم تاریخی بر شما آخوندها حاکم است که باید پاسخ تمام سوالها از طریق دین داده شود. این کار امکان ندارد، همه‌جای جهان تجربه شده و 44 سال تجربه برای ما هم کافی است.