دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
حجت الاسلام محمد علی شمالی

حوزه/ نشست «ولایت و ابعاد اجتماعی آن» با سخنرانی ویدئویی حجت‌الاسلام والمسلمین شمالی ویژه دانش آموختگان جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها در پاکستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست «ولایت و ابعاد اجتماعی آن» در نخستین روز سومین گردهمایی منطقه ای دانش آموختگان بین الملل جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها در پاکستان برگزار شد.

بر اساس این گزارش: در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد علی شمالی به صورت ویدئوکنفرانس حضور یافت و به واکاوی ابعاد ولایت اجتماعی پرداخت.

مدیر مؤسسه بین المللی مطالعات اسلامی با بیان اینکه ولایت دارای سه رکن معرفت، محبت و اطاعت است، اظهار داشت: ولایت رابطه ای میان افراد است که اهداف مشترکی را دنبال می‌کنند، تقسیم کار و سلسله مراتب دارند. ولایت یک رابطه مبتنی بر مقصد مشترک و همکاری سازمانی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شمالی افزود: در ولایت رحمانی، هم خدا بدان تعلق دارد هم رسول خدا هم امام و هم مؤمنان؛ همه ولی هم هستند، همه تعلق به این گروه دارند و اهداف مشترکی را دنبال می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: چینش سلسله مراتب معرفت به صورت چینش طولی یا عرضی می‌تواند باشد. خدا ولیّ مؤمنان است و مؤمنان واقعی اولیاء الله هستند؛ مؤمنان هم نسبت به هم ولایت دارند.

رئیس مؤسسه بین المللی رسالت با بیان اینکه در مورد معرفت و محبت، طرفینی بودن واضح است، گفت: درباره اطاعت نیز همین مسئله صدق می‌کند که دلیل آن روایتی از پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم است که خداوند می‌فرماید: «مُطِیعُ مَنْ أَطَاعَنِی وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِی؛ مطیع کسی هستم که از من اطاعت نماید، و آمرزنده کسی هستم که از من آمرزش بطلبد».

حجت‌الاسلام والمسلمین شمالی بیان داشت: اطاعت بر اساس محبت است، خداوند آنقدر محبت دارد که اگر ما اهل تقوا باشیم، خدا هم خواسته ما را برآورده می‌کند.

وی به فرازهایی از زیارت عاشورا و دعای ندبه و برخی احادیث در این باره اشاره کرد و افزود: در دعای ندبه می‌خوانیم: «هَلْ مِنْ مُعِینٍ فَأُطِیلَ مَعَهُ الْعَوِیلَ وَ الْبُکَاءَ؛ آیا کمک کننده‌ای هست که همراه او به مدت طولانی داد بزنم و با صدای بلند گریه کنم و اشک بریزم؟»؛ گریه کردن امری شخصی است، اما وقتی به بعد اجتماعی آن نگاه شود متفاوت است.

برگزاری نشست «ولایت و ابعاد اجتماعی آن» ویژه دانش‌آموختگان جامعةالزهرا (س) در پاکستان

رئیس مؤسسه بین المللی رسالت تصریح کرد: هر فردی می‌تواند در مکان کوچکی روضه بگیرد، اما مجلسی که همه در آن مشارکت دارند و جمع برای اهل‌بیت علیهم‌السلام گریه کنند، خیلی بهتر است. پس برای گریه هم باید دنبال یاور باشیم تا با هم گریه کنیم، چرا که «یدالله مع الجماعة»؛ هر کدام از شما تک تک فعالیت کنید و به هم کار نداشته باشید فرق می‌کند تا با هم به‌صورت همدل و گروهی فعالیت کنید.

حجت‌الاسلام والمسلمین شمالی با بیان اینکه در جلوت و خلوت با هم ارتباط داشته باشیم، گفت: فقط دیدار در جمع مسجد و حسینیه و مکان‌های عمومی کفایت نمی‌کند، بلکه باید در خلوت خانواده هم همدیگر را ملاقات کنیم.

وی با اشاره به فرازهای «هَلْ مِنْ جَزُوعٍ فَأُسَاعِدَ جَزَعَهُ إِذَا خَلَا، هَلْ قَذِیَتْ عَیْنٌ فَسَاعَدَتْهَا عَیْنِی عَلَی الْقَذَی؛ آیا بی‌تاب و جزع کننده‌ای هست که او را در بی‌تابی و جزعش هنگامی که در خلوت و تنهایی قرار می‌گیرد، یاری کنم؟ آیا خار در چشمی هست که چشمم او را بر این درد و ناراحتی فرو رفتن خار در چشم یاری نماید؟» در دعای ندبه، عنوان کرد: در این فرازها یک بار درخواست یاری و دوبار پیشنهاد نصرت و همکاری هست که نشان می‌دهد آمادگی کمک بیشتر و درخواست کمتر، نشانه سلامت و ولایت است.

مدیر مؤسسه بین المللی مطالعات اسلامی در پایان به روایتی از پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم که درباره صفات مؤمن فرمودند: «قلیلُ المؤونةِ، کثیر المَعونةِ»، تصریح کرد: کم توقع و کم هزینه بودن خیلی کمک‌کننده است و این همان ولایت پذیری است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha