سه‌شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۲
شادی نباید بهانه‌ای برای زیر پا گذاشتن قوانین باشد

حوزه/ تولیت حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها با تأکید بر اینکه شادی و نشاط نباید بهانه‌ای برای زیر پا گذاشتن قوانین باشد، گفت: شادی حلال همیشه مورد تاکید اهل‌بیت(ع) بوده است اما شادی و نشاط صرفا ظاهری نیست، بلکه شادی و نشاط باید واقعیت داشته و باطنی باشد که از جمله نمونه‌های این شادی مسافرت، زیارت و صله رحم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید محمد سعیدی در مراسم تحویل سال جدید که با حضور پرشور زائرانی از نقاط مختلف ایران در حرم مطهر کریمه اهل‌بیت(س) برگزار شد، با اشاره به روایتی از امام علی(ع)، « کُلَّ یَومٍ لَا یُعصَیَ اللهُ تَعالَی فِیهِ فَهُوَ یَومُ عِیدٍ» اظهار کرد: هر روزی که در آن معصیت خدا نشود و گناهی انجام نگیرد آن روز عید است.

وی با بیان اینکه نوروز آغاز تحول بنیادی در زندگی انسان همراه با بهار طبیعت است، اضافه کرد: ملت ایران هنرمندانه این تحول طبیعی و معنوی را از قرآن کریم و روایات معصومین(ع) وام گرفته‌اند و در دعای اول سال چنین زمزمه می‌کنند: « یا مقلب القلوب و الابصار؛ یا مدبر اللیل و النهار؛ یا محول الحول و الاحوال؛ حول حالنا الی احسن الحال».

تولیت حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها خاطرنشان کرد: در لحظات آغاز سال جدید و پایان سال گذشته باید به حساب‌های شخصی، اجتماعی، سیاسی، اعتقادی، فکری و فرهنگی خود رسیدگی کنیم و وضعیت رابطه خود با همسایگان و ارحام را مورد بررسی قرار دهیم که این محاسبه یکی از کارهای جدّی و مهم در هنگام تحویل سال است.

وی ادامه داد: قبل از اینکه دیگران و در جای دیگری عملکرد ما حسابرسی شود ما زودتر باید به سراغ حساب خود برویم و وضعیت آینده خود را مشخص و کسری‌ها را جبران کنیم.

امام جمعه قم اضافه کرد: امام موسی کاظم علیه‌السلام در روایتی می‌فرمایند«لیس منا من لم یحاسب نفسه فی کل یوم فان عمل حسنا استزاده الله و ان عمل سیئا استغفرالله منه و تاب الیه»، از ما نیست کسی که نفس خود را هر روز محاسبه نکند، پس اگر عمل نیکی کرده از خدای تعالی افزایش آن را طلبد و اگر عمل بدی کرده از خداوند طلب مغفرت و توبه کند.

وی تصریح کرد: برخی از افراد برای دیگران قاضی هستند و آن‌ها را قضاوت می‌کنند ولی برای خود مدافع هستند و از عملکرد خود فقط دفاع می‌کنند درحالی‌که این موضوع باید بالعکس باشد، در فرهنگ اسلامی ما تأکید شده است که ما باید خود را قضاوت کنیم اما نسبت به رفتار دیگران مدافع باشیم؛ در روایت آمده است که همیشه کار برادران و خواهران ایمانی خود را به بهترین وجه برداشت کنیم.

آیت‌الله سعیدی با تأکید بر اینکه شادی حلال همیشه مورد تاکید اهل‌بیت(ع) بوده است، مطرح کرد: شادی و نشاط صرفا ظاهری نیست بلکه شادی و نشاط باید واقعیت داشته باشد تا بر اساس آن واقعیت به انسان نشاط دست دهد.

وی افزود: امام موسی بن جعفر(ع) در روایتی فرمودند اوقات خود را به چهار قسمت تقسیم کنید، ساعاتی را برای امرار معاش و ساعاتی را برای عبادت اختصاص دهید و ساعاتی را با برادرانی بگذرانید که عیوب شما را بگویند و ساعاتی را هم به لذت‌های حلال اختصاص دهید که برای شما نیرو تولید کند که با این لذت‌های حلال سه کار دیگر را می‌توان انجام داد.

امام جمعه قم با تاکید بر اینکه مسافرت، زیارت، صله رحم از جمله نمونه‌های شادی‌آور است، گفت: امام هفتم(ع) توصیه کرده‌اند که باید مراقب باشیم تا شادی‌های ما با معصیت آلوده نشود.

وی با بیان اینکه شادی و نشاط نباید بهانه‌ای برای زیر پا گذاشتن قوانین باشد، تصریح کرد: عده زیادی طی چند روز گذشته که روزهای شادی مردم است جان خود را از دست داده‌اند، متاسفانه رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی موجب عزادار شدن بسیاری شده است. افرادی که بی احتیاطی می‌کنند هم مدیون و پاسخگوی جان خود هستند هم مدیون جان کسانی که در ماشین نشسته‌اند، همسفران هم باید به رانندگان تذکر دهند تا در اثر بی‌احتیاطی و بی‌دقتی شادی‌ها از بین نرود.

آیت‌الله سعیدی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش هزاران نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌اند، گفت: امیدواریم امسال با همت مسئولان و نیروهای امداد و همکاری مردم شاهد کاهش تلفات ناشی از تصادفات رانندگی باشیم.

وی اضافه کرد: در ایام متعلق به ماه شعبان و در آستانه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۲ هستیم و دعاهای مؤمنین به اجابت نزدیک است و همه باید در این لحظات برای ظهور امام زمان(عج) دست بر دعا برداریم.

امام جمعه قم خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی هر ساله در سخنرانی نوروز خود سیاست‌های مهم کشور را مطرح می‌کنند که دولت، مجلس، قوه قضاییه و همه مسئولان کشور باید نسبت به فرامین ایشان متعهد شوند تا اهداف نظام با استفاده از همه ظرفیت‌ها محقق شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۸
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • . IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
    احسنتم
  • شادی حقیقی IR ۱۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
    شادی حقیقی در پی قرب به خدا حاصل می شود نه بعد و گناه
  • تلازم نیست IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
    البته هر شادی حلالی را نمی توان گفت مورد تاکید اهل بیت علیهم السلام بوده است مثلا کف زدن فی نفسه حرام نیست اما سیره معصوم علیهم السلام رغبت به آن را نشان نمی دهد
  • انحراف IR ۱۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
    صدا و سیما شادی را به انحراف برده است
  • نمونه IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۲
    از بهترین شادیهای حقیقی کارهای جهادی است هم خود جهادگران مسرت و شادیشان حقیقی است هم شادی حقیقی به دیگران اهداء می کنند.
  • جهات IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۲
    پخش فعالیتهای گروههای جهادی هم جوانان دیگر را به چنین فعالیت هایی تشویق می کند و هم اوقات مردم را پر بار می کند و هم امیدها را با نشان دادن برطرف شدن مشکل بخشی از مردم افزایش می دهد.
  • رضا IR ۰۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۳
    شادی جیب پر میخواهد که ما نداریم
    • . IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۴
      ای بسا پرپولهایی که شاد نیستند. شادی پولی شادی پفکی هست.