به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده، رئیس هیئت مدیره مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی طی سخنانی در این نشست که به صورت حضوری و برخط با حضور تیم های متعدد استهلال در استان های کشور برگزار شد، اظهار کرد: مهم آن است که با وجود همه نقدها و حرفها ما به وظیفه خود عمل کنیم و وظیفه عموم مردم تعیین شود و این کاستیها هم که به ضرر اعتقادات برخی از جوانها است و جلوه نامناسبی درست میکند، برطرف شود.
وی افزود: وقت در تمام اعمال عبادی ما جز برخی اثرگذار است، زیرا با اندک تاخیری ممکن است عمل عبادی فرد باطل باشد، لذا برخی با استناد به آیات ۱۸۳ بقره به بعد برخی حکم به لزوم استهلال دادهاند و البته در حج اهمیت این مسئله بیش از ماه رمضان است ولی عنایت مردم به ماه مبارک رمضان توجه بیشتری به بحث استهلال طلب میکند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ستاد استهلال در سالهای اخیر با حضور گروههای متعدد رصدی و جلسات فراوان با اخترشناسان کار را دنبال کرده است، ولی چون دفاتر مراجع تقلید هم در جریان امر قرار بگیرند خدمت نمایندگان ایشان هم هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین فلاحزاده بیان کرد: چند سال قبل همایشی از سوی مؤسسه موضوعشناسی با موضوع راههای ثبوت هلال و استهلال با حضور اخترشناسان برتر کشور در قم برگزار شد و فوایدی داشت و یکی از این افراد گفت اگر ما هیچ کاری جز این نکرده باشیم که در درون حوزه سخنانمان را منعکس کرده باشیم کار بزرگی رخ داده است. به هر حال این زمینه باز شد تا اخترشناسان سخنانشان را به حوزه منتقل کنند و ملاکات شرع را هم بدانند و بشنوند.
وی اظهار کرد: دو سال قبل ابتدا یک جلسه توجیهی با عنایت ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب تشکیل شد که یکی از آقایان مطلع، پیامدها و آسیبهای اعلان عید در روزهای متعدد را مورد بحث قرار دادند، زیرا گاهی تا چهار روز اختلاف در عید در کشورهای اسلامی هم داشتهایم.
استاد حوزه علمیه قم افزود: در این جلسه مقرر شد تا مباحث علمی مربوط به استهلال در حوزه علمیه در قالب کرسی و نشستهای علمی انجام شود. همچنین چنین جلساتی با حضور نمایندگان دفاتر مراجع برگزار و در رسانههای عمومی هم برای مردم توضیح داده شود که اگر تفاوت نظر بین فقها وجود دارد به خاطر مبانی فقهی مختلف فقها است که البته بحث اطلاعرسانی عمومی آن بر زمین مانده است.
رئیس هیئت مدیره مؤسسه موضوعشناسی احکام دینی گفت: مقام معظم رهبری هم گزارش این جلسات را از ما خواستند همچنین در سال گذشته برخی از آقایان که نظرات متفاوتی نسبت به راههای ثبوت دارند دعوت شدند و دو نشست برگزار کردیم و امیدواریم این مباحث بدون دغدغه و بدون حمل بر مسائل سیاسی و جناحی در حوزه مطرح باشد که تاکنون حکم حاکم و رؤیت با ابزار جدید را در دو نشست مورد بحث و بررسی قرار دادیم.
حجت الاسلام والمسلمین فلاحزاده با بیان اینکه رؤیت هلال ماه مبارک رمضان امسال قدری دشوار ولی باز براساس پیشبینی گروههای رصدی این احتمال در شرق کشور بیشتر بود، اظهار کرد: در پایان ماه مبارک رمضان هم از نمایندگان مراجع درخواست داریم تا این جلسه برگزار شود و قدری از دغدغههای مردم را کمتر کنیم، گرچه در نهایت هر کاری هم کنیم حرف و حدیث به دنبال آن خواهد بود، ولی مهم آن است که ما به وظیفه خود عمل کنیم و وظیفه عموم مردم تعیین شود و این کاستیها هم که به ضرر اعتقادات برخی از جوانها و مردم است و جلوه نامناسبی درست میکند، برطرف شود.
بحث بیماری و روزهداری
رئیس هیئت مدیره مؤسسه موضوعشناسی احکام دینی تصریح کرد: بنابر رسالت ذاتی مؤسسه موضوعشناسی یکی از مباحثی که قرار شد کار شود بحث بیماری و روزهداری است، زیرا برخی افراد با اندک بیماری و راهنمایی نادرست برخی از پزشکان با اینکه میتوانستند روزه بگیرند نمیگرفتند، در جلسه با فرهنگستان علوم پزشکی در ابتدای بیماری کرونا داشتیم نتیجه این شد که خیلی از افراد باید روزه بگیرند زیرا در آن موقع این توهم وجود داشت که در شرایط کرونا نباید روزه گرفته شود.
وی افزود: در همانجا در جلسه مطرح کردیم که فرهنگستان، ده بیماری را که برای روزهداری مضر نیست به مردم و پزشکان اعلام کنند تا پزشکان اشتباها راهنمایی نکنند و مکلفین هم وظیفه خود را بدانند زیرا حتی برخی انواع بیماریهای قلبی هم میتوانند روزه بگیرند.
حجت الاسلام والمسلمین فلاحزاده اضافه کرد: در جلسه اخیری که با فرهنگستان داشتیم بیش از ۹۰ بیماری با جزئیات از سوی پزشکان متخصص در بحث مرتبط با روزه مورد اشاره قرار گرفته است و بنا بر این شد که بررسی خود را انجام دهند و جلسه آخر که حدود یک ماه قبل بود به این نتیجه رسید که فهرستی از بیماریها که روزه گرفتن با وجود آن مشکلی ایجاد نمیشود، اعلام شود و اتفاقا فهرست بلندبالایی هم هست و البته چند بیماری هم مشخص شد که روزهداری برای آن مضر است و البته در اینجا هم باز بر عهده خود فرد گذاشته شد تا اگر باز بیماری ضرری ندارد فرد روزه بگیرد.
۳۱۳/۱۷
نظر شما