به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه نماز جمعه ۲۵ فروردین در مصلی قدس قم بیان کرد: از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که اگر مردم میدانستند که چه خبرها در ماه رمضان است آرزو میکردند که همه سال، رمضان باشد.
وی ادامه داد: رمضان از ظرفیتی برخوردار است که ثواب اعمال نیک را مضاعف میکند، به طوری که قرائت یک آیه برابر با قرائت همه قرآن است. آنقدر ظرف ماه رمضان پر فروغ است که اعمال عادی نیز دارای ثواب میشود و حتی نفس کشیدن تسبیح و خواب نیز عبادت محسوب میشود.
مدیر حوزه های علمیه افزود: ماه رمضان یک مکتب اجتماعی و مدرسه ساختن جامعه است و در پرتو رمضان انسانها تربیت میشوند و جامعه ساخته میشود. در پرتو رمضان جامعه بیداری معنوی و حیات ملکوتی پیدا می کند.باید تلاش کنیم که درسهای رمضان در طول سال استمرار پیدا کند. رمضان باید ما را برای رسالتهای الهی آماده کند.
خطیب جمعه قم عنوان کرد: رمضان را فقط از نظر فردی نگاه نکنید،روح و فرهنگ رمضان باید خانه های ما را روشن کند، رمضان یک مکتب تربیتی است و کودکان و نوجوانان ما را باید در پرتو خود بسازد. پدران و مادران وظیفه دارند فرهنگ تربیتی رمضان را جلوه تر کنند. ما وظیفه داریم که همه جامعه ما در شعاع رمضان نورانی شود.
وی با اشاره به اینکه دعای ۴۴ صحیفه سجادیه استقبال از ماه رمضان و دعا ۴۵ وداع با ماه رمضان است، اظهار کرد: امام سجاد (ع) در این دعا میفرماید: خداوندا رمضان را چون نعمتی ویژه و ارمغانی ممتاز برای برگزیدی و ما را به اعمالی در آن فرمان دادی و ما به آن گردن نهادیم. این ماه پر فروغ بر جان ما تابید، رای رمضان دوستی مهربان و پر سود بود. جان ما را لبریز از احسان خود کرد. اینک این خورشید تابان در حال افول است و در آستانه آن است که ما را در فراق خود بنشاند، برای ما این هجران، غمبار وحشت افزا است.
آیتالله اعرافی در خطبه دوم ضمن تشکر از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس بیان کرد: شما مردم حماسهای نو آفریدید. باید از شما سپاسگزاری کرد. شما با حضور خود بار دیگر نشان دادید که با همه سختیها، ملت ما و امت اسلام بیدار و هوشیار است.
وی در رابطه با زیست ایمانی اظهار کرد: نگاه اسلام به زن، نگاهی متفاوت از غرب متحجران است، نگاه اسلام ناب در قرائت انقلاب اسلامی، نگاهی پیشرفته، متعالی و سازگار با همه زوایای شخصیتی زن و مصالح جامعه، زن و خانواده است.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: نگاه اسلام به زن و خانه، نگاهی است که هم مصلحت زن، هم مصالح خانه، هم مصالح جامعه، هم مصالح دنیوی و مادی و هم تعالی شکوفایی معنوی در آن دیده شده است.
وی افزود: به تعبیر رهبر معظم انقلاب ما از غرب مطالبه داریم که زن در نگاه ناروای غربی ابزار شهوترانی میشود، ما به یک نگاه متعالی معتقد هستیم. در منطق اسلام زن جایگاه بزرگ دارد، هم نقشی در خانه دارد و هم نقش بزرگی در جامعه دارد. در پرتو انقلاب اسلامی این الگو جلوه گر شد.
خطیب جمعه قم گفت: در انقلاب اسلامی سواد زنان پوشش ۹۰ درصد پیدا کرد و درهای دانشگاه ها و حوزه های علمیه به روی آنان گشوده شد. امروز ۶۰ درصد جامعه دانشگاهی زن هستند، بیش از ۱۰ هزار عضو هیئت علمی دارند. نقش اجتماعی آنها در پرتو انقلاب اسلامی زنده شد؛ زنان و دختران ما پدید آورنده انقلاب اسلامی و مبشران راه نو برای بشریت بودند.
وی بیان کرد: ما مدعی هستیم که نگاه غرب به زن نگاهی ناصواب است و همانگونه نگاههای متحجرانه را قبول ندایم. زن اجتماعی، سیاسی و نقش آفرین است. کانون مهر خانه و راهبر حرکت های ارزشی و اصیل جامعه است.
وی عنوان کرد: حجاب نمادی از زیست ایمانی و هویت ایرانی و انقلابی است. حجاب پرچم شرافت و افتخار زن ایرانی است حجاب یک ارزش آسمانی الهی است، حجاب محدودیتی کوچک برای آزادی های بزرگ است و زنان خود این را در انقلاب اسلامی فهمیدند.
مدیر حوزههای علمیه اضافه کرد: در جنگ ترکیبی دشمن زن مورد هدف قرار گرفته است. دشمن دنبال میکند که یا حجاب را کنار بزنیم یا دچار دو قطبی و درگیری شویم. زنان قهرمان ما پیشگام حل مشکل هستند.
وی بیان کرد: در ترویج تحکیم حجاب همه ما وظیفه داریم. نباید وظیفه را به یکدیگر ارجاع دهیم. هم باید دستگاههای فرهنگی اقدامات ایجابی کنند، هم امر به معروف به روش صحیح در جامعه انجام شود، هم دولت و مسئولان، زیر ساختهای یک زندگی اسلامی را تامین کنند و دستگاههای مسئول در اجرای قانون مطابق ضوابط عمل کنند.
امام جمعه قم ادامه داد: فلسطین یک قصه اسلامی، انسانی و ملی است. انسانی چون در غصب فلسطین همه بشریت موجب هجوم قرار گرفته است حق انسان ها زیر پا گذاشته است. اسلامی است به خاطر مسجد الاقصی و مسلمانانی که از سرزمین شان رانده شدند. برای همه کشورهای منطقه ملی است؛ زیرا اگر افسار رژیم غاصب گرفته نشود مانند گرگ هار به همه ملتهای منطقه هجوم خواهد برد
وی اظهار کرد: یا انتخابات بین مردم اصیل فلسطین و تعیین حکومت توسط آنان برگزار شود یا اینکه راه ما راه مقاومت و جهاد برای آزادی فلسطین است.
آیت الله اعرافی خطاب به دولتهای منطقه و اسلامی گفت: روابط خود را با اسرائیل در همه سطوح قطع کنید، پرونده عادی سازی را کنار بگذارید، از ملت فلسطین در مجامع جهانی دفاع کنید. یهودیهای اسرائیل میخواهند مهاجرت کنند کمک به بازگشت و وطن هایشان انجام شود.
۶۲/۳۱۳