به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایینژاد به مناسبت ۱۲اردیبهشت ماه، روز گرامیداشت مقام والای معلم که همزمان با سالروز شهادت شهید مطهری است، در پیامی این روز را به معلمان و اساتید تبریک گفت.
متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنّ الّذِی یُعَلّمُ الْعِلْمَ مِنْکُمْ لَهُ أَجْرٌ مِثْلُ أَجْرِ الْمُتَعَلّمِ وَ لَهُ الْفَضْلُ عَلَیْهِ فَتَعَلّمُوا الْعِلْمَ مِنْ حَمَلَةِ الْعِلْمِ وَ عَلّمُوهُ إِخْوَانَکُمْ کَمَا عَلّمَکُمُوهُ الْعُلَمَاءُ
همانا آن کسی از شما که دانش را آموزش دهد، پاداشی برابر دانش آموز دارد و البته آموزگار بر دانش آموز فضیلت و برتری دارد، پس دانش را از حاملان آن فراگیرید و آن سان که عالمان به شما آموختهاند، آن را به برادرانتان بیاموزید.
بهراستی ۱۲ اردیبهشتماه هر سال، یادآور مجاهدتها و تلاشهای خستگی ناپذیر معلمان و اساتیدی است که در مسیر تعلیم و تعلم گام برمیدارند و برای امروز درخشان و فردایی بهتر ایران زمین، از هیچ کوششی فروگذاری نکردهاند.
تعلیم، تعلم، تربیت، آموزش و هدایت، همگی از فضایل و ارزشهای والای دینی و انسانی است که معصومین و اهل بیت(ع) در توصیف این جایگاه والا، فرمایشاتی متعدد دارند و چه زیبا امام راحل، این یگانه اندیشمند و حکیم الهی انقلاب اسلامی در توصیف مقام معلم فرمود: نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست، انبیا هم معلم بشر هستند که نقش بسیار حساس و مهمی است و مسئولیت بسیار زیاد دارد، نقش مهمی که همان نقش تربیت است.
معلمان، پیشرانان حرکت رو به رشد جامعه و مقام تعلیم و تعلم به عنوان مولفههای مهم قدرت و پیشرفت کشور هستند.
جامعه بزرگ و تأثیرگذار، قشر فرهیخته و آینده ساز «معلم» از نیروهای مهم هر جامعه برای رشد و ترقی محسوب میشوند، معلمان با بهرهگیری از سیره و روش انبیاء الهی چراغ هدایت انسان و کسب علم و معرفت هستند که با پرورش آینده سازان مملکت، فرزندان ایران زمین، مسیر پیشرفت و تعالی را ترسیم میکنند.
روز معلم، به پاسداشت تلاشهای جهادگرایانه استاد شهید مرتضی مطهری در مسیر دانایی، آگاهی و نجات غافلین و جاهلین از مسیر ظلمت نام نهاد شده و شایسته است معلمان جوان امروز و همه دست اندرکاران عرصه آموزش وپرورش کشور در هر لباس و سنگری، به سیره و منش و روش آن شهید که تماما منطبق بر مکتب اسلام و اهل بیت بود، تمسک جویند.
از مهمترین مؤلفههای مکتب شهید مطهری، توجه به «اخلاق»، «معنویت» و «پرورش و تربیت» در کنار همه ضروریات آموزش مناسب و به روز بود.
امروز قطع به یقین تنها راه نجات بشر از جهل و غفلت و منیت از دنیای سرگردانی و غرق در ظواهر و همچنین برای رهایی سعادتمند از کورانهای مسائل و حوادث و مشکلات روزگار و حرکت به سمت قلل عزت و شرافت و کرامت، جز توجه به پرورش و تربیت مبتنی بر مکتب والای اسلامی در کنار آموزش نیست و این مهم فقط با ارزشگذاری و ترویج فرهنگ بالای احترام عملی به مقام استاد و معلم میسر میشود.