جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
علیرضا پناهیان

حوزه/ استاد حوزه و دانشگاه گفت: رفتار غلط مدعیان دین‌داری و انقلابی، مشکلات اقتصادی و معیشتی و ادبیات غلط دینی از جمله مهم‌‎ترین دلایل دین‌گریزی هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در نهمین نشست جمعی‌از منبری‌های جوان هیأت‌های کشور که به همت جامعه ایمانی مشعر برگزار شد،اظهار کرد: ادبیات طلاب و روحانیون نباید منجر به دین‌زدگی شود.

وی با اشاره به عوامل دین‌گریزی مردم، عنوان کرد: رفتار غلط مدعیان دین‌داری و انقلابی، مشکلات اقتصادی و معیشتی و ادبیات غلط دینی از جمله مهم‌‎ترین این دلایل هستند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ۸۰ درصد ضعف بیان دین و ۲۰ درصد نیز ضعف عملکرد داریم، مطرح کرد: این مقدار دین‌گریزی در جامعه که ایجاد شده و لج برخی افراد درآمده است به دلیل این است که مردم از ادبیات دینی ما زده شده‌اند.

وی ادامه داد: ادبیات طلاب با فقه و اصول شکل گرفته است که باید اصلاح شود و به ادبیات قرآنی باز گردد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به اینکه قرآن برای همه است و عمومیت دارد، یادآور شد: ادبیات اهل بیت(ع) و معصومین(ع) در مواردی ممکن است متناسب با یک موقعیت خاص باشد ولی قرآن کریم عمومیت دارد.
وی با بیان اینکه ادبیات قرآنی باید احیا شده و رویکرد طلاب تغییر پیدا کند، خاطرنشان کرد: روحانیت و طلاب وکیل مدافع مردم هستند و به‌خاطر مردم، به سمت ولایت و نرم‌ افزار دین می‌روند.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مردم، طلاب و روحانیون را وکیل مدافع خداوند و یا ولایت می‌دانند و این موضوع باید اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه فضای ادبیات ما، فضای اطاعت است، اظهار داشت: باید فضای ادبیات از سمت اطاعت به سمت قدرت تشخیص حرکت کند، همان‌طور که یاران امام حسین(ع) در شب عاشورا بر تشخیص خود در کربلا مانند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه نقش مردم در جامعه اساسی است، عنوان کرد: روحانیون باید به مردم بصیرت بدهند تا مردم بتوانند در تشخیص خود به درستی عمل کنند.

وی اضافه کرد: ولایت نیز در جایگاه بالا بردن قدرت تشخیص مردم است ولی متأسفانه در مردم ولایت به عنوان دستور دهنده به مردم شناسانده می‌شود.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرازهایی از تاریخ اسلام  افزود: میدان دادن به تشخیص مردم، عامل اصلی مظلوم بودن اهل بیت(ع) بود و این موضوع باید برای مردم تبیین شود.

وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین مدافعان آزادی جهان اهل بیت(ع) هستند، مطرح کرد: متأسفانه این موضوع به درستی به مردم بیان نشده است که موجب شده امروز برخی واژه آزادی را سرداده و با آن اقدام به ضرب و شتم و به شهادت رساندن طلاب کنند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه مردم، آزادی و قدرت تشخیص سه رکن اصلی ولایت هستند، خاطرنشان کرد: آزادی در اسلام محدوده گسترده‌تری نسبت به آزادی در غرب دارد.


انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • سعید IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
    15 0
    با سلام. در روایات ما آمده است که مردم را به غیر از آنچه که با زبانتان می گوئی، به سوی خداوند دعوت کنید.اما ابلاغ دین به صورت زبانی هم مهم و جایگاه خود را دارد. اما دین‌گریزی یا دین زدگی فقط محدود به ادبیات غلط یا صرف مشکلات اقتصادی نیست. آیا تهاجم رسانه ای سنگین دشمنان بیدار و قسم خورده و با انگیزه برای انهدام بنیان و بنیاد فرهنگی جوامع اسلامی از طریق فضای مجازی و ماهواره ها و پمپاژ سرسام آور شبهات و عدم پاسخگوئی مناسب را فراموش کرده اید؟ آیا بیان زیبائیهای دین را هم به مردم گفته اید.آیا برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به طرز اصولی بدون کمک دولت و صرفا با همکاری مردم ایمانی قدمی برداشته اید؟ آیا با نوجوانان و جوانان سرتاسر کشور و نه فقط مناطق خاصی ارتباط فکری و معنوی مستمر و مفید دارید؟و ...بنابراین بیان چند عنوان برای دین گریزی باعث تعمیم همه موضوعات بر اصل و کلی گوئی باعث حل مسئله نیست! ضمنا بدانید همه دین گریز نشده اند و همه دین ستیز نیستند، این موضوعات دسته بندی مشخص تر و ریخت شناسی بیشتری می طلبد. سعی شما هم بر ارائه راهکار و نقد راهگشا باشد نه فقط بیان مشکل!
  • علی IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
    17 0
    "استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ۸۰ درصد ضعف بیان دین و ۲۰ درصد نیز ضعف عملکرد داریم،"...! بیان درست تر این است که بگوئیم: 2۰ درصد ضعف بیان دین و 8۰ درصد نیز ضعف عملکرد داریم!
  • آگاه IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
    17 11
    عبارت "این مقدار دین‌گریزی در جامعه که ایجاد شده و لج برخی افراد درآمده است به دلیل این است که مردم از ادبیات دینی ما زده شده‌اند." چندان درست به نظر نمی رسد. از آقای پناهیان که خود با جمع کثیری از جوانان سر و کار دارند بعید است! برنامه های شبهای قدر و نماز عید سعید فطر و پیاده روی اربعین و مراسمات محرم و فاطمیه و اعتکاف رجبیه و عید غدیر و...گویای چه چیزی هستند. سرمایه گذاری دشمن از طریق منافقین داخلی و رسانه هایشان را هم فراموش نکنید.البته منکر کم کاری در حوزه فرهنگ با شناخت کامل از نسل جوان امروزی هم نیستیم.
    • درمان IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
      0 0
      اساسا لجاجت در برابر دستورهای الهی همانند دیگر دستورها چیز تازه ای نیست. حدود و تعزیرات برای در هم شکستن لجاجت هاست، در کدام جامعه لجاجت به رسمیت شناخته می شود؟ الآن مثلا فراسه وقتی اصرار خیل عظیمی از مردم رو می بینه عقب میشینه؟ تازه اون ها خواسته شون هم برحقه اما همه می بینند چگونه مورد برخورد قرار می گیرند. ما مثل اون ها نه اما خنثی و منفعل هم نباید عمل کنیم.
  • خ IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    2 0
    تقصیر خودتو گردن ادبیات ننداز