دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
کد خبر: 1086168
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۱
کتاب طعمه هتل هیلتون

حوزه/ کتاب «طعمه هتل هیلتون» به قلم محمد کفاش از سوی نشر بین‌الملل منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «طعمه هتل هیلتون» به قلم محمد کفاش از سوی نشر بین‌الملل منتشر شده است.

“هتل هیلتون” با نام جدید هتل پارسیان استقلال در تهران، محل مذاکره ی پنهان مقامات دولت آمریکا و برخی مسئولین ایرانی در دهه شصت است که اقتیاس نام کتاب از این محل تاثیر پذیرفته است.

کتاب "طعمه هتل هیلتون" بنا دارد با محور قرار دادن سیر مذاکرات آمریکا و ایران در سال های ۱۳۶۵-۱۳۶۴ دو هدف پر اهمیت را دنبال کند.

در باب اولین مقصود می توان گفت شناخت ماهیت دولت آمریکا و رویکرد روسای آن به کشورهای جهان به ویژه دول غرب آسیا و ایران، به دلیل مواجهه کنونی این دولت با منطقه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چنانچه خواننده ی امروزی نوع رفتار رئیس و اعضای دولت در دوره رونالد ریگان را با ایران مورد بررسی و دقت قرار دهد، تحقیقا مدل کارکردی آمریکا در قبال ایران در مقاطع بعد و به ویژه زمان حساس کنونی را به دست خواهد آورد. "معامله و مدیریت سلاح در جهان" داستان طعمه ی آمریکایی ها را در این کتاب به جریان می اندازد و خواننده را به "فَریبْ زیستی" آمریکا یعنی کسب قدرت و به دست آوردن منافع گوناگون با روش حیله و فریب در تعاملات سیاسی رهنمون می سازد.

مقصود دوم این نوشتار کاوش و جریانشناسی رفتار مقامات جمهوری اسلامی ایران و به ویژه مواجهه امام خمینی (ره) با کارکرد سیاسی آمریکا را مورد تحلیل قرار می دهد چراکه برای صاحبان اندیشه و علاقمندان به سیاست جمهوری اسلامی استخراج الگوی رهبری و مدیریت ایشان می تواند از ارزیابی موشکافانه رخدادی مهم؛ خلق شود.

نقش آفرینی و ردیابی مواضع افراد شناخته شده ی ایرانی نظیر اکبر هاشمی رفسنجانی،محسن کنگرلو، علی هاشمی بهرمانی، فریدون وردی نژاد، حسن روحانی و... از ایران و همچنین رونالد ریگان، رابرت مک فارلین، ویلیام کیسی، الیور نورث و... از آمریکا جذابیت و ملاحت ماجرا را برای خواننده دوچندان می کند.

این پژوهش پس از مقدمه، بیان پیشینه و معرفی اجمالی اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)، در ۴ فصل همچون یک گاه شمار تحلیلی وقایع را پی در پی و متوالی تبیین و ماجرا را پی می گیرد.

در فصل اول سیاست مخفی و غیرعلنی دولت ریگان، ایجاد آشوب در منطقه آمریکای مرکزی و غرب آسیا توسط آمریکا،مراودات و تعاملات آمریکا و اسرائیل و مداخله های مشترک، آغاز نقش آفرینی منوچهر قربانی فر به عنوان شخصیتی "یهودی، سلطنت طلب،آمریکایی"، مواجهه امام خمینی در برابر پروپاگاندای رسانه های غرب و... از سال ۱۳۶۰تا ۱۳۶۳ به گونه ای پیوسته و مرتبط پی گرفته می‌شود.

فصل دوم کتاب سال ۱۳۶۴ و از سیاست دوگانه ی آمریکا در تامین سلاح در جنگ عراق علیه ایران رمزگشایی می کند و با رخداد گروگان گیری در لبنان به تدریج ماجرای موسوم به ایران گیت را می نگارد. در این فصل تفصیلا به مذاکرات رو در روی نمایندگان آمریکا و ایران در آلمان، ایران، آمریکا، فرانسه و...پرداخته و اشخاص ایرانی و آمریکایی دخیل در ماجرا معرفی می گردند، در انتها این فصل با سوال دو جامعه آمریکا و ایران از روابط مخفی این دو کشور به پایان می رسد.

در فصل سوم مواجهه ی جریان‌های سیاسی در نظام جمهوری اسلامی در قبال ماجرای مک فارلین و سفر هیئت آمریکایی به تهران و همچنین تحلیل و گزارش های بین المللی پی گرفته می شود. مواضع امام خمینی؛ رویکرد جریان‌های سیاسی؛ اشخاص دخیل در ماجرای افشا، همه این‌ها می‌تواند نکات مهمی در چگونگی مدیریت ماجرای خریدوفروش سلاح و مذاکرات محرمانه و مخفی را به خواننده منتقل کند.

فصل چهارم این نوشتار به مرور نتایج و تجربیاتی که باید از ماجرای مک فارلین آموخت می پردازد ودر سدد انتقال تجربه و درس های این رخداد به جامعه و بحران های امروز است و در نهایت این پژوهش با جمع بندی و گاه شمار تاریخی و اجمالی این ماجرا به پایان می رسد.

نویسنده جهت گردآوری و تحلیل جامع در این کتاب با توجه به وجوه امنیتی و کمبود منابع اطلاعاتی اما بیش از ۲۰۰ منبع فارسی و لاتین را مورد استفاده قرار داده است که مورد بهره و استفاده خوانندگان محترم قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha