شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷
شیعه در سایه‌سار گفتمان حسینی عزت‌مند است

حوزه/ سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که عدم شکران نعمت نائب الامام، بعد از خود امام از بالاترین کفران نعمت‌هاست، گفت: شیعیان با پیروی از اهل بیت(ع) و برخورداری از مرام سیدالشهدایی و شخصیت حسینی، عزت مندترین انسان ها هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حیدری کاشانی، در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ضمن اشاره به آیه شریفه « وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ»[۱]، تصریح کرد: فضیلت شکرگزاری با انسانیت انسان پیوندی پر رمز و راز داشته، در هفتاد آیه مورد تاکید قرآن کریم قرار گرفته است.

وی در تبیین تفسیر آیه ۷ سوره ابراهیم، با تاکید بر این که شکر، ظرف وجودی انسان را برای درک معارف توسعه داده، نیازهای دنیای و آخرتی انسان را به فزونی تامین می گردد، خاطرنشان ساخت: ناشکری، تنگنا و سختی ها در دنیا و آخرت را به سمت انسان رهنمون می سازد.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان این که انسان با شکرگزاری نه تنها در جمع مقربترین ملائکه الهی راه می یابد، بلکه گوی سبقت را از مقرب‌ترین ملائکه می رباید و فضیلت شهدا دست یافته، به عاقبت سعادتمندان عالم دست می باید، اظهار داشت: انسان‌های ناشکر به چنان فلاکتی می رسند که از انسانیت خارج شده، نه تنها حیوان‌تر از حیوان، بلکه حتی به شیطان مجسم در کالبد انسان تبدیل می گردند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حیدری کاشانی نور امامت و ولایت را از مهمترین نعمت‌ها توصیف نمود و با تأکید بر این که صحنه کربلا تجلی قدرشناسی و ناشکری نور امامت و ولایت بود، یادآور شد: قدرنشناسان نور ولایت، در اولین بدبختی و گرفتاری کفران نعمت امامت و ولایت، به فاجعه حره ابتلا شدند.

وی با بیان این که یزید در طول سه سال و سه ماه حکومت، سه فاجعه بزرگ کربلا، حره و تخریب کعبه را بر جهان اسلام تحمیل کرد، خاطرنشان ساخت: در جنگ حره، اهل مدینه، که از در ظاهر از بی بندباری و عیاشی یزید به ستوه آمده بودند؛ بدون رجوع به امام سجاد علیه السلام و مشورت با ایشان، خودسرانه تصمیم به شورش گرفتند.

سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه ضمن تشریح شورش حره که مورد تایید امام سجاد علیه السلام نبود، با بیان این که تنها نجات یافتگان واقعه حره کسانی بودند که با امام سجاد علیه السلام همراه شدند، خاطرنشان ساخت: امام سجاد علیه السلام در روایتی تاکید می‌فرمایند؛ فاجعه حره را برای شیعیان بازگو نموده تحلیل کنید، چرا که شیعیان ما در آخرالزمان به فاجعه‌ای به مراتب بدتر از فاجعه حره مبتلا خواهند شد.

وی به جلوه هایی از جنایات لشگر یزید در قتل عام مردم مدینه اشاره نمود و یادآور شد: در شورش حره ۱۰ هزار نفری که کشته شدند، خونشان به باطل و برای غیر خدا و در ولایت غیر ولی خدا ریخته شد؛ اگر هزار نفر از این افراد در کنار امام حسین علیه السلام قرار می گرفتند، سرنوشت تاریخ بشریت به گونه ای دیگر رقم می خورد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: بعد از ناشکری مسلمین از همراهی با نور ولایت و امامت و رقم خوردن فاجعه حره، لشکر یزید وارد مکه شد و خانه خدا را ویران کرد و همان قتل و غارت و جنایت در مدینه را در مکه نیز اجرا کردند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حیدری کاشانی با اشاره به این که مردم کوفه با شعار ما هم عهد یاری امام حسینیم نه هم عهد یاری نائب او، در ابتدا نعمت نائب امام یعنی مسلم بن عقیل را قدر ندانستند و او را تنها گذاشتند، خاطرنشان ساخت: گفتمان نهضت عاشورا در ماموریت مسلم بن عقیل به ما این درس را می دهد که تا آمدن امام غائب، نائب الامام ولی امر است و برای گرفتار نشدن از تفرقه، باید از آن اطاعت نمود.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با تاکید بر این که شیعه باید زرنگ باشد و همواره حجت بین خود و امام زمانش را بشناسد، اظهار داشت: عدم شکران و کفران نعمت نائب الامام، بعد از خود امام از بالاترین کفران نعمت‌هاست. شیعیان با پیروی از اهل بیت علیهم السلام و برخورداری از مرام سیدالشهدایی و شخصیت حسینی، ثروتمندترین و عزت مندترین انسان هاست.

وی بر اهمیت شکران نعمت نائب الامام را بسیار مهم ارزیابی نمود و با بیان این که دشمنان اسلام از بستر رسانه و فضای مجازی جای نائب الامام رئوف از جنس رافت امام رضایی را با دیکتورها و فرعون های عالم عوض نموده است، خاطرنشان ساخت: مقام معظم رهبری مهدوی ترین و ولایی ترینو اهل بیتی ترین رهبر عالم است که جامعه اسلامی رادر مسیر تجلی معارف ناب الهی سوق داده اند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حیدری کاشانی در بخش پایانی سخنان خود با بیان این که یک ساعت رهبری رهبر الهی عادل برتر از هفتاد سال عبادت است، خاطرنشان ساخت: بر اساس روایات اسلامی برکت پیاده شدن یک حکم الهی تحت رهبری رهبر عادل در یک جامعه، از این که چهل شبانه روز باران پرخیر ببارد بالاتر است.


[۱]آیه ۷ سوره ابراهیم

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha