طاهره فرجی، خواهر شهید محسن فرجی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان با بیان اینکه متأسفانه در ارائه زندگینامه شهدا آنچه بیان شده شرایطی کاملا ایده آل و بدون سختی و فراز و نشیبهای زندگی است، اظهار کرد: در برخی از رمانها و خاطرات همسران شهدا اغلب اینگونه آمده است که شهدا و همسرانشان هیچ مشکلی با هم نداشتند درحالی که یک زندگی مشترک خالی از دلخوریهای مقطعی نیست.
وی ادامه داد: روایت چنین زندگی آرمانی این فرصت تحلیل را از جوانان میگیرد که در همه زندگیهای مشترک فراز و نشیب وجود دارد، وقتی جوان امروز در سیره ارائه شده از زندگی شهدا همواره خوبی، رعایت تمام و کمال حقوق یکدیگر و عدم اختلاف با همسر را مطالعه میکند در ذهن خود این تحلیل را دارد که زندگی باید اینگونه باشد و وقتی با همسر خود به یک اختلاف جزئی میرسد زندگی را میبازد و دنیا را در بن بست میبیند. درحالی که اینگونه نبوده، شهدا هم در زندگیشان فراز و نشیب بسیاری تجربه کردهاند اما آنچه که اهمیت دارد و قابل پرداختن است شیوه برخورد و واکنش شهدا و همسرانشان با این مشکلات بوده است.
خواهر شهید محسن فرجی ادامه داد: این هنر نویسندگان و البته راوی را نشان میدهد که از غصهها و مشکلات زندگی زناشویی شهدا هم بنویسند به گونهای که جوانان بتوانند با کتاب انس بگیرند و برایشان باورپذیر باشد تا اگر در زندگی به سختی و ناخوشی رسیدند به شهدا فکر کنند و از شیوه برخورد آنها با زندگی مشترک الگو بگیرند.
فرجی تصریح کرد: رعایت نکردن چنین نکاتی در برخی از کتب روایی دفاع مقدس این فرصت را برای رسانه های معاند فراهم میکند تا سوء برداشتهایی جهت تخریب این انسانهای آسمانی داشته باشند و حتی گاهی در ذهن جوانان پرسشهای بیپاسخ ایجاد و ذهنیت آنها را نسبت به شهدا و ارزشها تغییر دهند.
وی با بیان اینکه متاسفانه وجود یک سری مسائل همچون اختلاس از سوی مسئولین رده بالا در گذشته، اعتماد را از جوانان ما سلب کرده است، افزود: اگر امروزه کسی در کوچه و خیابان جوانان را به حجاب دعوت میکند و در مقابل عکس العمل بدی را از آنها میبیند از این جهت است که متاسفانه قبح حیا و عفت در جامعه شکسته شده است و عملکرد ضعیف برخی از مسئولین در برخی از برههها آنها را گستاخ کرده است.
خواهر شهید فرجی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شهدا واقعا خاص بودند افزود: همرزمان برادرم میگویند ایشان در جبهه غذای خود را به همرزمان دیگر میداد، آن زمان که کسی اطلاعاتی از نماز شب و ... نداشت نماز شبش ترک نمیشد همواره تسبیح در دستش بود به گونه ای میتوان گفت خاص بود. معتقدم واقعا فقط افرادی شهید شدند که خاص بود و گلچین خداوند.
وی ادامه داد: از دیگر خصوصیات برادرم در جمع خانواده این بود که ایشان با وجود اینکه به سن تکلیف نرسیده بود اما معمولا روزه بود و من به عنوان خواهر بزرگتر ایشان وقتی غذایی برایش آماده میکردم یا لیوان آبی به او میدادم بارها بابت آن تشکر میکرد.
فرجی یادآور شد: زمانی که جنگ آغاز شد برادرم پانزده ساله بود، برای جبهه رزمنده میخواستند برادرم به یکی از همسایه ها گفته بود بیاید و ضامن او شود تا او را به جبهه عازم کنند. ایشان در هفده سالگی در عملیات فاو به شهادت رسید و ده سال بعد پیکرش که تنها چند تیکه استخوان بود بازگشت.
وی در پایان گفت: نه تنها برای مادر من بلکه برای تمام مادران شهدا و رزمنده این جریان سخت است که جوانی با هیکل و با هیبت برود و پس از سال ها چشم انتظار، چند تکیه استخوان از وی بازگردد.
انتهای پیام/