چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۳
لزوم تعامل و هم افزایی آموزش و پرورش با حوزه‌های علمیه

حوزه / مدیر کل آموزش و پرورش استان قم با بیان اینکه معلمان در هدایت تحصیلی و شغلی بانوان نقش دارند، گفت: ظرفیت‌های بیرونی آموزش و پرورش بسیار بالا است و نمونه آن، حوزه‌های علمیه از جمله جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها است که می‌توانند ما را در مسئولیتی که داریم، همراهی کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، علیرضا رحیمی در نشست مشترک با حضور مدیران و معاونان آموزش دبیرستان‌های دوره دوم دخترانه استان قم و مدیران سنجش و پذیرش جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها که در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها‍، عنوان کرد: ما در حال حاضر، می‌توانیم ادعا کنیم که سخت کار عالم در حوزه آموزش و پرورش است و از سوی دیگر، حوزه آموزش و پرورش، زیباترین و مقدس ترین کار است.

حوزه آموزش و پرورش، سخت‌ترین و در عین حال، زیباترین و مقدس‌ترین کار است

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به حساسیت و پیچیدگی کار در آموزش و پرورش، اظهار کرد: ما هر چه به آموزش و پرورش احترام بگذاریم، به نفع فرزندان ما خواهد بود، لذا حوزه آموزش و پرورش، ضمن ارزشمند بودن و مقدس و بافضیلت بودن، کاری دقیق، ظریف و حساسی است.

رحیمی با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم که فرمودند: «مَثَل الّذی یَتَعَلَّم فی صِغره کالنَّقْشِ فِی الْحَجَرِ؛ مَثَل آن کس که در کودکی به فراگیری مطالب پردازد، همانند حکاکی بر سنگ است»، تصریح کرد: ما به دنبال تحقق هدف نهایی آفرینش هستیم؛ طبق اصول و مبانی اسلام، عالم هستی برای انسان آفریده شده و ما مسئول تعلیم و تربیت انسان‌ها هستیم، بنابراین، سنگین ترین و پرمسئولیت ترین کار عالم را به عهده داریم.

وی تأکید کرد: معلمان، مسئول هدایت دانش آموزان به سمت والاترین هدف آفرینش هستند که در این مسیر، لوازمی نیاز است که اولین شرط آن، خود معلمان هستند؛ یعنی قبل از اینکه به فکر تربیت و هدایت دانش آموزان باشیم، خودمان باید نسبت به مسئولیتی که داریم، تعهد داشته باشیم.

لزوم توجه معلمان به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم خاطرنشان کرد: شخصیت ما، الگوی در معرض دید دانش آموزان است، به طور قطع و یقین اگر بخواهیم به داشته‌های خود متکی باشیم، در انجام مسئولیت موفق نخواهیم بود، بنابراین یکی از راهکارها این است که به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که به عنوان اصول کار ما است، توجه ویژه داشته باشیم.

رحیمی افزود: یکی از اهداف عملیاتی این سند این است که تربیت یافتگانی در عرصه آموزش و پرورش داشته باشیم که «دین اسلام را حق دانسته و آن را به عنوان نظام معیار می شناسند و به آن باور دارند و آگاهانه، آزادانه، شجاعانه و فداکارانه برای تکوین و تعالی اخلاقی خود و دست یابی به مرتبه ای از حیات طیبه و استقرار حکومت عدل جهانی مهدوی از آن تبعیت می نمایند و به رعایت احکام و مناسک دین و موازین اخلاقی مقید هستند».

وی یادآور شد: ما ۲۳ هدف عملیاتی و ۱۳۳ راهکار در این سند داریم و کار بسیار سنگین است؛ برای این که در کار موفق باشیم، لازمه آن این است که از ظرفیت‌های خود و ظرفیت‌های بیرونی استفاده کنیم.

لزوم بهره مندی از حوزه‌های علمیه در آموزش و پرورش

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: ظرفیت‌های بیرونی آموزش و پرورش بسیار بالا است و نمونه آن، حوزه‌های علمیه از جمله جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها است که می‌توانند ما را در مسئولیتی که داریم، همراهی کنند.

رحیمی بیان کرد: معلمان باید با ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه از جمله جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها آشنا شوند و از این ظرفیت‌ها به نفع دانش آموزان و نسل آینده بهره ببرند.

وی با اشاره به سخنی از حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند بانوان رهبران این نهضت هستند، تصریح کرد: بزرگترین دروغ تاریخ شعار زن زندگی آزادی» با اهدافی که داشت، بود، اما بهترین و متقن ترین شعار «زن، زندگی و آزادی» را اسلام مطرح کرده است. زنان باید در بهترین مکان‌ها تربیت شوند چون سرنوشت جامعه در دست بانوان است.

معلمان در هدایت تحصیلی و شغلی بانوان نقش دارند

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم با بیان اینکه معلمان در هدایت تحصیلی و شغلی بانوان که اول باید مادر، همسر نمونه و فرهیخته باشند و در کنار آن به فعالیت شغلی بپردازند، نقش دارند، گفت: حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها است و روند کار در این مؤسسه علمی حوزوی، منطق بر اصول و اهداف انقلاب اسلامی است، بنابراین یکی از بهترین مراکزی است که می‌تواند در تحقق اهداف آموزش و پرروش کمک کند.

رحیمی با اشاره به همکاری و تعامل جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها با آموزش و پرورش، عنوان کرد: چند سالی است که طرح تبلیغی شمیم با همکاری جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در برخی مدارس قم اجرا می‌شود، اما این همکاری‌ها و تعاملات باید گسترش پیدا کند و به صورت نقطه زن باشد.

وی در پایان بیان کرد: با توجه به روندی که در جامعه وجود دارد، ما به افرادی که در علوم اسلامی و انسانی تبحر داشته باشند، نیاز داریم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha