چهارشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱
گزارشی از رویداد ایده‌پردازی جمهور / مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی

حوزه/ به همت بنیاد شیخ انصاری رویداد ایده‌پردازی جمهور جهت مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۲ در سالن سلمان مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه/ حجت‌الاسلام بهاری قراملکی مدیر بنیاد شیخ انصاری در سخنرانی خود در ابتدای این جلسه دررابطه ‌با رویداد جمهور بیان داشت: ما در بنیاد شیخ انصاری بحث رویدادها را برنامه‌ ریزی کرده‌ایم و اولین رویداد را به مناسبت انتخاباتی که در اسفند برگزار می‌شود به بحث دررابطه ‌با مشارکت حداکثری مردم در انتخابات قرار دادیم و برای برگزاری این رویداد با ستاد انتخابات کشور هماهنگی‌هایی انجام گرفت.

وی در مورد وظیفه هر فرد دررابطه ‌با انتخابات بیان داشت: ما باید به سهم خودمان یک‌ قدمی را در بحث مشارکت حداکثری در انتخابات برداریم. همه ما در این مسیر تکلیف داریم و ما که مدعی انقلابی‌گری و مدعی حفاظت از خون شهدا هستیم باید در این مسیر گام برداریم.

مدیر بنیاد شیخ انصاری ادامه داد: بنیاد شیخ انصاری، بحث رویداد جمهور را راه‌اندازی کرد تا ایده‌ها برای مشارکت حداکثری به اشتراک گذاشته شود و بتوانیم از این ایده‌ها استفاده حداکثری داشته باشیم و ایده‌های خوب را فراگیر کنیم.

در ادامه جلسه دکتر اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: یک قانون جدیدی پس از سال‌ها برای اولین‌بار در کشور اجرایی می‌شود و مهم‌ترین آن تغییر در قانون فرایند انتخابات است. این قانون جدید، فرایند انتخابات را طولانی‌تر می‌کند؛ یعنی فرایند انتخابات را از ۸۳ روز به ۲۰۹ روز افزایش می‌دهد. به‌طوری‌که ما از مردادماه امسال درگیر کارهای اجرایی انتخابات هستیم.

وی افزود: تغییر دیگر در قانون انتخابات، پیش ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی است. این پیش ثبت‌نام به این دلیل وارد قانون شد که مدارک تحصیلی، شناسنامه‌ای، محکومیت‌های کیفری، تابعیت مضاعف و... توسط شش دستگاه دولتی صحت سنجی شود و بعد از آن به ستاد انتخابات کشور منعکس شود. در این پیش ثبت‌نام ۴۹۰۰۰ نفر ثبت‌نام کردند که ۳۸۰۰۰ نفر واجد شرایط برای ثبت‌نام شدند.

اسلامی ادامه داد: فرایند انتخابات از ثبت‌نام تا اعتراض الکترونیکی شده و این کار باعث کاهش هزینه‌ها شده. از جمله در قانون جدید که می‌گوید لزومی ندارد که ‌رای دهنده با شناسنامه رأی بدهد و ضرب مهر در شناسنامه هم ضرورتی ندارد و فقط ثبت کد ملی در سامانه ثبت‌احوال و سامانه ستاد انتخابات کافی است. با تغییر این قانون می‌توان صندوق‌های رأی را به همه محیط‌ها مثل پارک‌ها و بوستان‌ها برد و رأی مردم را اخذ کرد که این کار باعث بالارفتن مشارکت مردم می‌شود.

دبیر ستاد انتخابات کشور در رابطه‌ با بسیج‌ دستگاه‌های دولتی برای برگزاری انتخابات اظهار کرد: کلیه دستگاه‌های اجرایی دولتی ذیل ماده ۵ خدمات کشوری باید تمام امکانات خودشان را در اختیار نامزدها قرار دهند. قبلاً دستگاه‌های دولتی منع داشتند که وارد تبلیغات شوند؛ اما در این دوره اگر دستگاه‌های دولتی امکانات خود را در اختیار نامزدها قرار دهند شور و نشاطی در انتخابات شکل می‌گیرد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در مورد سامانه شفافیت مالی در این دوره بیان داشت: در این دوره ما را ملزم کرده‌اند که سامانه مالی انتخابات شکل دهیم و کلیه داوطلبان یک شماره‌حساب به ما داده‌اند و باید کل منابع مالی که از دیگران یا خودشان برای تبلیغات هزینه می کنند در آنجا وارد کنند. قانون جدید می‌گوید که سقف هزینه هر نامزد باید مشخص شود و نامزد نمی‌تواند بالاتر از آن مبلغ را خرج کند.

وی در پایان افزود: اگر ما کیفیت اجرای انتخابات را خوب جلو ببریم مردم احساس می‌کنند که یک مجموعه بسیار وسیعی برای اجرای انتخابات کار می‌کنند و به آن اهمیت می‌دهند و خود این کار باعث بالارفتن مشارکت مردم می‌شود. در واقع یکی از بسترهای مشارکت به بحث اجرا برمی‌گردد و اگر مجری خوب اجرا کند مردم احساس خوبی پیدا می‌کنند. اصلی‌ترین چیزی که ما باید در انتخابات بر روی آن کار کنیم اعتمادسازی است و در این دوره به دلیل این که قانون انتخابات تغییر کرده و هم به دلیل اینکه فرایندهای اجرایی متفاوت شده است، یک مقدار کار ما سخت‌تر است؛ ولی در بحث مشارکت امیدواریم اتفاقات خوبی رخ دهد.

لازم به ذکر است که در ادامه این جلسه کارگاه ایده‌پردازی توسط حجت‌الاسلام شاه‌حسینی تشکیل شد و همه افراد به‌صورت گروهی ایده‌های خود را جهت مشارکت حداکثری در انتخابات مطرح کردند و توسط استاد مورد بررسی قرار گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha