حجتالاسلاموالمسلمین کاظمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه درباره نشست هماندیشی «تقریب و گفتمان امامت» با بیان این که وحدت و یکپارچگی امت اسلام یکی از تصریحات مؤکد قرآن و سنت است، اظهار کرد: وحدت و یکپارچگی امت اسلام یکی از نعمتهای الهی است که خداوند متعال در قرآن کریم بدان متذکر آن شده و برای دستیابی به این مهم، همگان را به اجتماع بر محور حبلالله دستور داده است.
معاون پژوهش بنیاد بین المللی امامت با تأکید بر این که برای ایجاد و به نتیجه رسیدن راهبرد کلی وحدت در جامعه اسلامی باید به راهکارها و روشهای عملی توجه روزافزونی داشته باشیم، افزود: اینکه این راهبرد ارزشمند چگونه حاصل میشود و برای نیل به آن چه راهبردها و تدابیری باید اندیشیده شود از مسائل بسیار مهمی است که افراد مختلفی به آن پرداخته، نهادها و سازمانهای متعددی نیز بر محور آن پایه گذاری شده است و نظریهها و اندیشههای گوناگونی نیز بر محور آن سامانیافته است.
وی، مسئله امامت را مورد اختلاف در جوامع اسلامی دانست و ضمن اشاره به فرازهایی از بیان «جَعَلَ اللهُ طاعَتَنا نظاماً لِلملَّةِ و اِمامَتَنا اَماناً من اللْفُرَقَةِ» فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، تصریح کرد: در بیان حضرت زهرا سلاماللهعلیها، امامت محور وحدت و در حقیقت امانی از تفرقه و چنددستگی ذکر شده است.
کاظمی در تشریح رویکردهای پژوهشکده امامت، با بیان این که این مجموعه در قالب طرحی کلان اقدام به بررسی ابعاد نظری و عملی این مسئله کرده است، خاطرنشان کرد: مسئله امامت بنای مستحکم تقویت وحدت و یکپارچگی جامعه اسلامی است، لذا بنیاد بینالمللی امامت مبتنی بر نگاههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مسئله وحدت، تلاش میکند تا تقریب و وحدت امت اسلامی را بر یک مبنای معرفتی و بحث عقیدتی تبیین نماید؛ چرا که امامت محوریترین بحث در این میان است.
معاون پژوهش بنیاد بین المللی امامت به رونمایی کتاب «گفتمان امامت، الگویی معرفتی در تقریب و وحدت» اثر حجتالاسلام علیزاده نجار در جلسه تبیین این کلان طرح، اشاره کرد و یادآور شد: در این نشست ضمن تبیین موضوع کتاب توسط نگارنده و ارائه بحث توسط حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی مدیرعامل بنیاد بینالمللی امامت، حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز بحث نقد و بررسی دیدگاههای مطرح شده در این کتاب را بر عهده خواهند گرفت.
کاظمی اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم مسئله امامت اهلبیت علیهمالسلام را بهعنوان اصلیترین مبنای معرفتی ایجاد وحدت در جامعه اسلامی بهخوبی تبیین و مطرح نماییم.
گفتنی است، نشست هماندیشی «تقریب و گفتمان امامت» روز پنجشنبه ۱۲ بهمنماه سال جاری از ساعت ۱۶ واقع در بنیاد بینالمللی امامت به نشانی قم، بلوار بسیج، جنب کوچه ۳۹ برگزار خواهد شد.
نظر شما