به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در آئین اختتامیه و معرفی قهرمانان قرآنی چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران، که عصر امروز چهارشنبه، دوم اسفندماه در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن تأکید بر ضرورت تلاش برای ترویج فهم، تلاوت و انس با قرآن کریم در جامعه گفت: قرآن کتاب هدایت برای هم انسانهاست هرچند بخشی از انسانها هدایتپذیر نیستند، لذا امروز وظیفه همه حافظان، قاریان و کسانی که با قرآن انس دارند، ترویج معارف دینی، تنویر افکار عمومی و روشنگری در جامعه با آیات نورانی قرآن کریم است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تجلیل و تکریم از مقام قاریان که با قرآن انس دارند بر ما واجب است، گفت: وظیفه شما قاریان نیز سنگین است، روشنگری با آیات قرآن وظیفه شماست. قرآن میتواند انسانسازی، جامعهسازی و تمدنسازی کند، اگر مدنیتی به نام قرآن در جهان شکل بگیرد تمام مشکلات بشریت حل خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه گمشده امروز جهان انس با قرآن، آیات نورانی وحی، مفسران و مبلغان قرآن کریم یعنی پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) هستند، گفت: همه فعالان قرآنی باید از بستر فضای مجازی در جهت ترویج آیات نورانی قرآن بیشترین استفاده را ببرند.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی تصریح کرد: امروز جامعه بشری نیازمند نورانیت قرآن است. اینکه کسانی آیات قرآن را میشنوند و ایمان میآورند بدون اینکه پیشینیهای در این رابطه داشته باشند به این معناست که آیات قرآن منطبق بر فطرت و خواست انسانهاست و میتواند تمایلات عالی را در انسان رقم بزند. اما همه پذیرای هدایت نیستند و انسانهای پرهیزگار هستند که قلب و دلشان میتواند جایگاه هدایت و معارف قرآن قرار گیرد. پیامبر(ص) برای همه انسانها هدایت است، اما همه انسانها نمیپذیرند. باید تلاش کرد که فهم، تلاوت و انس با قرآن را رواج داد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه حرکت، پویایی، داشتن مقصد، هدف، امام و مقتدا چهار عنصر شکلدهنده امت اسلامی و قرآن کریم است افزود: مبارزه با بیعدالتی، مبارزه با ظلم و تبعیض در عالم نیز از آموختههای همین قرآن است و اگر امروز کشورهای اسلامی منطبق بر هدایتهای قرآن حرکت میکردند آیا رژیم صهیونیستی جرات داشت اینگونه مردم مظلوم و مقتدر غزه را قتل عام کند؟ آیا آمریکا جرات داشت در حمایت از این رژیم جنایتکار چندین قطعنامه برای توقف جنایت در غزه را وتو کند؟ اولین عنصر امت، حرکت است. دومین عنصر امت پویایی است. سومین عنصر آن مقصد داشتن و هدفدار بودن است و چهارمین عنصر امت امام و مقتدی است. محور همه این عناصر نیز آیات قرآن است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی با تاکید بر اینکه امروز در غزه تمام «شرافت» در مقابل تمام «شرارت» قرار گرفته است، گفت: آنچه که امروز از ظلم بر بشریت شاهدش هستیم ناشی از مهجوریت قرآن کریم است و راهکار اصلاح این وضعیت بازگشت به قرآن است، تشکیل امت اسلامی با محوریت قرآن، پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، عمل به آیات و رهنمودهای قرآن کریم و مجید است.
وی با بیان اینکه در همه بلاها و مصائب قرآن ملجا و پناهگاه انسان است، اظهار کرد: انسانهای متحیر و سرگردان و مایوس در این عالم به وسیله قرآن هدایت میشوند و امید پیدا میکنند؛ لذا این نشست نورانی که از قاریان و حافظان سراسر جهان تشکیل شده، نوید همگرایی، همراهی و هماندیشی با محوریت قرآن را میدهد و میتواند منادی امید، تشکیل امت واحده و منادی مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم و ستم و بیدادگری باشد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره توفیق برگزاری چنین مسابقاتی را داشته است، گفت: همگرایی، همراهی و هماندیشی که در جریان برگزاری این مسابقات شاهد بودیم میتواند جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مهد قرآن و پرچمدار وحدت امت اسلامی معرفی کند.
رئیسی با بیان اینکه دست همه مسلمانان عالم را به برادری، همگرایی و تعامل میفشاریم، گفت: معتقدیم که قرآن میتواند محور وحدت و زندگی مسالمت آمیز همه مسلمانان و همه پیروان مذاهب، اقوام و گویشهای مختلف باشد. همه ما میتوانیم با اتکا به قرآن، ید واحده باشیم.
وی ادامه داد: امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره در عمل و بیان مشوق انس و بهره گرفتن از قرآن کریم بوده و هستند و به ما تاکید کردند که به هیچ وجه در زمینه فهم و ترویج قرآن کریم متوقف نشویم. فهم و ترویج قرآن میتواند مشوقی پویا برای همگان و مسیر رشد و تعالی باشد. قرآن به ما میآموزد که هدایت و حل مشکلات را در قرآن بجوییم و براساس تعالیم این کتاب آسمانی به دنبال سعادت باشیم.
رئیس جمهور با تبریک به برگزیدگان این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن کریم, بیان کرد: گرچه برخی در رشتههای مختلف حائز رتبههای برتر شدند اما هر کس که با قرآن انس بگیرد و در محافل قرآنی حضور یابد و قلب و دل و روح خود را جایگاه قرآن قرار دهد برنده است؛ این مسابقات از آن دست رقابتهایی است که بازنده ندارد و همه در آن پیروز و مأجور هستند.
انتهای پیام ۳۱۳/۱۷