یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۹
منتخبان مردم از هم اکنون به فکر تحقق وعده هایشان باشند

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تشکر از حضور حماسی مردم در انتخابات، از منتخبان ملت خواست از هم اکنون تلاش خود را آغاز کنند تا با انگیزه‌های خدایی و تعهد به قانون و پیگیری تحقق وعده‌هایشان بار امانتی را که بر دوش گرفته‌اند به سر منزل مقصود برسانند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، متن بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسداشت حضور حماسی مردم در انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

حضور حماسی و آگاهانه مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، صفحه‌ای دیگر بر کتاب افتخارات ملت غیور ایران افزود و ابهت و اقتدار ملت و نظام اسلامی را چون مشتی بر سینه بد خواهان و دشمنان کوبید.

قطعا پیروز این انتخابات، مردم بیدار و بصیر هستند که با عزم راسخ خود بر هجمه‌های گسترده رسانه های‌مزدور و بد اندیشان وسوسه‌گر فائق آمدند و مشکلات اقتصادی و دشواری‌های معیشتی نتوانست خللی در اراده آنان ایجاد کند.

حضور مردم در انتخابات، نشانه قدرشناسی ملت شریف ایران از نعمت انقلاب اسلامی و انتخابات است و خداوند علیم حق این شاکران را با نظر رحمت خود عطا خواهد کرد.

برگزیدگان ملت در این فصل از انتخابات بدانند فرصت برای خدمت محدود و عرصه کار و تلاش بسیار گسترده است. از هم اکنون تلاش خود را آغاز کنند تا با انگیزه‌های خدایی و تعهد به قانون و پیگیری تحقق وعده‌هایشان بار امانتی را که بر دوش گرفته‌اند به سر منزل مقصود برسانند.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تقدیر و تمجید از حماسه آفرینی ملت، از همه‌ی دست اندرکاران برگزاری این انتخابات کمال تشکر را دارد و بر وجود چنین مردم فهیمی، جبهه سپاس بر آستان الهی می‌ساید.

انتخابات و رأی مردم، حاصل روشن اندیشی و مجاهدت و پافشاری امام راحل عظیم الشأن بوده است و امروز رهبر معظم انقلاب در صیانت از مردم سالاری دینی پای در همان مسیر گذاشته است. برای آن امام عزیز علو درجات را مسألت می‌کنیم و اطاعت از ولایت مطلقه فقیه را بر همه منتخبان و آحاد مردم توصیه می‌کنیم.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۶
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۴
  • تحلیل/1 IR ۰۷:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
    برای افزایش آگاهی‌های سیاسی خوانندگان، خوب است تحلیل‌های عالمانه را از منابع معتبر و رسمی کشور منعکس کنید. به عنوان نمونه، نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی در یادداشتی به تحلیل انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری پرداخته است که مشروح آن در ادامه می‌آید: «انتخابات در ترازو»؛ انتخاباتی که روز جمعه برگزار شد و با ثبت نرخ مشارکت ۴۱ درصدی، نصاب بی‌سابقه‌ای در میزان حضور مردم پای صندوق‌های رأی به جای گذاشت، احتمالاً در تمام طرف‌های دخیل در ماجرا، تعجب و بلکه حسرت را رقم زد. هرچند که نفس هر انتخاباتی در حکم جشنواره‌ای برای مردم‌سالاری است و می‌تواند اراده ملی را به ظهور برساند، اما در برخی از ادوار، نحوه وقوع و شکل تحقق آن، خالی از تلخی نبوده است. انتخابات اخیر از آن‌جهت که بر اساس آمار‌های غیر رسمی اعلام شده، میزبان مشارکت بیش از۴۰ درصدی مردم بود، در نوع خود و در مقایسه با متوسط نرخ جهانی قابل توجه و احترام‌برانگیز است، اما باید به دقت در این مسائل غامض و خطیر تأمل کرد که چرا این دوره از انتخابات در جدول مشارکت تمام ادوار انتخابات مجلس، در رده آخر نشست و حتی به نصاب دوره قبل هم دست نیافت؟ سهم عوامل مختلف در شکل‌گیری شرایط کنونی چقدر بود؟ کدام قصورها، تقصیرها، سوءتدبیر‌ها و سوءمدیریت‌ها به چنین وضعیتی انجامید؟ چرا برای تحقق راهبردی که رهبری نظام از ابتدای سال جاری برای انتخابات مقرر کردند و چهار ویژگی مشارکت، رقابت، امنیت و سلامت را برای آن مطالبه نمودند، تلاش کافی صورت نگرفت؟ به نظر می‌رسد در ریشه‌یابی چنین وضعیتی، به برخی علل و دلایل می‌توان اشاره کرد: «مشقت‌های معیشت متعارف»؛ برای مداخله در یک کنش جمعی، پیش‌نیاز اصلی، تعهد اجتماعی و انگیزه عمومی است. مردم به عنوان کارگزاران غایی انتخابات، به‌طور بالقوه حامل چنین انگیزه و تعهدی هستند، اما فعلیت‌یافتن چنین انگیزه‌ای مشروط به احساس رضایت عمومی از کفایت، کارآمدی و مردم‌داری نهاد‌های رسمی است. تنگنا‌های معیشتی و فروبستگی‌های اقتصادی، مردم را چشم به‌راه نسخه‌های ضربتی و اثربخش کرده است. بخشی از فروبستگی‌های اقتصادی البته حاصل تحریم‌های ظالمانه خارجی است، اما چه‌بسا مردم در آن‌بخش از مشکلات معیشتی که به مدیریت‌ها برمی گردد خلاقیت و نوآوری خاصی که لازمه شرایط پیچیده کنونی است، نمی‌بینند.
    • اشتباه آماري IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
      وزارت كشور اشتباه اعلام كرده است، حد اقل راي دهندگان حدود ۴۶ درصد بوده اند، دست کم بین ۴ تا ۴ و نیم میلیون خارج کشورند و نمی توانند آنجا رای دهند، طبعا نسبت با ایرانیانی که فعلا توی ایرانند بایستی سنجیده شود نه کل کسانی که سنشان اقتضاء دارد.
  • تحلیل/2 IR ۰۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
    ... درست در یکی دو ماه منتهی به انتخابات، بازار خودرو، بورس، وضعیت اجاره‌بها، گرانی کمرشکن سبد معیشت مثل گوشت و مرغ و تخم مرغ و... با نوسان‌ها و بلکه جهش‌های غیرقابل تحمل همراه شد. مردم وقتی وضعیت رهاشده‌ی این بازار‌ها را مشاهده می‌کنند و اقتصاد کشور را –درست یا غلط– در وضعیت "بی‌سامانی " می‌یابند، طبعاً دچار فرسایش اعتماد می‌شوند و به این ترتیب سرمایه اجتماعی تخریب می‌شود. این احساس، اولین جایی را که به مخاطره می‌اندازد حضور و مشارکت پرشور در انتخابات است. «کم‌توجهی به راهبرد‌های رهبری»؛ بیرون از تصمیمات اجرایی، وقتی به‌رغم توصیه‌های رهبری، مردم، تغییر معناداری در مشی نهاد‌های نظارتی در رسیدگی به صلاحیت‌ها نمی‌بینند، چه‌بسا تلقی آنان از موضوع رقابت در انتخابات دچار آسیب شود. اهمیتی ندارد که چنین تصور و احساسی چقدر با واقعیت‌ها سازگار است. چیزی که مهم است جولان نشانه‌ها و دلالت‌های متعدد است که این تلقی را در ذهن شهروندان رسوخ می‌دهد. اکنون با جمعی از شهروندان در سراسر کشور می‌توان مواجه شد که ادعا می‌کنند برای مشارکت در انتخابات به نامزد‌های شناخته شده و مورد اعتماد نرسیدند. در روزگاری که شهروندان از اعتماد به فهرست‌های انتخاباتی دلزده شده‌اند و خوش دارند با علم و اشراف شخصی، نامزد‌های دلخواه خود را برگزینند، برخی سخت‌گیری‌ها در رسیدگی به صلاحیت‌ها، فضای رقابت را دچار نارسایی می‌کند و به این دلیل، درواقع دعوت به عدم مشارکت شکل می‌گیرد.‌ ای‌کاش نهاد‌های نظارتی، با نهیب‌های مکرر رهبری در موضوع بررسی‌ها با التفات و اعتنای مضاعفی برخورد می‌کردند. «بی‌برنامگی نامزد‌ها و جریان‌های سیاسی»؛ شاخص‌ترین ویژگی این دور از انتخابات، غیبت برنامه‌ها و جولان نام‌ها و شعار‌ها بود. برای شهروندانی که خوش داشتند از انتخاب‌های فهرستی پرهیز کنند، مطالعه برنامه‌ها و اهداف نامزد‌ها اصلی‌ترین عامل برای حضور است. در این دور از تبلیغات، نامزد‌ها اساساً به چیزی تحت عنوان "برنامه اقدام" توجه نداشتند و از غالب آن‌ها چیز چندانی در این مسیر مشاهده نمی‌شد. این، بدترین وضعیتی است که می‌تواند کنشگران آگاه امروز را از یک انتخاب دقیق و هوشمندانه محروم کند. ... ادامه دارد
  • تحلیل/3 IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
    ... این آفت بزرگ، حتی در کلان‌شهر‌ها و پایتخت نیز به چشم می‌آمد. به نظر می‌رسد ضروری است نهاد‌های مرتبط با مقوله انتخابات، تدبیری طراحی کنند تا این نقیصه به یک سیره مستمر تبدیل نشود و عرضه "طرح و برنامه" آرام آرام از مناسک انتخابات حذف نگردد. «سیاست‌های قدیمی رسانه‌ای»؛ رسانه‌ها خصوصاً صداوسیما در این دور از انتخابات با تدارکی ویژه –به لحاظ کمّی– وارد صحنه شدند. حجم قابل توجهی از برنامه‌ها برای انتخابات ساخته شد و در روز برگزاری، تقریباً تمام شبکه‌های ملی و استانی، ساعات طلایی آنتن را به پوشش زنده انتخابات اختصاص دادند. اما باید این سئوال را مطرح کرد که چرا این حجم از برنامه‌سازی نتوانست "مارپیچ سکوت" را شکل دهد و شهروندان را متناسب با این حجم هنگفت تبلیغات راهی صندوق‌ها کند؟ آیا به‌خط کردن تمامی شبکه‌های رادیو و تلویزیون در موضوع انتخابات، و استفاده از همه ظرفیت‌های هنری و ورزشی و دینی و... برای نفوذ در ذهن مخاطب، راهکاری اثربخش در این زمینه است؟ آیا بازاندیشی در سیاست‌های اقناعی و تبلیغی "جام جم" ضرورت ندارد؟ به نظر می‌رسد نهاد‌های پژوهشی در این رسانه باید در این سیاست‌ها بازاندیشی کنند و به این نکته توجه داشته باشند که در روزگار جولان شبکه‌های تعاملی، زبان دعوت و لهجه فراخوان دادن برای انتخابات از اساس تغییر کرده است. «آداب نوین مردم‌داری»؛ بی هیچ پرده‌پوشی و انکاری باید پذیرفت که فضای ذهنی مردم در مقیاس کلان و بنیادین تغییراتی کرده است. ابعاد زندگی مردم طول و عمق و عرض متفاوتی یافته و به تعبیر جامعه‌شناسان، "زیست‌جهان" متحولی برای مردم ظاهر شده است. این‌که این سبک زندگی نوین از کجا آمد و چگونه به درون خانه و ذهن ایرانیان خزید، موضوعی فرعی است. نفس دگرگونی در زیست‌جهان ایرانی غیرقابل انکار است. شهروندانی که در چنین حال و هوای جدیدی تنفس می‌کنند، اولویت‌ها و ضرورت‌های زندگی‌شان عوض شده است؛ فهرست نیاز‌ها و مطالبات آن‌ها تغییر کرده؛ سبک زندگی و شیوه معیشت‌شان متحول شده است؛ و در یک کلام، ساختار ذهنی و نظام باور‌ها و دستور زبان‌شان دست‌خوش تغییر شده است. ... ادامه دارد
    • ترميم IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
      تغييرات نادرست را نبايد فرعي قلم داد كىد و نه مبني قرار داد، بلكه به عنوان يك آسيب جدي مي بايست در پی تصحیح و ترمیمش بود.
  • تحلیل/4 IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
    ... مواجهه با چنین شهروندانی، محتاج مردم‌داری از نوع دیگر است. چنان‌چه مردم تصور و احساس کنند که میان آن‌ها و حاکمیت، اشتراکات قابل اتکایی نیست، طبعاً به بازی‌های برد-برد یا به پذیرش متقابل یکدیگر روی خوش نشان نمی‌دهند. شاید در ریشه‌یابی میزان مشارکت مردم در انتخابات اخیر، توجه به این عامل هم بتواند بخشی از ماجرا را روشن کند. اکنون به نظر می‌رسد در فردای انتخابات، وظیفه‌ی همگانی نهاد‌های حاکمیت، این است که به احیای وجه جمهوریت در ساختار سیاسی اجتماعی همت بیشتری کنند. با چنین راهکاری، احتمالاً سرمایه اجتماعی نظام ترمیم خواهد شد؛ پدیده انتخاب معنادارتر خواهد بود؛ اثربخشی صندوق ملموس‌تر می‌شود؛ و نهایتاً تعهد و دلبستگی تمام جریانات جوشیده از درون ایران اسلامی تقویت می‌شود./