به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمانشاه، حجت الاسلام برهان قلعه بالایی، معاون پژوهش حوزه علمیه کرمانشاه، با توجه به برکات ماه مبارک رمضان، در یادداشتی با عنوان« ضیافت الرحمن » آورده است:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ...»
دین اسلام بر پایه عقلانیت و معنویت بنا شده است و تمامی احکام الهی اسلام ، تابع مصالح و مفاسد می باشد، جعل هر حکمی در اسلام بر پایه وحی و حکمت الهی بنا نهاده شده است که بعضی از آن مصالح برای ما کشف و بعضی هم به عقول نارسای بشری نرسیده است.
در سال دوم هجرت و استقرار حاکمیت اسلامی در یثرب(مدینه النبی(ص)، احکام الهی یکی پس از دیگری به پیامبر گرامی اسلام ابلاغ گردید، در این سال آیه 183 سوره مبارکه بقره نازل و مسلمانان را به گرفتن روزه امر نمود، چیزی که سابقه دیرین در ادیان ابراهیمی(ع) داشت، اما با رویکرد جدید و اسلامی آن.
در روایاتی که از معصومین(سلام الله علیهم) رسیده است، برای روزه علت های مختلفی را ذکر کرده اند، از آن جمله چشیدن درد فقرا- برابری فقیر و غنی – استراحت به معده و بدن – ایجاد سلامتی ... و غیره، اما آنچه که حقیر از روزه برداشت می کنم که جنبه روانی دارد، این است که روزه برای شکستن طغیان نفس آدمی است.
انسان موجودی است که با طغیان خود انس می گیرد و خیلی زود احساس هوی و هوس می کند، خدای تبارک و تعالی، روزه را واجب نمود تا در سال یکماه از روز مرگی بیرون بیاییم، طغیان نفس خود را بشکنیم، وارد «حریم ضیافت الرحمان» بشویم ، احساس عبد بودن و بندگی خود را تجدید نماییم، با ورود خاص به ضیافت الهی، قدردان نعماتی بوده باشیم که آسان در دسترس بشر می باشد.
ماه مبارک رمضان، ماه دوباره دیدن و خوب دیدن است، دوباره نعمات خدا را ببینیم ، دوباره عبد بودن خودرا به خدا نشان بدهیم تا مبادا این نفس سرکش ، انسان را از دایره عبودیت خارج نموده و انسان را وارد وادی هوی و هوس بکند.
امید است در این « ضیافت الرحمن»، غفران الهی شامل حال ما شود و اهل تهجد و تزکیه نفس و مورد عنایات و دعای صاحب نفسان ، مخصوصا وجود اقدس، حضرت حجت(سلام الله علیه) باشیم.
نظر شما