به گزارش خبرگزاری حوزه، پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب به انتشار مطلبی پیرامون ریشه کنی فقر اقتصادی در زمان حکومت امام زمان علیه السلام پرداخته که تقدیم علاقهمندان میشود:
اهمیت اقتصاد از منظر متون دینی بسیار زیاد است، به گونهای که قرآن کریم اقتصاد را مایه قوام و برپائی جامعه میداند و به این خاطر در آیه ۵ سوره نساء دستور میدهد که اموال در اختیار سفیهان قرار نگیرد «وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَکُمُ الَّتِی جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ قِیَامًا / اموال خود را که خداوند وسیله قوام زندگی شما قرار داده، به دست سفیهان نسپارید.»
راهکار الهی برای نابودی نابرابریهای اقتصادی این است که اموال نباید فقط در اختیار اغنیاء باشد بلکه باید در بخش عمومی باشد تا همه مردم بتوانند برای تأمین معاش خودشان زندگی آبرومندانه تامین کنند. اما بشر در عصر کنونی در سیطرهی شبکه مافیای جهانی است که در تلاش برای کسب بیشترین ثروت از هر راهی حتی نابودی انسانهای دیگر است که نمونه این وضعیت در کشورهای آفریقایی تحت استعمار مشاهده می شود که صاحب قیمتیترین سنگهای جهانی هستند ولی مردم آن مناطق از عوارض سوء تغذیه در رنج میباشند.
در حکومت امام زمان(عجّلاللّهتعالیفرجه) تمامی این عوامل نابرابری نابود گشته و اقتصاد جامعه شکوفا گشته، فقر رخت بربسته، آبادانی همه جا به چشم میخورد و بازرگانی رونق میگیرد.
درخصوص شکوفایی اقتصادی در روزگار امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) روایات بسیاری رسیده است، همانگونه که از امام محمد باقر(علیه السلام) نقل شده است که: «إِذَا قَامَ قَائِمُ أَهْلِ الْبَیْتِ قَسَمَ بِالسَّوِیَّةِ وَ عَدَلَ فِی الرَّعِیَّةِ ... وَ تُجْمَعُ إِلَیْهِ أَمْوَالُ الدُّنْیَا مِنْ بَطْنِ الْأَرْضِ وَ ظَهْرِهَا فَیَقُولُ لِلنَّاسِ تَعَالَوْا إِلَی مَا قَطَعْتُمْ فِیهِ الْأَرْحَامَ وَ سَفَکْتُمْ فِیهِ الدِّمَاءَ الْحَرَامَ وَ رَکِبْتُمْ فِیهِ مَا حَرَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فَیُعْطِی شَیْئاً لَمْ یُعْطَهُ أَحَدٌ کَانَ قَبْلَهُ[۱] هنگامیکه قائم اهل بیت قیام کند، بیت المال را به گونههای یکسان در میان مردم قسمت کرده، به عدالت در میان مردم رفتار میکند...ثروتهای روی زمین (مانند خمس و زکات) و ثروتهای زیر زمین (مانند گنجها و معادن) نزد آن حضرت گرد میآید. آنگاه حضرت به مردم خطاب میکند: «بیایید و بگیرید آنچه را که برایش خویشاوندی را قطع میکردید و به خونریزی و گناهان دست میزدید. او چنان اموال میبخشد که کسی پیش از او چنان نکرده است.»
در نتیجه امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) با تشکیل حکومت جهانی، علتهای ایجاد نابسامانی اقتصادی را از بین خواهد برد و با مدیریت کارآمد خویش، فقر را از سطح جامعه جهانی ریشه کن خواهد کرد.
پی نوشت:
[۱]. نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبة (للنعمانی)، مکتبة الصدوق - تهران (ایران)، ج۱، ۱۳۹۷ ه.ق، ص۲۳۷.